Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ami bosszant, az a sípálya állapota. Én ma nem is sízek, de szerintem a holnapot is kihagyom. Azért jöttünk ide, mert ez hóbiztos hely.....volt. Igaz, hó van, 70 centi, de délre akadálypályává változik. Persze csak a pályákon, máshol szinte zöldell a fű.
Nem 600 euró , ez csak a felvonó. A szállás ennek a háromszorosa, nem beszélve az utazásról. A sífelszerelést már korábban megvettük, de ha valaki kölcsönözne, az is egy talicska pénz. Majd a végén megírom, mennyi volt összesen a kiadásunk. Kedden indultunk és szombaton érkezünk haza.
Még csak az extrém buborékok árazódtak ki. Sőt abból sem minden. A value semmit nem esett. Még. Hosszú még az út lefele. Csücsülgetni kell. És mással foglalkozni.
Nemrég kérdezted, hova megyünk sízni. http://www.jaegerhotel.com/hu - a hotelben most csak magyarok vannak. Nem mindenem a sízés, a gyerkőcök miatt vagyunk itt. Ennyire rossz pályán még nem síztem. Délben az alacsonyabb részen 40-50 cm es hóbuckák között 1 mérer széles utacskákon lehetett lejutni az "alaptáborba". Az életemért küzdöttem:-). A legfelső pálya még jól sízhető volt, de délben már ott is sok helyen összetolták a havat, így a fájós térdeimnek nem volt ideális. Az alsó részen mintha bomba robbant volna, hentergő és nézelődő emberek keresték a lejutás lehetőségét. Még a jóbarátom is panaszkodott, kinek lételeme a sízés, de a fiam is csak küzdött a buckák között. Ennyit az osztrák karbantartott pályáról. A helikopter kétszer is volt, hordágyon vitték el a "sebesülteket". Az árak nem ezt tükrözik, 2 felnőtt, 2 diák és 1 gyerek jegy, 3 napra, kedvezményesen 620 euró. Feleségem 1 havi fizetése a hivatalban (mérnök közgazdászként)
Nagyon kíváncsi vagyok a nutexre, mi lesz belőle. Igaz nem vagyok érdekelt benne, de mindig örömmel figyelem, hogyan lehet megkopasztani a nagymell(ény)ű kisbefektetőket.
Most, hogy ránéztem 1-2 chartra az a bajom, hogy a jó cégek túl jól tartják magukat. Hiába voltak túlvettek november vége fele, gyakorlatilag kioldalazták az elmúlt 1 hónapot érdemi esés nélkül. Például: V, MA, BLK - sokkal jobban tartják magukat, mint az S&P500. Nem tetszik a dolog.
Tartom még, persze 😀 Egyébként hihetetlen ez az IB, egyszerűen nem tudom úgy beállítani a profilom, hogy az Options trading jogosultságot megadják. De legalább a pénz beért, most már csak a macinak kell odacsapnia, hogy vásárolni is tudjak. 🐻
Ja meg maradvany klxe-m. Termeszetesen ez is kis tetelben. Foleg mert tibb mint a felet 9 en kiszortam a sok eszemmel. Igaz 5 on vettem. De ilyan szepen mozgott 5 es 10 kozott, hogy, higy azt gittem megunt lemegy. Es most 16
Aranybanyaszokon kivul. Ja!! akkor semmi:)) Jobban mondva, van a 2 regi szerencsetlen olajosom. Meg 1 uj 2 honapos szerzemenyu platinasom is. Vix hez nem nyulok. Mert szar lett. Eleg volt belőle. Meg van egy icipici 100 db os Tesla shortom. Fagyipenzre. Pisztaciasra:). Off. En csak oregurasan nyomom, ahogy magamnak igertem. Nix kockaztatas.:) Azt nezem, most is, hogy a nagyremenyu olajos CPE eseten is peldaul. Hogy a WTI esik 1% ot akkor a CPE.es tarsai 5% ot. Hat ez rohej vazze:)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen