Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
városi legendák szerint szarvasvadász és cimballi 2008 elött együtt dolgoztak, aztán utjaik mégis különváltak! (érdekes!) . hát igen utólag mindent lehet számozni, már régebben is írtam, h valaki ew-s próbálja a 2012-2020 SP emelkedést beszámozni!
Elliott elmélete alapján utólag minden esetben le lehet írni a piac alakulását, a teljes mozgást, erre ezidáig egyetlen egy TA elmélet nem volt képes. Majdnem tökéletesen lehet számozni a piacot, azért csak majdnem, mert létezik olyan eset, amikor az ember utólag sem képes eldönteni az adott szituációról, hogy az a két lehetséges verzió közül melyik volt. Folyamatában is csak alternatívákat tudunk felvonultatni, hogy melyik irányba mehet nagyobb eséllyel, illetve sokszor kizárni bizonyos lehetőséget, de ettől még több alternatíva lesz mindig terítéken. Ez az, amit a legnehezebb elfogadni és ez az, ami miatt szerintem önmagában csak a számozással nem lehet eredményesen kereskedni, kell valami, ami megerősíti az elképzeléseinket.
Ez rendben is van. Viszont van a jutubon az az idegesítő szemüveges gyerek rekámokban, na attól falra mászok. Aszonnya, hogy korai nyugdíjas. Talán 28-30 lehet. Lehet kevesebb. Érdekes, hogy a második mondatában el akarja neked adni a tőzsdekurzusát! Fél éve meg még marketingtanácsot akart adni, meg kisvállalkozó marketingkurzus kínált. Ja korai nyugdíjas. Korai szélhámos. Olyan hitvány egy dolog, aki a tőzsdetudását akarja eladni, amiről ugye bizonyíthatatlan, hogy van... Ha annyira tudja, akkor csinálja, aztán éljen meg a nyerőiből. Ne abból, hogy másokat okít olyan tudásanyaggal, aminek hasznosságát csak azután tudhatod meg, hogy fizettél érte.
Tőzsdéből sok féle módon meg lehet élni. Árulhatsz elemzést, szignált, robotot, tarthatsz fejtágitást, tanfolyamot. Forex esetében ezek a lehetőségek hangsúlyosak. S lehet kereskedéssel is próbálkozni. Igaz ezutobbi sokkal kockázatosabb a többi biztosabb bevételt adhat, ha jól csinálod.
Egyelőre nincs véleményem. Elmentettem, megkérdezem Szarvasvadászt is, és utána eldöntöm. Érzem, hogy jó lenne egy kis TA tudomány, gyakorlati alapon, nem könyvből. Köszi szépen. :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen