Tesla DCF alapon baromira túlértékelt még eltülzott növekedéssel is Értékelési paraméterek: -1-5 év éves nyereségnövekedés 25% (Yahoo Finance 15%) -6-10 év éves nyereségnövekedés 15% -11-20 év éves nyereségnövekedés 4% (USA GDP) - diszkont 8% FAIR ÉRTÉK: 147 dollár. Technikai alapon elképzelhető egy kis emelkedés mivel napos charton divergencia van az árfolyamgörbe és az RSI között.
Musk ra vigyàzni kell mert nagy mutatvànyos. Képes mindig elöhuzni valamit a cilinderböl ha esni kezd komolyan az àrfolyam. Ha kell önvezetés,ha kell légitaxi,ürrepülögép,optimus fövezér. Bàrmit ami lila ködöt csinàl .Nehogy tömegeknek jusson eszébe hogy ugyanmà mikor lesz osztalék mert 12 év utàn màr illene valami ütős profit ami igazolja az àrfolyamot.
Apple lassan tényleg kezd lassan jó lenni remélem elér a nagyon jó szintre. :) Tesla vásárlás elölt javaslom nézd meg ezt a kínai gyártókról tanulságos
Jönnek a gépek! (Speedzone S12E35)
https://www.youtube.com/watch?v=j1B7LVIBC1A
Erre lehetetlen válaszolni, ugyanakkor azt gondolom, hogy hamarosan elindulhat egy komolyabb korrekció. Szerintem az kisebb-nagyobb mértékben mindent érinteni fog. Egyébként, csak veszélyes tényezőket látok, de ezek most nem érdeklik a piacokat. Majd egy szép reggelen .....
Bármikor indulhat, a kérdés inkább csak az, hogy minden esni fog vagy csak a felfújt értéktelen lufi részvények. Mert rengeteg jó papír a béka segge alatt van.
Sajnos sok ilyen sztorit tudnék mondani az életemből. Pl. amikor egy daytrade kedvéért eladtam egy papírt, amit nem vettem vissza, mert kicsit mínuszos volt. Aztán duplázott rövid idő alatt.
"Egyszer 18.77en álltam, beszartam, leálltam 18.71re, persze 18.77 volt az alja." --- 12,70-en álltam és 12,72-ig jött le, a többi már ismert. Azóta is fáj...
Nézd meg az elmúlt 2 éves chart-ot. Egy háromszög, ami lassan elér a csúcsához. Én megvárnám, merre megy onnan. Igaz nem magyar, hanem osztrák módon, de egy stratégiai és átpolitizált cég ez is, rendesen megadóztatják. Pechre az olajipar sem szexi jelenleg.
Eurós részvények vitasarok