Nincs semmim szerencsére, 3 részvényt vettem, mind ki is dobtam még aznap vagy másnap. Szemezek párral (Rafi, Tui, Lufi, VW es egy-ket napra Hellofresh), csak a korrekciót várom.
Viszont a mai vérengzést a Pfizer jól bírja, az elmúlt egy évben 5x tört az 50 napos mozgóátlag fölé, egyszer sikerült ottmaradnia, de a 100-as visszaverte. Elképzelhető, hogy megvolt az alja, most is visszaverte a 100-as, kérdés, hogy fölétör-e, vagy letöri az 50-est ismét, jövő héten kiderült.
Bízok benne, hogy jön egy nagyobb korrekció a piacokon, de ennek ellenére nem zárnám ki, hogy nyárra a VW is megmozduljon jelentősen és 130 fölé menjen.
Az oszti 9 euro lesz, bízok benne, hogy valami csoda folytán 130-135 ig felviszik, el is adnám minimum felét, ha nem az egészet. Igen ez egy álom én is tisztában vagyok vele. :(
Egyszerűen nem látok okot a 6,4 re. De hát pont ilyenkor szokott jönni a pofánverés. Viszont a vw nél látok esély hogy innen fordul. Pont a Tesla bukta miatt, lehet a tesla csalódás miatt kicsit újra a régi gyártók felé fordul a tekintet. Kár, hogy maga a vw márka a leggyengébb láncszem. Átnevezhetnék már valami új névre a csoportot, a nyakamat rá, hogy ez miatt ez a leggyengébb gyártó a tőzsdén.
200 heti mozgóátlag tartja. Ha nem töri le a 7.09-7.13 mélypontot (mármint 2 percre leszúrhat, de vissza kell pattannia), akkor irány a 8,8, majd a 9,24. Ha letöri, akkor 6,4-6,6, onnan akár 5. Szerintem nem néz ki jól, és lehetséges hogy csak 6.4ről fordul és nem innen.
Én ezt pontosan tudom, csak tegnapig az X-Fab jól nézett ki chart szerint is. Ne izgulj nem vagy egyedül ezekkel. Vw t úgy látom idén se lesz pluszban. Hiába elemezzük itt melyik cég jó, ha ilyen Sounhundok rallyznak amik egy lyukas garast se érnek.
Minden zuhan, emelkednek a kötvényhozamok ugrásszerűen, csak az indexeken nem látod, mert a Nasdaq-SP500 ilyenkor is zöld, mert miért ne. Tulajdonképpen medvepiac van, meg összeomlás, csak nem látszik, mert Microsoft, NVDA, Amazon, stb. mennek fel minden nap.
Lufthansa hihetetlen, októberben vettem, a DAX 23%-ot ment fel azóta, én meg mínuszban vagyok. Bármi mást vehettem volna csukott szemmel és pluszban lennék. Polytec-et meg talán augusztusban, az fél év alatt -20%-on van. Viszont két hét múlva jelent.
Eurós részvények vitasarok