Tulajdonképpen a Varta ag-t nem mentették meg.Mindenki bukott a hitelezőkön kivűl. Tojnernek a részesedése leesett 51 ről 32%ra+ befizet 20 millió eurót tőkeemelést.A hitelezők az elengedett tartozàsért kaptak 36% ot. Inkàbb csak levezényelték az àtvételt.
Mindig ez van. A politika nem akar tömeges elbocsájtásokat látni, a hitelezők meg nem fogják elbukni a pénzüket. A kisebb részvényeseknek meg nincs beleszólásuk. Saipemmel jártam így, igaz az tőzsdén maradt és 5 évente újra eljátssza ezt.
Én úgy látom, hogy a külföldi részvényekből is az megy fel amelyikre legkevesebben számítanak. Aki beragadt az pedig vigasztalja magát azzal, hogy hosszú távra vette. Ilyen az ember, a tőzsde meg a kicsiknek szerencsejáték.
Bayer shares soared after a Philadelphia appeals court ruled in
favor of the company over claims it had failed to place a cancer warning
label on the Roundup weedkiller made by its subsidiary Monsanto.
Nekem volt 2 nagyon szépköröm 2021-ben és 2022-ben a Beiersdorffal, de újabban túlértékelt volt, és úgy látom, elindul végre lefelé, a 100 alatti tartomány elérése után valószínűleg veszek majd belőle. Ismét figyelni kezdtem, de legkorábban jövőre lesz belőle valami (ha lesz).
RWE: Márciusban vettem, kábé aljnál, és nem osztalékért, hanem abban a reményben, hogy elég jól vissza fog erősödni. Febr-márc-ápr-máj ráadásul egyre jobban hasonlított egy csészéhez, nagy várakozást fűztem hozzá. Ehhez képest ma megint ugyanannál a szintnél jár. Nem szerettem volna eldobálni, de lehet, hogy az lesz belőle hamarosan.
Eurós részvények vitasarok