Sejtettem, hogy a napi 30-40 százalékos emelkedés nem fog a végtelenségig tartani, főleg úgy, hogy közben hivatalosan semmi változás nincsen a cég szerkezet átalakítása, adósság- ill. kamatfizetési kötelezettsége vonatkozásában. 5€-t vélelmeztem ameddig felmehet. Szerencsém volt, hogy ez tegnap teljesült. Veszélyes, mély víz ez a Varta jelenleg! Csak jó úszóknak javasolnám - ha még vissza is esik!
RWE a jó jelentés ellenére enyhén esik. Bár az első félév jobb lett, mint az elvárások, nem emelik az éves pénzügyi célt. Ha a 30.x szint megtartja, jó lehet dupla aljra, de 28 a 100 havi mozgóátlag. Osztlalékfizető, de engem nem érdekel, nem elég izgalmas.
Douglas: Bevétel 977,1M EBITDA 163M, eredmény -76M, egyszeri hatás miatt (törlesztés). Rakéta itt is elmaradt. Jelentésre kötelezettek idén nyáron 2M€nyi részvényt vettek, eladás nem történt. Érdemes lehet figyelni.
Polytec 2024 első félév: Bevétel 349.6M (+3%) eredmény: -2.7M (EBIT +3.5) Első félévhez képest minden javult, csökkenő veszteség és adósság. Árat nem látok így 10:15 körül, ha a jelentés napján nincs forgalom, nem tudom, mit mondjak. Marketscreeneren van, de az estimate. Most veszem csak észre, mennyire kicsi ez a cég, bár majdnem 4000 embert foglalkoztat, magyar telephelye is van. A BYD magyarországi terjeszkedésében reménykednek a német fórumosok (150e autó/év).
Eladtam mindet. Úgy gondoltam, ha felmegy 5 €-ig, akkor vigyék. Nyitóban ment el 5,05-ön. Mostanra több, de ez engem már nem érdekel. Kerestem vele 3 millió Ft-ot. Bárcsak a Lufthansa meg a Hugo Bossra invesztált Euróimból is Vartát vettem volna!
Eurós részvények vitasarok