BASF: Egy kicsit esett a jelentésre július végén. A profit felülmúlta az elvárásokat, a bevétel alul, és Y/Y alapon is csökken, az adósság enyhén nő, inkább hullámzik. Anup Kotari, aki FB tag és vegyész és menedzser, meg minden, ismét belevett. Letöri-e a 40-et a BASF, mint 2022-ben és 2020-ban? Vagy ez már a mélypont? 8.2% az osztalék, mit gondoltok?
viszont nem találok rendes elemzői várakozást Porsche Holdingra, ha valaki tud, tegye be. RWE: Nem néz ki jól technikailag, de nagyon alacsony az elvárás. Felmehet, de inkább hosszabb távon, nem egy izgalmas részvény. Van bennfentes vásárlás, de 40-nél is volt. TUI: Ez se néz ki jól, de alacsonyak az elvárások. Kérdés, hogy az előszezon mennyire volt erős, szerintem semennyire. Douglas: Az 50 napos MA alatt van, ami nem jó, de tart felfelé. Van némi bennfentes vásárlás is. Ha bármit vennem kellene ezekből, a Douglast venném, és kisebb mértékben Porsche Holdingot.
08.13 Kedd: Hellofresh, Porsche Holding 08.14 Szerda: RWE, TUI, Douglas Illetve Varta PÉNTEKEN jelent, valamiért Marketscreeneren mindkét napra be van írva. Véleményem: Nem szeretem a jelentésekre spekulálást, mert honnan tudnánk, mi lesz benne? Ha tudnánk, mások is tudnák, és be lenne árazva. Nade: -Varta azért a csőd szélén áll, nagyon spekulatív, de bármi jót mondanak, rakétázhat. Egy növekvő bevételt és pozitív EPS-t várnak ha jól láttam, azért az elég meredek. -Hellofresh: hasonló a helyzet, de talán felülmúlja a várakozást, és a shortosokat kinyírják, felpattanhat -Porsche Holding: technikailag szebb, supporton ül heti-havi charton (folyt köv)
Varta hétfőn jelent. Ha shortos lennék, kiszállnék, gyakorlatilag a csődöt árazzák már. Szerintem ha hétfőn csak annyit mondanak, hogy nem ma mennek csődbe, hanem jövő héten, arra is felpattanna.
SMA Solar: 759M az első féléves bevétel, EBITDA 81M, nyereség 44 Nem lett olyan rossz, mint amivel riogattak, de beszakadt, kérdés, elveszti-e a támaszt, érdemes figyelni (Nekem nincs és nem is volt):
Eurós részvények vitasarok