Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Mert , hogy ebből az elzárt sötétségből neked sikerült épként kikerülni. Míg az ország nagy része továbbra is ott tart. Mi lehet az oka ? Mi volt a megoldás? Ha elmondanád...
Tom Hanks túlélt több évet egy lakatlan szigeten, megmentette Ryan közlegényt és keresztülfutott Amerikán. Ez a három hónapos gyári munka meg sem kottyanna neki.
Te nem láttad a híres, miért zabálnak a magyarok című kommunista idő béli filmet? Vonaton a néni magyarázza, hogy Afrikában éheznek, persze, mert a négerek azok mindig háborúznak. Tipikus nulla világlatasbol fakadó prekoncepcio. Amire te gondolsz, a mai típusú gyűlöletet a politika gerjeszti és annak is a minél több utazás, mások megismerése a gyógyszere
Kollektíven nincs jó vagy rossz nép . A "népek" egyformák mondhatjuk jók. Nem mondhatjuk , hogy a szoc országokban mindenki rossz volt , nyugaton meg mindenki, meg minden jó volt.pl. 60-as 70-es években Angliában még lincselték a feketéket. Szerintem igaz : egyetlen népnél sem vagyunk különb , de egyetlen népnél sem vagyunk alábbvalók.
Jeruzsálemben azért már nem voltam olyan felszabadult, a muszlimok ott is csak muszlimok. De a többség rendes ember, sehol semmi gondunk nem volt. Érdekes országok vannak, jó dolog utazni. És ezzel kanyarodom vissza a forinthoz, amiből egyre kevesebbet lehet utazni és egyre világlátatlanabb, bezárkózóbb, gyűlölködőbb marad ezáltal a nép. Ideális a megszálló state capture diktatúra számára, borzasztó rossz a magyar nép mentális épségére nézve.
"rohadt egy dolog a kapitalizmus , de mondjál jobbat." A kapitalizmus teljesítmény szerint "díjaz". Az meg, hogy van, akik a törvények felett vannak, az rendszerfüggetlen. És az a hibás, aki ideológiát gyárt a törvény felettiségre akár magának, akár másnak. Ezt gondolom erről, hogy valami ilyen a probléma ezzel......
Nem csak Tel Aviv , egész Izrael csodálatos élményt . Velünk is előfordult , Uszásnál megkapaszkodtam a falnál , majdnem egy géppisztolyba akadtam . A helyzet sok ilyet láttam, de nem féltünk, érzi az ember nem ellenünk van.
Tel Aviv a világ egyik legjobb helye, eddigi turista tapasztalataim alapján. Ott érzi az ember, hogy milyen egy ország, amit az emberek maguknak építenek. Imádtam ott lenni, bármikor visszamennék. Iszonyat drága, arra érdemes készülni. Ja igen, a fegyverek. Döbbenetes mennyiségű látszik és nagyjából 5x annyit hordanak rejtve a civilek. Nem ritka, hogy gépkarabéllyal a hátán jógáznak a parkban, csajok estélyiben, hátukon valami méteres puskával, harisnya kötő helyett pisztolytáska.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)