Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Az én világnézetem szerint 400 alá már SOHA nem megy az EUR/HUF. Persze ez csak az én véleményem, amit én átváltok igazi pénzre, abból már SOHA nem lesz forint.
Mondanam, hogy az, aki itthon a MAP pluszt, meg a tobbit, de nyilvan nem igaz. 🙂 Ha politika vezerelt uzemmod lesz, akkor infla csokkentes lesz. Nekik van gaz, meg olaj, annyira nem erdekli őket. Figyelni kell a kommunikaciot, ha elkotelezodnek az infla lenyomas mellett, akkor csunya lehet a a forint, vagy emelheti az MNB az egbe a kamatokat, bar az meg szinten kontraproduktiv lesz.
A FED balance sheet leépítésről is szó volt elméletben. Aztán a Mortgage backed securities nem hogy csökkent volna hanem növekedett azóta... Jó a total asset csökkent, de mintha nem olyan mértékben csökkent volna hogy azt előre jelezték. Ami lejáró kötvény nem újítják meg az rendben van, de valahogy nem látom hogy a piacon lehetne értékesíteni 4T $ kötvényt hipp-hopp, pláne negatív real rate (infla 8-9% - kamat 2-3% = ~ - 5-7%) esetén. Otthon pedig választások lesznek, és csökkenteni kéne az inflációt. Ha nem emel kamatot hogy real rate pozitív legyen akkor a kötvényeket hogy szórja ki a piacra ? Ki fogja ekkora mértékben megvenni a negatív kamatozású kötvényeket ? Lehet valamit rosszul látok, fixme.
Abszolút az. Vagy dobnak egy atomot képletesen a világra, vagy egyelőre még lazák maradnak. Csak az energia árakat elnézve, egy még erősebb dollár kivégzés lesz, ha meg nem fogják meg az inflációt, akkor az is. Lehet dönteni :)
Mondjuk érdekes, szoktam figyelni egy elemzőt, ő speciel a forintra hamarosan fordulatot vár,mármint erősödést. Egy esetben el tudom ezt képzelni,ha egy flat alakzat fut,mert akkor tényleg kéne egy 390 körüli C szakasz.
Megfigyelés, hogy amikor van egy nagy esemény,akkor előtte nem ritkán az ellenkező irányba húzzák. Sztem a forint a csatorna alján elketyeg egy darabig, aztán Powell előtt meghúzzák.
És ne feledjük, hogy a 2014-es választást azzal az egyik üzenettel nyerte a Fidesz, hogy a választás után jön a konszolidáció. Aztán kapott egy még véreresebb fideszes f*szt a nemzet a s*ggébe. Folyamatosan hazudnak, mint a vízfolyás.
Persze hogy nem az Ő sara lesz, kizárólag azért húzták elő a kalapból mert vele még szóba állnak Brüsszelben, a Tompika féléket már kimondottan rühellik. Inkább nem gondolok bele mennyi lesz egy EUR, USD, CHF, ha semmi pénz nem érkezik vagy csak valami minimális összeg.
Nem Navracsics sara lesz (ő még az értelmesebbek közé tartozik), hanem az elmúlt 8 évé, mert a 2010-2014-es ciklus nagyjából még rendben volt. Utána szaladt velük el a ló.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)