Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Navracics majd akkor néz mint Travolta a Ponyvaregényben, ha még 101%-nál sem jön semmi EU lóvé, habár addigra Orbán kivágja mint Palkovics az OMSZ vezetőket.
Navracsics jo indikator! 2 honapja mondta, hogy 98,8% a megegyezes valoszinusege. Most szerinte 98,9%, vagyis kemeny egy tized szazalekponttal nott az esely! A novekedes sebessege ezzel: 0.1%pont/2 honap, vagyis 0.05%pont/honap. Matek feladvany: hany honap mulva lesz szerinte 100%?
Nekem 22 honap jott ki, vagyis 2024 juliusaban johetnek penzek, ha navracsicskara hagyatkozunk.
Nyugdijas kollegam orokbecsu mondasa, hogy az az igazan szegeny ember, aki mar igerni se tud semmit. Igeret szerencsere meg van :)
Navracsics elvtárs elmondta már ma, hogy szerinte őszre lehet megegyezés? Az a durva, hogy ha így haladunk és tényleg lesz megegyezés, addigra olyan árfolyam lehet, hogy 400 alá se jön már vissza.
14 minusz Bandinak, aki lefelejtette a post vegen, hogy /s (viccelt) 28 minusz sirdmr-nek, aki csak sajat magat adta. Forint short long meglatasait szerintem erdemes figyelni, egesz jo talalati aranya van beirasai alapjan. A politikai nezeteit pedig nem fogja senki megvaltoztatni meg ervekkel se. Aki 12 eve fideszes, annak a fejeben mar nehezen fog fordulni a szeker, sose fogja beismerni maganak, hogy atbasztak, a hazajat szetkurtak fureszporos lofasszal seggbe. Mert o diplomas es a nehany diplomas haverja is jol elvannak a netto 500 ezres fizetessel, idoben felvett csokkal, mas meg nem szamit. A tarsadalom megszunt letezni, rovidlatas van. Jo kis thread volt, orulok, hogy nem voltam gep kozelben es nem ugrottam ra :D
Saját elképzelés nem tükrözi a valóságot, talán lehet egy ilyen forgatókönyv is MNB: talán 50bp-ot jeleztek előre jövő hétre. Jeremiás talán valami ilyesmi: emelünk tovább majd szeptemberben (hawkish) De Bullard már mondja a magáét: "serious about inflation", "3.75%-4% end of this year": https://www.youtube.com/watch?v=Oh2bxwvtvt4A Piac az év végi 3.75%-ot nemrég még későbbre várta, nem biztos hogy beárazta. https://www.investing.com/central-banks/fed-rate-monitor EKB nem emelhet a déli országok miatt. Nemrég emelt negatív tartományból pozitív tartományba. Talán felmehetnek 2%ig (10% inflánál) Nemsokára jelentések és már várhatóak csökkenések a nagyvállalatoknál + elbocsájtások. Aztán szeptembertől esés, és paritáson túli dollár bull ha nincs újabb betegség hullám meg háború, aztán ha esésnek vége gyorsan kell majd dobni.... 10-2 inverz szóval már nem is erőltetik a yield curve controlt Elég vissza nézni mikor volt ilyen korábban https://fred.stlouisfed.org/series/T10Y2Y Sok múlik a választásokon is most az usa-ban
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)