Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ha erősödik a dollár azért gyengül a forint, ha gyengül a dollár azért gyengül a forint. :D Sokszor lutri a tőzsde, de egy dolog örök. A forint gyengül :D
a btc-t 15 percesen tépik, 21k ról felhúzták 22k-ra amiből arra következtetek, hogy jobb lesz az usa infla a vártnál. Powell nemsokára beszél és meglátjuk mi lesz ;)
én bízom még a soft landing-ben, de majd meglátjuk. Ha szerencsénk lesz és jön az EU-s pénz ami egy deflációval párosul akkor amerika lesz, de ennek tényleg kicsi az esélye. Én személy szerint úgy érzem hogy Matolcsy itt már tényleg védi az árfolyamot..
A 2008-as válság idejére a forint árfolyamát visszanézve vannak érdekes momentumok. 2008 augusztusig a "nincs itt semmi baj, a subprime válság nem hazai probléma, nálunk minden rendben" kommunikáció ment. Érdemes visszanézni az akkori kormány nyilatkozatokat. Aztán beindult a pánik majd IMF - https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=LEGISSUM:14020202_8 De utána már nem tudott visszamenni az árfolyam ugyanoda, hiába alapkamat (11.5% 2008 október), IMF hitel stb... Esetleg 350 helyett 380-390 között még el tudnám képzelni ha minden szép lenne és nemsokára jönne sok sok uniós pénz, és a piacon váltanák át. Egyébként ha jönne, akkor az uniós támogatás hogyan hatna a hazai inflációra ? Vagy akkora recessziót vársz hogy elesik a dollár annyira és az euró is (nem a forint erősödik) ?
Csak vicceltem, ezzel akartam érzékeltetni, hogy mennyire nem látom a 350-et. Amúgy mi lenne 700-as EUR árfolyamnál? Semmi. 12 éve mit mondtunk volna, mi lesz itt 415-ös árfolyamnál?
A korábbi inflációs adat is azért csökkent, mert mindent megtettek hogy alacsonyabb legyen az energia ára ami mindenhová beépül. Azért mert az USA-ban kint olcsóbb az energia, ez nem biztos hogy így is marad. Akkora az árkülönbség hogy lassan megéri majd olajat tüzelni gáz helyett (ha technikailag megoldható és marad a magas energia ár) a villany erőművekben, vagy fűteni vele. Ha pedig megnövekszik az olaj kereslet szűk kínálat mellett.... Jelenleg úgy tűnik hogy egyszerűen túl nagy a különbség, túl nagy az arbitrázs az usa és eu energia között.
Na akkor hogy fenn tartsuk a demokrácia látszatát, +, ha forint erő, -, ha forint gyengülést gondoltok mára. Nem rúgnak ki senkit a munkahelyéről,ha téved.Remélem.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)