Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Megnézem,köszönöm! Lehet,hogy csak én fogtam ki az egyetlen rosszat,nem általánosítani akartam,csak ugye elég egy rossz élmény,ez pedig nagyon rossz volt. Szarvason még sohasem jártam :)
amig a gáz ára nem esik addig én nem vàrnák lényeges erösödést + magas kamat miatt beruházások ellehetlenülnek ( vagy a kamatkülömbezetet az államháztás terhére kompenzációként odaadja . 1 m3 gázból melyik ország képes több gdp - t, minél olcsóbb finanszirozással elöállitani , jelenleg ebböl mo elég rosszul áll
A propagandavezerelt sokmillios csocselek tabor meg ezutan se fogja belatni, hogy elkurtak, nem kicsit, nagyon. Ilyen boszmeseget meg a feri (milyen fer?) se csinalt. Itt tortenelmi szakadekokat nyit a fidesz az orszag es a civilizalt vilag kozott, ezt nem lehet 3-4 kezfogassal helyrehozni, evtizedes bukta lesz.
Napjainkban pedig nagyon szépen fejlődnek a szálláshelyek, de tény, hogy sokan csak a profitot nézik, és a nyújtott szolgáltatás minősége, a vendég orientált gondolkodás teljesen háttérbe szorul. Alföldi, vízparti full extrás ingatlan szállásadójaként azt mondom, az árak a saját ingerküszöböm felső határát súrolják, de a foglaltság ezzel az évvel bezárólag nagyon magas. Főszezon kívül is. Természetesen mindig kihívás ezt (minimum)megtartani a folyamatban lévő, főleg most, a közeljövőben bekövetkező gazdasági változások fényében. Nem irigylem magunkat... Nem látni még mekkora lesz a kereslet. Az is tény viszont, hogy már jövő nyárra is csak korlátozottan van helyünk. Lényeg a lényeg, nem húznám le a magyarországi vidéki szállásokat, mert nagyon könnyen lehet jó ár-érték arányú, magas minőségű szolgáltatást nyújtó szálláshelyet találni. Természetesen nagyon fontos lecsekkolni előtte bármit is foglalsz. Zaira nyaraló Szarvas, kukk rá 😉
Nekem most az a benyomásom - a múlt heti cikkéből kiindulva (http://www.zsiday.hu/blog/amikor-d%C3%B6nt%C3%A9shoz%C3%B3k-bep%C3%A1nikolnak) - hogy az alapfeltevése nem jó. Nem fog itthon semmi sem történni amíg a piac ki nem kényszeríti.
Addig stimmt, hogy a fejlődő devizákról, kivéve a forintot. Geopolitikailag kiírnak/kiírtak minket a civilizált világból, ezt nem értik meg még sokan. Lesz itt még eszeveszett szánkózás
Zsiday forinterősödést vár a ma reggeli blogbejegyzésében: "Amennyiben ugyanis valóban az amerikai kamatemelési ciklus vége felé járunk, akkor az azt jelenti, hogy a dollár eddig tartó erősödése is megállhat, ami leveszi a nyomást a fejlődő devizákról, így a forintról is.". Eddig nem jött be.. http://www.zsiday.hu/blog/megnyugv%C3%A1s
Pár éve volt szerencsém egy Tisza tó melletti településen,családdal megszállni. A kerti medence kimerült egy kb 2 méter átmérőjű,lepukkant szutyokban, az ágyakat az 1. VH idején szerezhették be, a kert ápolatlan volt,de durván. Ez olyan nagyjából 150 ezres hétvége volt. Én itt áraztam be a magyar falusi vendéglátást. (Biztos van kivétel,de ezt már nem én fogom megismerni) Ja, a tulaj meg nézett rám értetlenkedve,amikor szóvát tettem, hogy esetleg kéne kicsit költeni a kéglire, mert hamar híre fog menni az interneten,hogy mit próbál itt kiadni...
Valahol az Alfold aljan kinalnak szallasokat 70 euro korul ellatas nelkul (2 szemelyes szoba). Haverok voltak ott, lattam kepeket, hat kb kollegiumi szinvonal. Szeptemberben megyek Bulgariaba a tengerpartra munka ugyben es ott is ennyibe kerul a tengerparti hotel reggelivel. Magyarorszagon eluralkodott a pofatlansag es a kianalti oldalra a szanalmas fos lenne a legillendobb jelzo.
azért egy kettő szokott itt lenni aki kételkedősebb, de ha olyan bizonyítékot kapnak ami valós, akkor elpályáznak kis időre, majd később beszállnak és nyomják a LÓrépaságaikat ;) * Itt ugyanaz a család viszi olyan alázattal, kedvességgel, amit itthon nem szoktunk tapasztalni sajnos.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)