Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
No meg az iskolák fatüzelése után a Railjetet is gőzmozdony húzza majd Bécsbe és a trolibuszok helyett is ló vontatta omnibuszok lesznek. Elvégre spórolni kell az árammal. (Magyarország továbbra is előre megy). Megjegyzés: olyan időszakot élünk nálunk, hogy a standuposoknak nem sokat kell gondolkodniuk új poénokon. Az egész egy vicc!
Egyre messzebb az EU-val a megegyezés. Tényleg bevezeti magát az euró, még a kormány is segíti. „A kormány újabb adókönnyítésről döntött, jelentette be a pénzügyminiszter. A cégek mostantól euróban vagy dollárban is fizethetik az adót. A forint elmúlt hónapokban látott mélyrepülése után sorra térnek át a cégek az eurós elszámolásra, mert ez a stabil pont. Ma már szálláshelyek is vannak, amelyek hazánkban euróban számolják a díjakat a vendégeknek.“ ...és még stb.
Nem csoda, hogy ezt is hétvégén jelentik be. A piac kockázatként fogja értékelni, hogy az állam ennyire ki van éhezve a devizára. Nem hiszem, hogy ez erősítené a forintot, mivel tök mindegy, hogy a cég váltja forintra vagy az állam (na jó, a bank nem tudja rárakni a hasznát a váltásra). Kivéve persze, ha az állam MÉG nem akarja forintra váltani, hanem majd megvárja az 500-as eurót. Ez meg akkor inkább további forint gyengülést jelez.
Óvatosan, szerintem erősödni fog a forint, mert: Stabil szellemi alapok: Nemzeti gondolat, nemzeti érzésvilág és kultúra. Együtt maradunk és megőrizzük a nemzeti ambícióinkat.
Amugy gyönyörűen alakul a török út, az euro parhuzamosan bevezeti magát. Es a kisember majd jo későn fog csak erre rajonni, amikor majd valthatja a forintjat 500ert eurora.
385 ért számolják a Shell kúton Balatonkeresztúron, meg is ijedtem mekkora vesztség érte a befektetéseimet 1hét alatt, aztán mégsem volt kedvem fizetni vele :)
Itt is vannak jó tippek szombatra: https://www.facebook.com/kardblog/ - újraindul az Úttörőmozgalom - minden településen kötelező lesz a tűzijáték - újratemetik Horthy Miklóst - összerakták Mátyást ...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)