Topiknyitó: ________ 2022. 03. 01. 11:42

Putyin háborúja  

Ez is eljött sajnos a világban.
Elindult egy újabb háború.
Aminek nem látjuk a végét, csak a kirobbantóját ismerjük, ö Putyin.
Ö az a ki a saját harcát vívja a világ ellen, egyelöre megállíthatatlanul.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gyula1971
gyula1971 2024. 06. 07. 12:16
Előzmény: #76  gyula1971
#77
A NATO-nak mindössze két-három éve van felkészülni arra, hogy Oroszország visszanyerje képességét arra, hogy hagyományos támadást indítson a szövetség ellen - mondta Eirik Kristoffersen norvég tábornok.
https://www.origo.hu/nagyvilag/2024/06/nato-tamadas-oroszorszag?utm_source=sonline.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_01_m
gyula1971
gyula1971 2024. 06. 06. 11:47
#76
Putyin: Teljesen megőrültek? Ki találta ezt ki?Az orosz államfő szerint a nyugati országok nagy tévedésben vannak, amikor azt mondják, hogy Oroszország meg fog állni Ukrajnánál.
https://www.economx.hu/kulfold/vlagyimir-putyin-orosz-ukran-haboru-moszkva-fegyverkezes.790930.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR12WT9RhWftTTZUM_fZSqja6SBn5qPaGDyqzAFcgcxDEGwp3H2sS3FpZxc_aem_ARHmgNneqIDsCDcqNbb6VKj7UeHkkROqZlhIWAkPn8Pdsm5Sf8yJSp2QcQynIzXyFde0-SoqlYkHYdDbHyLj4eQW
_Macika_
_Macika_ 2023. 04. 21. 08:01
#75
A Yale Egyetem kutatói legalább 43 olyan tábort és egyéb intézményt azonosítottak Oroszországban, ahol ukrán gyermekeket tartottak fogva Ukrajna tavaly februári orosz lerohanása óta. Az oroszok által erőszakkal elrabolt ukrán gyerekek közt voltak olyanok, akiket Oroszország annak ellenére tekintett árvának, hogy voltak szüleik, hivatalos gyámjaik, mások az orosz invázió előtt ukrán állami gyermekvédelmi intézményekben éltek, illetve bekerültek közéjük olyanok is, akiknek a háború miatt nem lehetett tisztázni a pontos családi státuszát.
A brit Skynews televíziócsatorna egy olyan ukrán iskolaigazgatóról készített riportot, aki mindenét, az életet is kockára tette, hogy megvédje a deportálástól az ukrán gyerekeket. Az egyik dél-ukrajnai speciális iskolát vezető Natalija Lutsik bevallása szerint hihetetlenül félt, amikor megtudta: három héttel Ukrajna megtámadását követően orosz katonák közelítenek a faluja felé. A 100 árva gyermekről gondoskodó ukrán iskola igazgatónője akkor helyi ismerősökhöz, rokonokhoz fordult, hogy fogadják be és helyezzék biztonságba a gyerekeket. Így a 100-ból mindössze 15 árva gyermek maradt az iskolában.
_Macika_
_Macika_ 2022. 09. 01. 08:28
#71
Ukrajna támogatására és az orosz "imperializmus" megállítására szólított fel Andrzej Duda lengyel elnök csütörtökön a Gdansk melletti Westerplatte félszigeten, a Lengyelország német megtámadása 83. évfordulója alkalmából mondott beszédében.
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 29. 14:59
#70
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 27. 17:21
#68
Az Ukrajna elleni orosz háború kezdete óta több mint másfél millió ukránt, köztük több ezer gyermeket vittek el orosz börtönökbe és úgynevezett szűrőtáborokba – közölte szerdai közleményében Stanislaw Zaryn, a lengyel titkosszolgálatok felügyeletéért felelős miniszter szóvivője.
A közleményben Zaryn tudatta: a lengyel titkosszolgálatok megállapították az oroszok által megszállt területeken található táborok, börtönök helyét. Ezt műholdas felvételekkel, konkrét földrajzi adatok megjelölésével illusztrálták.
Az ukránok "átvilágítását" és ellenőrzését célzó eljárások során az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kihallgatja az érintetteket, megvizsgálja a tőlük elkobozott tárgyakat, ezen belül adathordozókat, valamint a közösségi médiában található bejegyzéseiket, esetleges harci sebesüléseiket és tetoválásaikat is – írta Zaryn.
Hozzátette, akármilyen gyanú esetén az illető akár halálos kimenetelű megtorlás céljává válik: kínvallatásnak teszik ki, ukránellenes nyilatkozatokra kényszerítik, illetve politikai kirakatperekben a bíróság elé kerülhet. Ha viszont nem találnak gyanús jelt, a vizsgálat következménye kényszerbesorozás lehet az orosz hadseregbe.
Zaryn szerint Moszkva célja az ukrán ellenállás megtörése.
Az Ukrajna megszállt területein elhelyezett börtönrendszert a közlemény szerint az oroszok a helyi hatóságok volt épületeiben alakították ki. "Ott, ahol nem sikerült felhasználni az agresszió nyomán átvett épületeket, a szűrőhelyeket sátortáborok formájában szervezik meg" – állította Zaryn.
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 22. 11:37
#66
Kiterjedt lopásokkal vádolja a Metinvest, Ukrajna legnagyobb acélipari vállalatának vezetője Oroszországot, amely állítása szerint rátette a kezét olyan acéltermékekre, amelyeket a megszállt ukrajnai területeken lévő raktárakban talált. Ezek egy részét exportálták, így akár az Egyesült Királyságba is juthatott lopott ukrán acél.
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 22. 07:43
#65
Richard Moore, a brit külföldi hírszerzés, az MI6 vezetője szerint a 15 ezer elesett katona valószínűleg konzervatív becslés, és nagy kudarc Vlagyimir Putyin számára, aki gyors győzelemre számított Ukrajnában.
.
Moore szerint az elesett katonák „nem középosztálybeli gyerekek Moszkvából vagy Szentpétervárból”, hanem szegények a vidéki Oroszországból, 
.
Szibéria ipari városaiból, és aránytalanul nagy számban vannak köztük a nemzetiségi kisebbségekhez tartozók.
.
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 21. 16:08
#64
Jocek 2022. 07. 19. 20:40
Előzmény: #62  _Macika_
#63
Vegyenek jó magyar forintot
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 19. 20:32
#62
Oroszország megpróbál devizát vásárolni, zavarja őket az erős rubel
.
persze h erős ki veszi adja?
senki
é kórea maximum🙈
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 19. 10:19
#61
Belaruszban betiltották a szakszervezeteket.
Azért nem működhetnek a hivatalos indoklás szerint érdekképviseletek, mert tagjaik nem azt tették, ami egy szakszervezeti tag dolga lett volna, hanem a közrendet veszélyeztető tömegtüntetéseken vettek részt..
lol
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 14. 17:31
#60
Az orosz erők rakétacsapást mértek csütörtökön a nyugat-ukrajnai Vinnicja megyeszékhely központjára, az eddigi információk szerint legalább húszan haltak meg, köztük három gyerek és kilencvenen megsebesültek – közölte az Ukrajinszka Pravda hírportál az országos rendőrfőnökre, a főügyészi hivatalra és az ukrán elnöki irodára hivatkozva.
-
A beszámoló szerint ötvenen súlyos állapotban vannak. Kirilo Timosenko, az elnöki iroda helyettes vezetője a Telegramon kifejtette, hogy az orosz erők több Kalibr típusú rakétát lőttek ki a városra a Fekete-tengeren lévő tengeralattjáróról. Ihor Klimenko közlése szerint három orosz rakéta eltalált egy irodaépületet, a Tisztek Házát és a közeli lakóépületeket. A hatóságok később közölték, hogy az egyik rakéta eltalált egy egészségügyi központot. Szerhij Borzov Vinnicja megyei kormányzó hozzáfűzte, hogy az ukrán légvédelem négy rakétát semlegesített a régió fölött.
A vinnicjai rendőrség mobilpontot hozott létre és forródrótot nyitott a lakossági bejelentések fogadására és az eltűntek felkutatására. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon terrorcselekménynek nevezte a Vinnicja elleni támadást.
.
A dél-ukrajnai Mikolajivot, az azonos nevű megye székhelyét úgyszintén rakétákkal lőtték az orosz erők. Olekszandr Szenkevics, Mikolajiv polgármestere a Telegramon közölte, hogy az orosz rakéták eltaláltak a város központjában egy szállodát, megrongáltak egy bevásárló- és szórakoztató központot, két oktatási intézményt és egyéb szociális létesítményeket. A Mikolajiv megyei kormányzói hivatal közlése szerint kilenc rakétát lőttek ki a városra. A találatok következtében az eddigi információk alapján egy ember sérült meg. Később a katasztrófavédelmi szolgálat hozzátette, hogy a városban a rakétacsapások következtében két tűz ütött ki, mindkettőt eloltották.
Az Ukrajinszka Pravda az ukrán vezérkar reggeli harctéri helyzetjelentéséből azt emelte ki, hogy az ukrán katonák ismét visszaverték az orosz erők rohamműveleteit Donyeck megyében, Szlovjanszk és Bahmut irányában.
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 14. 14:37
#59
Február 20-án, a háború kirobbanása előtt négy nappal beszélt utoljára a fiával Valja, egy orosz édesanya, akit a BBC szólaltatott meg. (Az édesanya nem saját nevén szerepel, a retorziótól tartva névtelenül nyilatkozott.) A fiú egysége akkor az ukrán határ mellett volt, hivatalosan, hadgyakorlaton.
A háború kirobbanása után több mint egy héttel egy őrmester telefonált a fia bázisáról, Valja szerint az összes szülőt felhívhatta. Megnyugtatta, hogy a fiú jól van, a hívások márciusban ismétlődtek.
Végül üzenetet küldött neki egy férfi, aki azt állította magáról, hogy a fia barátja. Az üzenet az volt, hogy a fiú meghalt.
Valja telefonálásba kezdett, végül elérte az őrmestert, aki elárulta: utoljára február 23-án találkozott a fiúval. Valja kérdésére, hogy miért nyugtatgatta őt márciusban, ha nem is tudott semmit a fiúról, ezt válaszolta: „Sajnálom, én csak egy őrmester vagyok.”
Valja ezután hiába próbált a katonaságtól, minisztériumtól információt kicsikarni, csak annyit közöltek: a fiú részt vett a különleges katonai műveletben és eltűnt.
Valja szerint nem mindenkit fertőzött meg az orosz állami propaganda, hiába állítják be Ukrajnát agresszornak. Kapcsolatban áll édesanyákkal, akik dühösek a hatóságokra, békét akarnak és gyűlölik Vlagyimir Putyint. Szerinte a harcoló fiúk mind vidékiek, moszkvaiak, kormánytisztviselők gyerekei nincsenek köztük.
Valja a BBC-vel folytatatott beszélgetés alatt kapott hivatalos értesítést arról, hogy fiát megölték Ukrajnában.
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 13. 20:24
#58
Szíria után Észak-Korea is elismerte a donecki és a luhanszki „népköztársaságok” függetlenségét
oh micsoda siker
trump kellene még😆
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 12. 11:06
#57
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 12. 08:39
#56
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 11. 16:17
#55
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 11. 07:11
#54
Már a nyolcadik orosz oligarchát találták holtan, mi folyik itt?
https://index.hu/kulfold/2022/07/10/mar-a-nyolcadik-orosz-oligarchat-talaltak-holtan-mi-folyik-itt-/
jujjj, de izgi😂
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 10. 20:12
#53
Börtönökben toborozhat harcosokat az ukrajnai háborúba az egyik legismertebb orosz katonai magánvállalat, a Wagner-csoport – írja két orosz független forrásra hivatkozva a Spiegel.
tibbi60
tibbi60 2022. 07. 08. 13:58
Előzmény: #51  _Macika_
#52
elgurult a gyógyszere,sokat képzel magáról
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 06. 20:54
#49
Oroszországban ezentúl hét év börtön jár „az ország biztonságát veszélyeztető nyilvános felszólalásokért”
alakul 
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 05. 20:51
#48
Az orosz parlament alsóháza kedden első olvasatban elfogadta azt a törvénymódosító javaslatot, amely arra kötelezné az orosz gazdaság résztvevőit, hogy tevékenységükben vegyék jobban figyelembe az orosz hadsereg igényeit.!
Ez egyebek közt azt jelentené, hogy egyes orosz iparágak kötelesek lennének alkatrészekkel és felszereléssel ellátni az orosz hadsereget, továbbá a dolgozókat éjszaka, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon is munkára kötelezhetnék, valamint visszavonhatnák a már jóváhagyott szabadságaikat.
.
aláírás: a fegyver és kályhagyár pártbizottsága
🤣🤣🤣
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 05. 13:08
#47
Az Ikea online végkiárusításba kezdett, hogy megszabaduljon a teljes készletétől, miután utolsó alkalommal nyit ki Oroszországban, ahonnan kivonul az ukrajnai háború miatt. 
kgst szojuz reload
Törölt felhasználó 2022. 07. 05. 12:57
Előzmény: #42  badsector1
#46
nyugati fegyverek sosem érkeznek meg mert szétlövik vagy amimarad ukránok eladják
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 05. 12:30
#45
Az orosz szolgáltatóipari és a már korábban ismertetett feldolgozóipari bmi-ből képzett kompozit mutató júniusban 50,4 pont volt a májusi 48,2 pont után. 
A jelentés szerint az új megrendelések először nőttek júniusban tavaly szeptember óta, ugyanakkor az új exportrendelések tovább csökkentek. Az orosz szolgáltatók júniusban a termelési költségek további jelentős növekedését regisztrálták. A magasabb költségterhet részben az importált nyersanyagok magasabb ára okozta, de egyes cégek arról számoltak be, hogy az alkalmazottak bére emelkedett a megtartásuk érdekében, ami szintén befolyásolta a költségek növekedését
re
központi bizottság
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 05. 08:12
#44
_Macika_
_Macika_ 2022. 07. 04. 07:59
#43
szánalom
badsector1
badsector1 2022. 07. 04. 07:58
Előzmény: #41  Karvalytokes
#42
Sajnos később fognak megérkezni a nyugati fegyverek
Karvalytokes
Karvalytokes 2022. 07. 04. 07:39
#41
Liszicsanszk elesett.A Donyecki medencében lassan katlanban kerülnek az ukrànok.2 hetük van a menekülésre..

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek