Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"Iráni csapás miatt gyengül a forint..." Na meg az őszi lombhullás miatt is gyengülni fog... Példátlan események tömegei sújtják ezt a szegény forintot......
https://telex.hu/kulfold/2024/09/30/vox-finanszirozas-elismeres-orban-kormany-bank "Nem először fordul elő, hogy egy magyar pénzintézet finanszírozza egy szélsőjobboldali párt kampányát. Az MBH-ba beolvasztott MKB Bank korábban 10,7 milliós kölcsönnel támogatta Marine Le Pen 2022-es elnökválasztási kampányát." Orosz érdekek szerint.
A gazdasag,az orszag hanyatlik,akinek ez hidegzuhany,annak jo reggelt. Minden megoldas ami Orbaneknak konkurencia,azt adoztatjak,vagy betiltjak. Az airnbn ugyanez a sztori. Nem volt eleg szallovendeg a vejkonal.
Hát igen. Így is a meglévő deviza állományon. Az árfolyam veszteseg most közel 5%. Ha azt nézzük, hogy euróra van minden legefedezve. Ha átlagosan 20k mrd os éves állománnyal számolunk, az év végére dobna plusz 1k milliárdot az államadósságok. Nem néz ki ez jól sehogy...
Sztem sokan nem varjak majd meg a lejaratot ev elejen. Illetve hat folyosoi pletyka,h mar bizonyos korok elkezdtek a visszavaltast,es nem a marinenik videken.
Azért tudják fényezni a trutyit. Jövő év elején megnézem majd, amikor repülnek kifelé a PMÁP lóvék, hogy a mérsékelten stabilból mi marad. Biztos, ami biztos (hosszútávú kényszerbefektetés elkerülése érdekében) elkezdtem kifüstölni a 2029 utáni állományt. Jött egy kedvező lehetőség, így ennyit megér nekem, hogy lemondjak néhány havi kamatról és beragadni se fogok sok évre.
Mérsékelten stabil. 5 éve évi cirka 5000 milliárd Ft-tal növelik az államadósságot és a gazdaság csak most kezd igazán padlót fogni majd, ahogy a németeknél is egyre nagyobb cumi lesz.
Menetel fel a lépcsőn , meg megállva, néha 1 lépést visszaszédölög, remélkük nem szuicid szegény... 398 at majdnem érintette... Mi lesz így az év végére... megint nagy gépészkedés lesz a jegybankban..
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)