Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azért nem gondolnám hogy 381 nél lévő két fontossabb támaszt MA100 MA200csak úgy átvinné.., egy elpattanast várok fölfelé és utána le. Egyébként EU pénzek nincsenek megerősítve hogy jönnének EU részéről. Csak Navracsics mondta egyedül. Én szkeptikus vagyok. Különben nem kilincselne a hon atya Kínában adjanak már egy kis támogatást a elekromobilizaciora
"A külkermérlegünk viszont javult, mert nincs elszállva annyira az energia ára." Most mintha az energia is újra drágulna. Ez olajban akár egy hosszabb folyamat is lehet.
Nem tudom honnét jön, hogy én azt állítottam volna, hogy a dollár örök erősödésre van ítélve. Annyit mondtam, hogy jelen helyzetben,első lépésként,számomra a dollár erősödése tűnik logikusnak a forinttal szemben. Hogy aztán a továbbiakban,ha ez, meg az történik a világban, akkor mi lesz,f*ngom sincs. Ha majd megtörténik az ez,meg az az, akkor majd lehet véleményt formálni a további irányról.
Muszàj csökkenteni, így is màr brutális a hiány. Ahogy a rendszerváltó kommunista mondta, ezt majd a későbbi években fogja ledolgozni a nyereségéből (=forintgyengítés,más eszköz nem lesz ekkora mínusz ektüntetésére).
EU sokkal rosszabb állapotban van mint az USA, azt meg nem kell elfelejteni, hogy itt semmi nem történt az eu pénzek felszabadítása érdekében. Lengyeleknél megbukott Orbán nagy haverja, tehát oda fog menni a forró pénz is innen meg el. Felesleges abban reménykedni , hogy vége a forint gyengülésnek ekkora MNB hiánnyal, meg ilyen szerencsétlen ostoba politikai vezetéssel. Nem tudok mást mondani azokra akik Putyinnal fognak kezet, meg nyomatják az USA ellenes mantrát. Hadat esetleg nem akarnak üzenni?
Van egy kérdésem. Ha nem csökkentenek kamatot szerinted a HUF mit csinál , gyengül? Nyilván nem A 13% tartja , viszont ha sokat vágnak gyengülni fog. Ha USA-ban ha kijön egy rossz adat ami a gazdaság gyengülésére utal, azonnal változik minden, elfelejtik a kamatemelést ,szóba sem ejtik. Elindul a dollár gyengülés az EUR -hoz és minden más devizához képest. A HUF-hoz képest is. A feltörekvő országok nagy része dollárban van eladósodva nagyon nyögik. (ne feledjük az USA mértéktelen költségvetési hiányát sem). Csak idő kérdése.
Megpróbálják lebeszélni a Fedet a nov1 kamat emelésről. Ezért esnek a tőzsdék. Nyilván a FED is latja, hogy egy brutal medve piac van már most is, mindössze a 7 nagy tartja a tőzsdéket. A Russel 2000t nézd meg. Huston.
Gyengül(t)? A napos gyertya teste egy alig 10pipes valami… Eurusd ma leginkább nem csinált semmit…. Az átlag mozgás(nyitó >>>záró) ezen a kereszten 60-70 pip volt trendben az elmúlt hónapokban. De volt példa ennél nagyobb elmozdulásra is. Most a régi Draghi időkről nem is beszélve, ahol simán voltak 100+ elmozdulások…
Igazából a 13% a vészkamatemelés idején sem tartotta már. Azóta csökkent is a kamatelőnyünk + EU-s pénzekre még kevesebb esélyt ad mindenki, még látványosabban oroszpártiak vagyunk. A külkermérlegünk viszont javult, mert nincs elszállva annyira az energia ára.
"Most is a 13% tartja." Pár hozzászólással lejjebb még azt írod, forint erősödést vársz és hogy nincs baj, most meg azt, hogy a 13% tartja. Teljesen összezavarsz. Azt már meg sem merem kérdezni, hogy ha a külföldi spekulánsoknak 13%-ot fizetnek a pénzükért, akkor a magyaroknak dkj-ben miért csak 6,5%-ot!?
Nem tudom melyik devizának mi a valós értéke, de a jelenlegi helyzetben nekem a forintból dollárba áramlás tűnik logikusnak, a keretes rész is első lépésként ezt a megállapítást teszi ("egy TIPS megvétele egyben dollárpozíciót is jelent. Ha tovább emelkednek az amerikai hozamok, az könnyen túlerősítheti a dollárt,"). Amúgy meg emlékeim szerint 2001-ben, valahol picivel 0,8 eurusd alatt történt a fordulás. Ez persze nem szentírás, de ahogy régen a német márka ellenében volt egyfajta körforgása az árfolyamnak, úgy el tudom képzelni, hogy mist a márka helyett az euróval megy hasonló körforgás.
Jól látod , de kénytelenek a vágásoknál figyelembe venni a külső kamatkörnyezetet. Így várhatóan folyamatosan nagy lesz a különbség. Most is a 13% tartja.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)