Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem tudom, hogy mekkora pénzek kellenek a devizapiac mozgatásához, de bennem az is felmerült, hogy pl. Kínának, de akár más újdonsült barátainknak komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy ezt a rendszert életben tartsa.
Lehetséges, majd kiderül. Én mondjuk egy fillért nem adnék nekik, amíg nincs helyreállítva a jogrendszer, a rájuk szabott választási rendszer, a közmédia és amíg nem lesznek valódi közbeszerzések, ahol a legjobb nyer és nem a gázszerelő.
Valószínűleg hír van, csak mi nem tudunk róla (EU források tekintetében) Bár érdekes módon semmi konkrétum nem volt a csütörtöki tali óta, ami szintén furcsa. Mindkét fél hallgat.
Remélem, levágják 12%-ra, beleférne. Az adófizetőknek idén így is 2000-2500 milliárdba fáj majd az elcseszett monetáris politika csak az MNB-nél és ott lesz még cirka 4000 milliárd hiány a költségvetésben. Igazából nem értem, minek örülnek ennyire, hogy lassan 380 alatt lesz. Ok, hogy tartja a 13% még, de költségvetés romokban, már rég bóvliban kéne lenni ilyen teljesítménynél.
Azert vigyázz. A forint és a BUX két mutyi eszköz. Kis pénzzel pont oda teszik mind a kettőt, ahova akarják. Pont le*arjak a nagy befektetők mind a kettőt. Hidd el nem hiába van az összes PMAP lefedezve nálam 1a 2ben kb. devizával. Továbbra is kb 50% esést várok jövőre a nagyobb indexekben. Ott van a chartokon. Ha pedig el kezd égni a pénz, akkor nem tudom, hogy mi menti meg a forintot. Ettől függetlenül EUR/HUF mintha egy hetes csatornát szeretne építeni év végéig. Ahogy kolléga írta lentebb alj valahol 377 körül.
USA 20 éves kamatok idei csúcson. USA 10 éves kamatok a kritikus 5% felett, a múltheti 4,9 -ről 5.014. emiatt is furcsa, h nincs dollárerő, hanem az eur próbálkozik.
Persze, az kéne még csak. Közben korrigálom magam, jelenleg 376.2-ig nincs gondom. Tudom talán már rég dobnom kellett volna, de 5 huf-ot csak nem erősödik 1 nap alatt, ekkora "erősödés" után. Certisként is ilyen barom lettem volna, hogy tartom a szar pozimat, ebből a szempontból sajnos folytatom a "trendemet":D.
Kicsit sok a wishful thinking :) amikor ennyiszer úgymond nincs meg a fonal vége,akkor kell elkezdeni azon gondolkozni, hogy mi megy félre,és milyen jeleket kell(ene) még észrevenni. Szintén egy javaslat,anno nekem sokat segített, hogy demo számla nyitása akárhol, és ott elkezdeni konzisztens, stratégia mentén történő kereskedést. A stratégiát nem kell túlgondolni,lényeg, hogy legyen 2-3 olyan elképzelés, amit sorozatban meglősz, és ha nem jön be, akkor megvizsgálni,hogy mi volt rossz,majd formálni. Ha csak össze vissza megy a kötés,akkor abból azért nem lehet tanulni,mert nem tudod mintához kötni. Az tényleg csak kaszinó. Amik fontosak (sztem): - belépési pont azonosítása -megfelelő kötési nagyság kiválasztása (ne legyen all in) - célárfolyam meghatározás (kiszállási pont) - stop alkalmazása - psziché fejlesztése,ez az egyik legfontosabb,nekem ez csak rohadt sok gyakorlással ment,de még mindig úton vagyok. Azt vettem észre, hogy ha magamhoz mérten például túl nagy kötéssel mentem neki, akkor hamar idegessé váltam,és nagy bukóban zártam olyat,ami egyébként türelemmel nyerőt hozott volna,nem keveset. De nem bírtam el fejben. Remélem,tudtam segíteni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)