Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Napos boli alját megérintettük 1 tized híján, kíváncsi leszek, elkezdjük-e lefele tolni, korrekció nélkül. Szokásos nap végi "rántunk még rajta egyet"....
ugye senki sem gondolja komolyan a tanárok bármiféle bérigényét egy országnak egy gazdasági társulás központi szerveitől kell függővé tenni és tőlük várni?? :D persze NER berkáknak megfelel, de ott se hiszi már el mindenki...
Bandinak írom, mert mindig kérdezte: Erste Trader, TL pozi, napi "swap" 386,400-ról volt pozim tegnapról, 386,511-nek veszi ma, tehát 0,111-et dob rajta ,kb. certi 1 pötyi/nap, legutóbb 0,13-al számoltam.
Egész őszinte leszek: annyira gyapjas a nép egy része, hogy csak akkor ébred fel hogy rossz az irány, ha érzi a bőrén évekig az unortodox ámokfutás eredményét, ezért Magyarország hosszútávú érdeke, hogy most a bűnözőket megszívassák. Inkább rövidtávon legyen nehéz, mint több évtizedig. Én már régóta nem bízok a Forintban, csak konyhapénzt tartok ebben, minden más stabil valutákban van. Ahogy most áll a világ tényleg polikrízisek korszaka jön, véleményem szerint a szél el fogja fújni ezt kártyavárat és török útnál ugyan gyengébb mértékben, de magas infláció és folyamatos Ft romlás fog jönni.
Navracsicska mondja jönnek az EU pénzek novemberben.. Na ja tavaj is ezt mondta egesz evben.. Ennyire kell elhinni.. Lassan majd a leminősítések jönnek Decemberben már olyan régi téma.. hogy már kinti szemmel se hihető.. Közben meg ki kellene fizetni a többezer milliárdos tartozást MNB kamatokra meg a halasztott gázszámlákat stb.. Nem maradna semmi már most se.. ami maradna az meg eltűnne valahová úgyis.. Kész vicc ez az ország.. Szinház az egész..
mint írtad, 385.7 ellenállás, előtte 6-nál megállt. 5 perc és jön egy újabb adat. (15:15) Talán óráson kicsit fordul a HUF a bizonytalanság miatt, de tény ami tény, inkább lefele fúj a szél. DAX naposon brutál fej váll, nyakvonal kb, a mostani 15130 szinten. Ha beverik 15050-re, van esély,h beteljesül.
Investingről :3. Az amerikai kiskereskedelmi értékesítés a fókuszbanNagy a bizonytalanság a Federal Reserve következő kamatemelése körül, különösen azután, hogy szeptemberben az amerikai fogyasztói árak a vártnál gyorsabb ütemben nőttek.A szeptemberi amerikai kiskereskedelmi eladási adatok, amelyek az ülésszak későbbi részében esedékesek, további támpontokat adhatnak, mivel a befektetők betekintést engednek a fogyasztási kiadások erősségébe, amelyek a gazdaság mintegy kétharmadát hajtják.A közgazdászok 0,3%-os növekedést várnak augusztushoz képest, az alapeladások pedig 0,2%-kal emelkednek a hónapban.A vártnál erősebb érték felkeltheti az infláció fellendülésétől való félelmet, és tovább erősítheti azt a nézetet, hogy a Federal Reserve-nek hosszabb ideig magasabban kell tartania a kamatokat. De szerintem az olaj az érdekes a gázai konfliktus miatt, ami boríthatja az inflációs várakozásokat. Meg mellé egy erős USA, szerintem még a FED-nél sem tudják, hogy mi jön.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)