Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ha deviza adossagot vesz a nyakaba a jegybank, akkor az arfolyamgyengulesen elszenvedett veszteseget is ki kell valahogy nyomtatni, szoval ez egy nagyon ghecci tortenet lesz... vagy szepen jonnek a brutalis adoemelesek, megszoritasok, mindenfele tamogatas (csok, rezsi) nullazva, de ilyet egy populista illibsi kormany sose fog meglepni. marad a forint gyengites, nyomtatas, hiperinfla. Vagy en tenyleg nem tudom mire lehet szamitani. Amilyen mazlistak az EU ad ingyen hitelt es megmenti megint az orban rezsimet
Így utólag: jól tetted, hogy hígítottál! Kitartás! (én a pénteki eladás miatt kicsit megszívtam, mert csak ma reggel jött meg a certi lóvé, így lemaradtam a hétfői beszállóról, evvan most már) 384.5 fölé nem zártunk óráson az utóbbi hetekben, most ezen a szinten ülünk. Várom, hogy elinduljon egy jó M30/1H-s impulzus, kitörés a sávból.
A tavalyi buktával együtt az ez évi bukta is lesz úgy 2500 milliárd.... utólag majd ezt a számot fogják benyögni. (előre még nem akarnak megijeszteni senkit) Ehhez jön még a következő év 2024 buktája is, lesz mit gyengíteni a forinton.
nincs mas lehetoseguk, mint devizaban eladosodni es a forint gyengulessel "nyerni" es kinullazni az evi 2000 milliard buktat. Mennyi kotveny kell ehhez devizaban 7-8%-on?
25 milliard euro (10k mrd Ft) 8%-on jelent kb 800 milliard forintos eves kamatterhet (euroban kell fizetni), azzal egyutt szamoltam.
Csak megszellőztette valaki a deviza kötvény hírét, és atomerős forintunk rögtön esett két egységet. Eddig. Gaguse pedig nyaral, válságos időkben, ejnye.
én részben a horvátoknál élek. miért nincs még euronk? mit baszakodunk? ott is megfingatta a népet sok minden drágult de sokkal egyszerűbb lett az élet. adsz egy gyereknek 2 eurót egy fagyira kapsz x euro fizetést és tudsz és kell is beosztani. nincs ez az állandó árfolyam számolgatás, baszakodás , valuta támadás meg mittudomén. tököm kivan már.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)