Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Minden pénzügyminiszter ismérve és ezt jól is teszik. Emlékszünk még kósa lali 2011-es megszólalására az államcsőddel kapcsolatban...na, ezért nen kell ilyeneket mondani...
Remélem a 4-5 millárd dollárkötvényből ami befolyt maradt még valami. Oké az a gázra kell, de aki időt nyer életet nyer. Nincsenek itt már hosszútávú tervek, az a lényeg hogy NE MA dőljünk be.
Általában éves fix kamat van, nem a végén egyben. Lejáratkor megkapja a névértéket is, így is, úgy is. A rábocsátás és a csere aukció csak technika, a matek ugyanaz. Hozzászoktunk az olcsó pénzhez, majd megszokjuk a drágát is. Nemzetközi helyzet egyelőre nem nyugszik, ha így marad, rosszabb lesz.
Varga olyan mint a "This is all fine" meme-ben a kutya. Minden ég körülötte, de akkor se mondana egy rossz szót se. Csak egy beszélő fej, nincs hozzáadott érték, amit a szájába adnak azt mondja.
Ha valaki szeretne kicsit technikailag elemzeni, akkor az usdhuf arfolyamra huzzon egy fibot a 2021es aljra meg a tavalyi tetőre, es csodak csodajara fibo 61.8on fordult meg nemrég. Ezért szerettem volna, ha a megafonos kollegak legalabb egyszer egy grafikonos elemzéssel megtiszteltek volna minket azon kívül, hogy lipsizes, bohocozas, beultetes 430on , es hasonlo velős érvelés technika hangzott volna el.
Ezt a 20% -os kamatot ki fogja kitermelni? Nincs semmi értelmes ipar. Összeszerelő üzem az egész ország. Szerintem értelmes befektető nem dobja ide a pénzt hiába 20% a kamat. Inkább menekül másba.
Forintosítható kár nincs, de a kamat fizetés egy részét eltolod a távoli jövőbe egyösszegű kifizetésre, ami vagy jó, vagy nem jó nekem nem szimpatikus, bár koromnál fogva támogatnom kéne, mert az az összeg már nem engem és a generációmat fogja terhelni, de nem vagyok híve, annak, hogy valakinek a többlet fogyasztását egy következő generációra terhelik. Bár egy komoly forintosítható kár van. Amikor 2,25%-on lehetett 10-15 éves államkötvényeket kibocsátani, akkor nem tették csak nagyon kis mennyiségben, mert a rövidtávú hozam még kisebb volt, ennek a radikális átárazódása megy egy éve és fizetjük az árát.
Ebből vagy intervenció lesz holnap vagy Virág úr összehív egy háttérbeszélgetést, hogy alapvetően minden rendben van, de az MNB figyelemmel kíséri a pénzpiaci eseményeket a turbulens nemzetközi helyzetben és szükség esetén MINDEN eszközzel HATÁROZOTTAN fel fog lépni a stabilitás érdekében. Majd rá következő kedden 20%.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)