Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
haverom kint fekete erdőben él és priussal jár. egyszer hazajött vele 1000km az út. Többet nem vett inkább egy diesel kombit 2011es 525d hazajárósnak. max4 szer jön egy évben. összességében az elektromos nagyobb szennyezést jelent, mint a diesel
Ahol én vagyok a cégnek 1-2 db pluginje van, és idén kimondta hogy innentől csak full elektromo. Van Merci MQB - ami papíron 4-500km t kéne, hogy tudjon (pontosan nem tudom melyik pack, de meg fogom kérdezni ). A gyakorlatban egy úgy néz ki, hogy a 80% ra töltött autóval elmentünkn 130km re levő helyre ott töltőt kellett keresni, mert 28% ra lement (130 autópálya tempomat ritka kigyorsításokkal) na ezzel a teljesítménnyel kéne nekem 800km -t abszolválni. ezek szerint kb 260km t tud ilyen használat mellett, de az 100-0 kis biztonsággal, hogy találj gyorstöltőt (ami Merci esetében megint egy vicc) 220-240 et tudnék megtenni és a töltése se 1 óra hanem inkább 3-4 gyorstöltőn. Aláírom, hogy a 100k+€ of Audi E-tronból van olyan ami tud 15 perc alatt 50% asszem, de a legtöbb az még messze nem az a kategória. Így én maradok a dízelnél, esetleg elgondolkodnék egy hibriden, de ott mindkét technológia előnyét és hátrányát is hordozom (robbanómotort is karban kell tartani, + cipeled mindig az aksit is ami öregsik is de hatótávban meg kevés)
Most még komolyan azt kell magyarázni lehet kicsit előrébbvaló az az igény, hogy ne kapjon az ember instant tűdőhalált a városban, minthogy esetleg +1 órát kelljen utaznod "németből"? Ha annyira sietsz gyere repülővel, de ha pluginhibrided lenne nem lenne +1 óra. Milyen élethelyzetben annyira kibírhatatlan az a +1 óra, milyen greater grace érdekében történik?
Ugyanaz a megafonos stilus, csak most kicsi tomika nev alatt. Majd jon meg tobb is. A legkomolyabb ervuk meg mindig az, hogy gyurcsanyne alatt meg rosszabb lenne :D Mennyire szanalmas ez egy felnott embertol.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)