Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
No emberek. Nincs itt semmi látnivaló. Most olvasom, hogy a szaúdi korona herceg az Argentína elleni győzelem örömére egy Rolls Royce Phantom tipusú autóval ajándékoz meg minden szaudi vb játékost. Mi lett volna ha kijutunk véletlenül? Szerintem a király még a fele királyságát is odaadta vóna.😉 Csak hát Soros, meg a $Baloldal ezt is megakadályozták.
Technikai alapon ez egy fordított női homokóra-test széles fej-váll tónussal, amibe behatol egy derékszögű háromszög. Az átfogó szöge meredek. Innen oldalazva kilő.
Márpedig a mesterterve az EU-nak megvan arra az esetre ha tovább romlik Magyarországon a helyzet, és lépnie kell. Gyakorlatilag senki nem védené Magyarországot attól, hogy Shengenen kívül legyen egyik pillanatról a másikra. Itt már csak az segítene az Országon ha Orbán eltünne, mert ha esetleg Oroszországban történne valami Putyinnal, és egy Hodorovszkij féle ember kerülne hatalomra ( kevés az esély, de ki tudja) az biztos, hogy egy új tiszta helyzetet teremtene, és a tiszta dolgok OV-nak nem kedveznének, mert soha nem volt tisztességes ember.
... ahol 1 pénztár van, és amikor 10 felett van a sorban állók száma, Mari néni csenget, 5 perc múlva előkúszik Klári néni, mikor már 20-an vannak. Már persze azokban a frekventált boltokban, ahol kivételesen vevők is vannak. Vö. Lild, Aldi pénztárak...
Coop, Reál, CBA nálam is bojkottálva, de elsősorban a nem versenyképes árak miatt. Jó lenne, ha lenne egy-két Lidl, Aldi színvonalú magyar lánc, de erre nem is törekednek. Inkább elzavarnák a multikat, helyette maradnának a retro, lepusztult üzletek.
Ft szépen lejött, de figyelni kell. Petsze megint elrontottam, beleadtam, de egy kicsit korán. Na mindegy, egyik pozi lezárva kis nyerővel, a másikban még ülni kell kicsit. Megfogadtam, hogy 414.30-414.50 fele adok bele (mostanában mindig 415.00 körül fordult), de csak nem vártam megint ki. Lassan kiszállok mindenből, aztán meglátjuk.
Vissza kellene küldeni e nagytudású emberformákat a kereskedelmi technikum első osztályába,ahol szembesülnének a kereslet-kínálat fogalmával mint alaptétellel.Az árképzés és a tömeges beszerzés árbefolyásoló hatását is alapfokon kellene kezdeni nekik megtanulni.Ezeket vagy elfelejtették,vagy nem is volt mit elfelejteni. Nem tartok sem a madaras,sem a valódi Tesco elhúzásától,mert a nyereségüket még vastagon megtalálják.'26-ig biztosan nem,utána meg meglátjuk ki-mi marad az országból! Üzleteljünk,abból nagy baj nem lehet,ha észnél vagyunk.
Persze hogy jó lesz, mert magyar üzletláncban nem számít mennyi az EUR árfolyam, mert ott csak forint van, meg magyar áru és a hasznot se viszi ki az országból :)
Lázár Jankó már nagyon régóta azon tevékenykedik hogy valamilyen módon kitúrja itthonról a külföldi élelmiszer üzletláncokat. Mennyivel jobb lesz majd nekünk a cimborái tulajdonában lévő, Coop, CBA, Reál áruházakban vásárolgatni.
Úgy rémlik az EU cégek kivonulása nem az EU pénz érkezés és EU ellenességgel, hanem az esetleges Huxittal kapcsolatban jött elő. Mondjuk Huxit esetén egy VÁM kötelezettséggel a nyakunkban kíváncsi lennék mennyire lennénk vonzóbbak mondjuk egy Romániával vagy Szlovákiával szemben. Főleg ha bevezetik a globális minimumadót és elveszítjük a jelenlegi adózással kapcsolatos előnyünket is. Persze maradnak még a milliárdos állami támogatások meg a folyamatosan és tudatosan gyengített forint ami vonzó lehet számukra. Remélem nem lesz Huxit és sosem tudjuk meg hogy mit lépnének akkor a nálunk tevékenykedő EU-s cégek. Csak nehogy addig feszítse a húrt a tolvaj törpe, amíg az EU megtalálja a módját annak hogy kivágjanak bennünket.
A kiskereskedelmi aruhazak kivonulasa egy realis veszely lehet, ott van kockazat. Auto-es nehezipar eseteben ez kizart, leven egy afrikai orszag szintjen vagyunk azon iparagakban. Aztan lehet merlegelni esetleg, hogy mennyire erte meg a CBA vs. BMW sztori.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)