Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
2024-ben 2-4 % lesz az infláció.Hallelulja!😀😁😂https://www.portfolio.hu/gazdasag/20221109/elarulta-a-magyar-jegybankar-mikor-csokkenhet-az-inflacio-577774
Ha ez igaz akkor : 1-borul a költségvetér 2-bukik a rezsicsöki és a lakosság fele feléli minden maradék tartalékát 3- bukik a teljes rendszer Ha a lakosságra terhelik ami előbb utóbb persze megtörténik akkor nagyon rossz világ lesz és mindenki fusson amerre lát.
Amúgy, hogy a topicnál maradjuk, ha gyengülnek az oroszok, úgy fognak a csatlós országok is előbb utóbb sorra kerülni, köztük Magyarország... Meglesz a böjtje a folyamatos acsarkodásnak, az oroszok mellett. Ebből kifolyólag szerintem az árfolyamon is meg fog látszani. Egy bolha vagyunk EU és Világ szinten... Aki néha köhög...
Stolz: Ezeket a megállapításokat mire alapozod? Jelenleg az a helyzet, hogy az oroszok mindenhonnan szorulnak ki, vonulnak vissza. Az Ukránok most biztos nem fognak semmilyen területadásról tárgyalni, hacsak nem adnak fel mindent az oroszok, jelenleg nagymértékű harci előnyben vannak. Úgy beszélsz mintha az oroszoknak az idő lenne az egyetlen megoldás a problémáikra, pedig pont ellenkezőleg, az idő a legnagyobb ellenségük. Minden tekintetben az idő ellenük dolgozik. Minden területen mínuszosak. Fegyver, ember, gazdaság, pénz. Ez már a háború elejétől kezdve így van, és egyre jobban előtérbe kerül. Mitől is lesz Oroszország nagyhatalom? Jelenleg már csak az atombombái miatt számolnak még vele. A hadsereg fele megsemmisült vagy elhagyták, a másik fele ki tudja hol rohad, vagy lopták szét. A katonai vezetők mind barmok, szétlopták az egész sereget és a harchoz nem értenek, mert nem a szakértelmük miatt kerültek oda. (láthatjuk a harctéri videókból és a tényszerűen, bizonyított hírekből). Az országok egyre határolódnak el az oroszoktól és ha még nagyobb veszteségeik lesznek, akkor ez a hatás még jobban erősödni fog. A orosz szimpatizáns nagyhatalmak is egyre hátrébb fognak húzódni, ahogy gyengülnek az oroszok, vesztes lóra senki nem akar fogadni. Az "várt" USA választás sem úgy alakult, ahogy várták, a brazil sem. A nagyobb hatalmak mint kihasználják ezt a helyzetet, katonailag, gazdaságilag, társadalmilag minden tekintetben. Én úgy látom, hogy Oroszország, minél tovább folytatja ezt az őrületet, annál nagyobb bajba fog kerülni, a saját határain belül. Egyre nagyobb lesz a feszültség a katonák, vezetők között, ami visszájára fordíthatja a dolgokat. Nem olyanok a körülmények, amit ígérnek a katonáknak, nem kapnak annyi pénzt, nem kapnak annyi és olyan kaját... plusz a halottakat nem lehet sokáig megmagyarázni, az "otthon" is látszik. És vannak bőven ezt tudjuk. Én pont az ellenkezőjét gondolom mint te. Napról napra csúszik le Oroszország minden tekintetben.
Egyébként Ukrajna után számítani lehet, hogy Közép-Ázsiában is vissza fogják állítani a régi tekintélyt, és majd megpróbálkoznak a Távol-Keleten is...szóval a kis isztánoknak nem lesz sok mozgásterük. Orbán hiába repked az isztánokba és próbálja kijátszani az oroszokat, azzal, hogy valahonnan máshonnan szerez energiát, sztem elszámolja magát és ettől nem fognak javulni a pozíciói a Kremlben...
Oroszország megszerzi a 4 keleti megyét, a Krímet megtartja. A megmaradt Ukrajna pedig örökös semlegességet...geopolitikai következményei pedig, hogy Oroszország újra nagyhatalom lesz, amit majd az USA és az EU is kénytelen lesz elismerni. Tulajdonképp visszatér a cári Oroszország...persze, most sokan inkább a Szovjetunióval azonosítják, de én inkább a régi Oroszország visszatérését látom...
Szerintem meg 2 okból nem lesz vége a háborúnak. Ha feltételezzük, hogy a felsorolt racionális okok miatt lenne vége a háborúnak, akkor feltételezzük, hogy racionális okok vezettek a háború. Ez egyébként igaz is, de ha valamihez racionális okok vezetnek, akkor ha azok nem teljesülnek, akkor miért lenne vége a háborúnak. Ha meg nem racionális okok vezettek a háborúhoz, hanem mondjuk elvi vagy ideológiai kérdések, akkor meg pláne nem látom, hogy mitől érne most véget a háború racionális okok miatt...szóval szerintem a háborús gépezet már olyan szakaszában jár, hogy nem lehet megállítani. Putyin/Oroszország nem fog hazasétálni, hogy ja bocs nem akartuk mi ezt és most ezért legyetek szívesek megbüntetni...
Azért gondolom, hogy hamarosan béke lesz mert 2 utat látok: 1. Putyin borul, jön helyette más, akkor azért. 2. Amcsik se akarhatják, hogy az oroszok (Putyin) kilátástalan helyzetbe kerüljenek, mert akkor bármi lehetséges.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)