"PMÁP esetén jó eséllyel NEM tartjuk lejáratig (legalább is én nem),
tehát rögtön az elején elkönyvelek 1% bukót, amit a relatíve magas kamat
hamar visszahoz." én is kb. így álltam a 29/B marzsához, ami 125-130 bázispont volt, mikor beszálltam. aztán most már 220... de mindegy, most már ez van. Szerintem 2023 Q3-ig a bubor versenyképes marad, azért tettem erre. aztán hogy tényleg így lesz-e, majd meglátjuk. amíg az mnb szívja ki a likviditást, addig magas marad a bubor. kb. ez az egyetlen dolog, amit nem tudnak manipulálni. a többi kötvény elmúlt napokbeli hozamcsökkenését nem is értem, hogy mire fel történt...
nem érezted a finom iróniát? Ezek szerint nagyon nem :D Idegből tolod és még a viccet sem érted :) Bezzeg amikor a múltkoriban feltettem egy kérdést neked, látványosan eltűntél, fenegetőztél eltűnéssel, majd ment a sértődött, áldozati mellébeszélés. Most meg azonnal itt teremsz és szószólóként többeszám első személyben véded a mundér becsületét. Nem kéne annyira rápörögnöd és stresszelned a kibeugráláson, az 1-2 százalékos machináláson és akkor nem csökkenne a pf-ód mértéke, amiről szintén folyamatosan beszámolsz. Kicsit vedd könnyebben, akkor talán kevesebben találnak meg, kevesebb lesz az összetűzésed. Sok sikert és egy határozottan érzékenyebb viccrelét ;)
Még szép :D Nézz már körül itt: csak multimilliomosok hozzák a jobbnál jobb döntéseket, a 7 számjegyű befektetés itt már nem rúg labdába :D Itt mindenki kegyetlenül jól keresett az elmúlt években, nincs gyenge, vagy rossz kötés, beragadás, mindenki az extraprofitot IS be tudja rakni valamelyik qrva jól fizető áp-ba :D Üdv a klubban ;)
Ez is elgondolkodtató: A fogyasztóiár-index 2022-ben átlagosan 13,5–14,5 százalék között alakulhat. A hazai infláció 2023 első felében lassan, majd az év közepétől jelentősebben csökken. A fogyasztóiár-index 2024 első felében tér vissza a jegybanki toleranciasávba. Virág elvtárs ezt komolyan gondolja? Ha a hónap/hónap infláció 0 lesz júniusig az év/év infláció akkor is 14-15% mard....
Ezek a spread-ek azért elég elgondolkodtatók... DKJ esetén ugye jó eséllyel tartjuk lejáratig, ez tiszta sor. PMÁP esetén jó eséllyel NEM tartjuk lejáratig (legalább is én nem), tehát rögtön az elején elkönyvelek 1% bukót, amit a relatíve magas kamat hamar visszahoz. De ezek az intézményi papírok azért jobban meg tudják tréfálni az embert, főleg ha lesz még kamatemelkedés. Naná, hogy veszik 100% felett a 27/B-t, mert a piac által mostanában várt, nevezzük úgy "egyensúlyi" kamat jóval alacsonyabb a nominális 16,6%-nál. Engem az zavar egy kissé (illetve nagyon), hogy szemmel láthatóan nem akarják nagyon 13-14% fölé engedni az állampapíron elérhető hozamokat, miközben meg megy még egy jó darabig az O/N 18%.... Ja, és közben az infláció 20% (ezen belül élelmiszerek 30, vagy isten tudja mennyi), tehát ha megfeszülünk se tudunk a közelébe érni.
Hasonló rövid távon most 2023/B is jó, még kamatadóval is jobb. Januárban fizet aztán még esélyes, hogy hasonló hozam lesz kövi félévre is. Spread most 0,7% bruttó.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.