casual

Regisztráció: 2018-04-13 15:45:00

Hozzászólások száma: 2 923

Utolsó hozzászólás: 2019-10-21 11:56


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

KISBÜFIK (balentum) topikja ma, 11:56
Mert te nagyon jó érzékkel és kellő gyakorlattal nyúlsz bele, amit el kell ismerni.
De ez sajnos még nem jelenti azt, hogy valóban jó a Bét sokaknak. A legtöbben itt közel sem annyira felkészültek, és tapasztaltak, mint mondjuk te, így ez számukra nem alternatíva.
Sőt, még ha csak közvetetten is csinálod, azt gondolom, hogy tőkeáttételes termékek kereskedésére biztatni a kevésbé tapasztaltakat (és tudjuk, hogy a tőzsdén lévők 95%-a ilyen) nem szerencsés, de legalábbis semmiképpen sem segítség. Na persze annak a pár százaléknak a nyereségét össze kell dobnia a többieknek, szóval értem én, hogy még sok-sok kezdőre lenne szükség határidős kereskedésben is...
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic ma, 11:45
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic ma, 11:44
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic ma, 11:43
Bár nem nekem jött a kérsé, de mondtam, ha erre járok, akkor bármikor. :)
Otp 20-as:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20191021v00q7851f.jpeg
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic hétfő, 20:02
Bírom az ilyet. Lószart sem bukott, hisz az a pénz nem volt az övé. Az egy dolog, hogy mennyi volt az árfolyam, de ha mondjuk ki akart volna szállni (vagy éppen ki akarna most), akkor mennyin tudna?
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic hétfő, 09:29
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic hétfő, 09:27
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic hétfő, 09:26
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic 2019. 10. 13. 07:54
Üdvözlet a küzdőknek!
Valaki meg tudja mondani, hogy ma lehet-e szavazni a tőzsdefejlesztésről is valahol?
A Bét különösen jól sikerült... Persze, ebben is jobban teljesítünk.
ATH várakozásaimat tartom, szerintem előttünk van még az utolsó euforikus szakasz, amikor mindenki rájön, hogy nincs és nem is lesz soha válság... Közel vagyunk már ehhez, hisz lassan mindenki kezdi elhinni, hogy a múltból tanulva elébe mentek a bajoknak, arról meg nem beszélünk, hogy közben mennyi rejtett, korábban elképzelhetetlen mértékű kockázat került a rendszerbe.
KISBÜFIK (balentum) topikja 2019. 10. 01. 15:47

https://bet.hu/newkibdata/128306931/19-10-01_V%C3%A1ltoz%C3%A1s%20vezet%C5%91%20%C3%A1ll%C3%A1s%C3%BA%20szem%C3%A9lyekben.pdf
Nem volna baj, ha esetleg hinne a cégben és ezen hitét egy komolyabb bevásárlással is kimutatná...
MOLly tulajok topikja 2019. 10. 01. 13:03
Mennyire vehető komolyan egy olyan cég elemzése, ami áprilisban még 3720-as célárral állt elő úgy, hogy az előtte lévő 3600 sem volt alacsony?
Aztán pár hónap múlva meg ez? 20% diffi azért elég nagy különbség.
2 lehetőség merül fel:
1. Eléggé dilettánsok ülnek ott, akiknek igazából fogalmuk sincs a zajló folyamatokról, trendekről.
2. Semmi több, csak egy pénzéhes bagázs, aki szereti lökni a hintát, ha már beleültette a jónépet...
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic 2019. 10. 01. 06:12
Jó reggelt harcosok!
A Béten szerintem sok érdekesség nincs, inkább szenvedés. De úgy látszik, h ez a nagyjából 1 hete említett forgatókönyv él még. 
Mindenesetre sokkal könnyebb úgy kitartani, ha nincs állandó figyelő üzemmódban az ember. Na nem azért vagyok így most, mert nem szeretnék itt "pörögni",  hanem egyszerűen azért, mert szinte egyáltalán nem érek rá napközben.
Érdekes, hogy ezzel együtt a sikeres kötések száma érezhetően megnőtt. Talán azért, mert nem figyelek annyira, nem vagyok annyira "jól informált", nem ugrok minden "zajra", nem reagálok minden "hírre".
Szeretek (szerettem) fórumozni, de tény az is, hogy sokkal nehezebb az embernek kitartani bármilyen meglátás mellett, ha naponta sok másikat olvas a sajátja mellé és még ha ki is tart, bizony sokkal többször bizonytalanodik el, mint az indokolt lenne. 
Akárhogy is legyen, szeretem az ittlévőket, úgyhogy alkalomadtán majd jövök.
( ui: döntő többségben átálltam a sötét oldalról, de bármelyik pillanatban visszaállok, ha kell, sokszoros munícióval. :D )
KISBÜFIK (balentum) topikja 2019. 09. 28. 21:44
Alkalmanként én is reklámoztam ilyen és ehhez hasonló oktatásokat itt a fórumon.
De a helyzet az, hogy beláttam, erre nem ez a legalkalmasabb platform, hisz a célközönség nem itt található. Legalábbis a beírások döntő része alapján az jött le nekem, hogy itt mindenki annyira eredményes, hogy ez a szint nem nekik való. ;)
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic 2019. 09. 25. 06:06
Minden törvény vagy szabályozás annyit ér, amennyire kikényszeríthető és amennyire mindenkire vonatkozik, privilégiumok nélkül.
Nerisztánban pedig ismerjük ezt az egyenlőséget.
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic 2019. 09. 24. 08:43
Korábban írtál egy oldalazós verziót.
Én is azt látom esélyesebbnek: erőgyűjtés 3k közelében, esetleg valamivel (1-2-3%) alatta, aztán jöhet a csúcstámadás.
Mert én szinte biztosra veszem, hogy lesz még ATH.
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic 2019. 09. 24. 07:18
Öröm, boldogság! :)
Grat. Titusnak, a szakkifejezését átvéve: elmúlt a hiszti.
BLUE topic 2019. 09. 24. 07:08
Szörnyű világban élünk, egyre gyakrabban fognak feltűnni ilyen "sztárocskák". Feltűnni, aztán elhasználva talán lehet, hogy még gyorsabban eltűnni.
Mindamellett én azt tanultam, hogy a tartalommal, a mondanivalóval kell érdemben vitatkozni. Ha csak arra futja, hogy a személyt bíráljuk, akkor bizony mi sem leszünk többek... Csak szintén "sztárocskák", akik egy ilyen "sztárocskára" aktuálisan világító reflektorfényben próbálunk egy kicsit mi is megfürödni.
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic 2019. 09. 23. 09:16
Aki figyel, az nem lepődik meg: 
https://www.bbc.com/news/business-48308001
OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topic 2019. 09. 22. 17:07
Egy ideje sokat foglalkozom én is az automatizált kereskedés témájával. Programozástechnikai részletekkel nem untatnék senkit, mert nem is ez a lényeg.
Mindenesetre az algoritmusok sem önálló entitások, emberek készítik őket és bármilyen hihetetlen is, még eléggé gyerekcipőben járnak. A MI meredek fejlődésével persze hatalmas ugrás lesz ezen a téren is, de most még egyelőre ott tart a dolog, hogy az nyer, aki gyorsabb. Aki hamarabb fér adatokhoz és aki gyorsabban dolgozza fel azokat. Komoly "harc" megy azért, hogy ezek a rendszerek fizikailag is közelebb kerülhessenek a tőzsdei rendszerekhez, mert pl. még a kábelek hossza is jelentős tényező a sebesség szempontjából.
Most nagyjából még ott tartanak, hogy semmi újat nem "talál ki" az algoritmus, csupán elképzelhetetlenül gyorsan és hibamentesen (érzelemmentesen) végrehajtja azt, amit a létrehozói beleprogramoztak.
Akik ugye emberek, tehát az ő gondolataikat kell megismerni, kvázi "legyőzni", vagyis bármilyen hihetetlen is, de valójában nincs új a nap alatt. Egyszerűen arról van szó, hogy a TA sem teljes, tulajdonképpen soha nem is tud az lenni, EW pedig csupán elmélet, ami esetleg az összes eddig megtörtént mozgás modellezésére alkalmas. De attól, hogy valami eddig még nem volt, nem jelenti azt, hogy nincs is, vagy a jövőben nem lehet, de éppen emiatt korlátozott elemmel rendelkező, múltbéli adatokból építkező rendszerek soha nem lehetnek pontosak. Ami még nem volt, arra definíciósan kizárt, hogy legyenek jól működő modellek.
Mindezt összefésülve azt gondolom, hogy 1 fontos pont maradt, ahol érdemben befolyásolhatjuk eredményességünket: ez pedig a kockázatkezelés.
KISBÜFIK (balentum) topikja 2019. 09. 22. 16:54
A technikai elemzés nem objektív műfaj, kiforrott műveléséhez elég sok szubjektív elem társul. Már-már közhely számba megy, hogy nem is jó TA-s az, aki nem tudja megrajzolni ugyanannak a chartnak igény szerint a longos vagy akár a  shortos folytatását.
Jó "kisbüfi"-hez méltón te mindegyikben az optimista folytatást vázoltad ( nyilván nagyrészt poziból ezt remélted ). Nagy gyakorlat és még inkább fegyelem kell ahhoz, hogy a valószínűbb folytatás mellett tegyük le a voksunkat (nem csak szavakkal, hanem tettekkel is, ami a pozícióink módosítását jelenti), függetlenül attól, hogy miben vagyunk érdekeltek. 
Ha nem így teszünk, akkor miért is rajzolunk? Nem azért, hogy döntést támogató eszközként tekintsünk rá? 
Ha nem arra megy az árfolyam, amit reméltünk, akkor nem biztos ám, hogy a rajz volt a rossz. Lehet, hogy csak a várakozásunk volt a téves. Érzelemmentes tréderként pedig akkor nem új rajz készítése, hanem a pozíciók felülvizsgálata (gyakran zárása) a feladatunk.
Tulajdonképpen semmi rendkívüli nem történt: a tőzsde megmutatta, hogy nem csak egy irány van. 
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek