Én annyi tennék hozzá sokak károgásához, hogy az ingatlanadóról mint szitok szóról, mindenki hallgat! Neem a fidesz neem, soha, de az állampapír tőkéjét befagyasszák... aha. Ez a felpumpált ingatlan mánia amúgy is a bőven 40+-os okosok (majd megmondják a fiataloknak hogyan kell...) pályája, a mai 30-asok és fiatalabbak nem nagyon kérnek belőle. Miért toljam az életemet egy ingatlanba, múltkor számoltam a 20millából a felét félre rakva kijön a gyerek bécsi egyeteme, a másik fele meg jópár évig (5%) kamatos kamattal is fedezi a tengerpartos nyaralást. Ez a pénz ma egy kulturáltabb dunántúli településen éppen fedez egy vályog házat. Csak azért van mákom, hogy 2015-ben fiatalon bevásároltam a panelből, majd most tehermentesen miután nyugtázom, hogy +50 milla kellene a nagyobb téglalakáshoz, hátradőlök és nyitok egy sört.
"Mert, ahogy a "növekedési tartalékok" kimerültek (sőt, túlmerültek, ld. mnb hiány), úgy lassan a bankokból államkötvénybe terelős tartalékok is elfogynak. Lehet persze, hogy egyszer csak megjön az EUs pénz és/vagy beröffennek a devizatermelő akkugyárak, és eljön a Ft-kánaán." A fidesz eddigi ténykedése erről szólt. Minden lehetséges tartalékot felemésztettek, kimerítettek nullára. Lásd eü, oktatás, közművek, közigazgatás,stb. Ha netán jönnének is eus pénzek,már rég el vannak költve. Akkugyárakból meg max a bérek maradnak itt, az meg nudli. Továbbra sem történik semmi érdemleges,max. a jegybank erőlködik a stabilitáson, de ezentúl megy minden a fideszes kerékvágásban, folyik a pr kormányzás.
Jó terv. A kérdés csak az, hogy akinek vagyona van, hajlandó-e forintban elköteleződni 10 évre 0 (ok, 0,5%) KSH inflációhoz képesti reálhozamért, amikor euróban és dollárban lényegesen rövidebb távon 3-6% fix kamatok vannak alacsonyabb várható infláció mellett. Mert, ahogy a "növekedési tartalékok" kimerültek (sőt, túlmerültek, ld. mnb hiány), úgy lassan a bankokból államkötvénybe terelős tartalékok is elfogynak. Lehet persze, hogy egyszer csak megjön az EUs pénz és/vagy beröffennek a devizatermelő akkugyárak, és eljön a Ft-kánaán.
Nem vagyok beterelve. Van valamennyi PEMÁP, PMÁP a tarsolyban, de közel sem minden. Szerintem se lesz olyan egyszerű kiszállni, ha durvulna a (nemzetközi?) helyzet és nagyobb méretű pénzkivonás indulna. Eközben 2033-ast megtolták +100 milliárddal Nagyon látszik, hogy arra gyúrnak, hogy az átmeneti, tiszavirág életű egyszàmjegyű infláció legyen az alapja a következő szériának (ha lesz), mielőtt januártól újra emelkedni kezd vissza 10% fölé. Eddig arra tippeltem, hogy nem lesz új PMÁP széria, de látva a +100 milliárdot (ami kb. 1 hónapra lesz elég időben és kb. ennyi kell még a csúti kommunista álmához, a hivatalos egyszámjegyű inflációhoz a bázishatás miatt), valószínűleg lesz új, immár 2034-es széria.
Kb. jövő év végén tervezek lezárni mindent, nem várom meg a fordulót vele. De addig is figyelni kell mert ez a terv pillanatok alatt is változhat. Pár millióval nem aggódnék, de nekem már egy 10/ft árfolyam veszteség is több milliót jelent. Osztrák új lakásokba tervezek beszállni, ezeken havonta jó hozamot lehet elérni a befektetőknek. Albérletekre nagyon nagy a kereslet, könnyen kiadhatóak....
Nem kerül a dákó másik oldalára..... Ti tartjátok hatalmon azzal, hogy képtelenek vagytok összefogni... Nem csak a fidesz szavazókból, hanem már belőletek is táplálkozik az önkényuralmi rendszer.... Be vagytok terelve az állampapír piacra... gyakorlatilag azt csinálnak veletek már amit csak akarnak... Azon meg kár elmélkedni, hogy nem változnak a visszaváltási feltételek... Ameddig nincs kényszer, addig nem fog változni semmilyen visszaváltási feltétel... Arra azért kíváncsi lennék, hogy amikor elindulna egy 3-4000 milliárdos pénzkiáramlás, akkor mennyire lennének tartósak a szavak és feltételek.... Bármikor bekövetkezhet, hogy nagy változások lesznek és ez olyan gyorsan következhet be, hogy akkor már késő lesz menekülni is.....
https://hold.hu/holdblog/euro-bevezetes-2023-forint-csehorszag-gazdasag/ Nálunk is ez lesz, már elkezdődött. Egyre több céggel talàlkozok, akik váltottak eurós árazásra, akkor forintosítják, amikor megjön a rendelt áru és fizethet az ügyfél. I. dicső, szándékos forintgyengítő, épp ezért eurót bevezetni nem akaró csúti komcsi lassan a dákó másik oldalára kerül, ha ez a folyamat begyorsul.
igazából egy kiszámítható gazdaságpolitika kell és akkor nem kell a költségnövekedésen felül extrémen beárazni a kockázatokat a termék/szolgáltatás árába. Mely kockázatok számszaki nagyságát pont itt az állampapír topikban nem kell leírjak
Ennel egyszerubben nem lehet ne eroltesd. Aranyat is leirtam, raktam chartot arfolyamot. a fogyasztasi infla es bef kozotti kulombseget is. Ebben nincs tobb.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.