Nincs itt értelmes beszélgetés, ne adj isten vita, csak egymás lehülyézése, ha épp eltér a véleménye valakinek. De rákanyarodva a fő témára és a portfolio arányokra: a lustaporton van egy rakat tök jó bejegyzés a megfelelő diverzifikációra, és a nevét meg nem mondom, de az egyik teszt portfolió aszerint súlyoz, hogy épp hol áll a FRED szerint a részvénykitettség átlagosan. A történelmi maxok (51% körüli részvényhányad) közelében alacsonyabb részvényhányadot ajánl és magas kötvényt, a minimumok (22% részvényhányad) közelében pedig alacsony kötvényt és magas részvényhányadot. A kettő között pedig arányosítva. Most épp 46% körül van a mutató, tudományos alapon 8x% kötvényben kellene ülni, és csak a maradék mehetne részvény vagy ilyen jellegű eszközbe.
Nyilván, de egyrészt az ő pénze, másrészt almát a körtével. Én is leírtam ott hogy diverzifikáció meg infláció a tőkére is hat nem csak a kamatra, de neki így a jó, nekem nem fáj. Az hogy nem látják be hogy az infláció eszi a tőkét is nem csak kamatban jelentkezik, az fáj mert általános iskolás matek, de ez is az én hülyeségem hogy zavar. It-s vagyok, én hibám a matek és logika fétis :D Aztán ennyi, majd pár év alatt kiderül az eredmény. Ha valaki kiszámolja magának.
Igazad van. Egy atlagos portfolioban elfer egymas mellett az Ap, a reszveny, az euro, bef alap, stb. A tobbsegnek ilyen van, de van akinek csak (allitolag) Ap-ja van. Ezek utan aki azt mondja, hogy nem biztos, hogy jo megoldas Ap-ba tenni mindent az tamadonak, ellensegnek van tekintve. Szerintem, hogy ki mibe rakja a penzet az az o dolga, de azt 'elvakultan' reklamozni, hogy csak az Ap a legjobb befektetes most, mert biztonsagosan szep kamatot hoz egy kicsit elgondolkodtato.
Mondjuk őszintén ezt a törzsi háborút nem értem. Mi ez az “eurós” vs “forintos” vs “tőzsdés” vs “állampapíros” esetleg ingatlanos szájtépés a fórumon amióta csak regeltem? Ezek nem egy portfolió részei normális esetben? Esetleg vitatható arányban….. Erre minden forint változásra ugrik vagy az egyik oldal vagy a másik….. Majd évek múlva visdzatekintve megállapíthatjuk melyik volt a jobb, melyik hozott többet de addig háborúzni a tippekről? Épp uppolgatom a tesla topikot a tízszerező árfolyam jóslatokkal. Na pont ennyi értelme a jóslatháborúnak. Erre a másik topikban arra a matekkérdésre hogy miért szorít a topikgazda a magas inflának a magas kamat miatt, amikor úgyis csak a fizetett extra számít infla felett azt tudja kiszámolni hogy”mindegy csak nekem jó legyen” itt meg az megy hogy “hülyeség az állampapír csak tőzsde” amikor alap hogy ezek egymás kiegészítői egy portfolioban. Nem kötődve az országhoz, minden előkészítve a váltáshoz ha valami huxit szerü hülyeség lenne az irány.
:))) Mit vársz egy olyan trolltól, aki hónapok óta írja a 350-es eurót, de az nem jön? Amikor pedig megkérdezi valaki, nem válaszol, elsunnyog, de 1 Ft-nyi erősödésnél már írja, hogy hú, de megszívták az eurósok. :))
" vagy legalább van benne értelem." Azért ne ess túlzásokba! Az a 30% értelmesnek tűnő rész,az a megtévesztés. Csak arra szolgál, hogy elbizonytalanítson az ügyben, hogy melyik polcra is való ő valójában.
Veled meg úgy vagyok, hogy inkább nem veszem figyelembe az ilyen gyerekes furcsaságaid, mert az ezenkívüli 30-40%-nyi hozzászólásoddal vagy egyetértek vagy legalább van benne értelem. Ha ez tovább csökken (nem tudom mi váltja ki belőled), akkor át kellene értékelnem. Az idő eldönti.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.