Topiknyitó: 27400 2014. 06. 24. 12:07

Állampapír  

Szerintem itt már nem a hozamvadászatra gyúrnak hanem a Forint erősödésére játszanak.

Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.

Ezért tartja még a Templeton is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD ma, 15:15
Előzmény: #5888  Boby
Hát, ha nyugdíjasként veszik majd ki akkor is lesz áfa :D
Hacsaknem határontül költik el.
Tényleg, lakáscél szlovákiában vett klímáról szóló szamlával? :D
Boby
Boby ma, 14:40
Pálinkás József, az MTA volt elnökének figyelmeztetése a Facebookon:
"A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben kéri majd az embereket, hogy költsék lakáscélokra az önkéntes nyugdíjpénztárban lévő megtakarításukat. A “kérés” abszurd, gonosz és butaság. Az önkéntes nyugdíjpénztárban lévő megtakarítások befektetett pénzek. Ha részvényekben vannak a gazdaság piaci működését szolgálják, ha állampapírokban, a költségvetési hiányt finanszírozzák. Ha kiveszik ezeket a megtakarításokat és “lakáscélokra költik”, akkor a mesterségesen felduzzasztott építőipari kapacitásokat tartják rövid ideig (nagyrészt működésképtelen) lélegeztető gépen, és azonnal elveszítik a pénzük 27 %+át a világbajnok ÁFA miatt. Összegezve: becsapják az embereket, ahogyan a devizahitellel is átverték őket."
N0MAD ma, 14:05
Előzmény: #5883  Boby
Amúgy nem hiszem szándékosság lenne, csak strucc-stratégia egyirányú full kitettségnél. Nem hallok meg semmit, mindennap ath, kit érdekel a devizanem amiben van.
Hacsak úgy nem. Török lírában meg argentin pesoban még nagyobbak a kamatok.
Ez azért szerintem se nem szándékosság se nem stratégia. 
De mindegy, befejeztem a csodálkozást.
fokukac ma, 14:00
Előzmény: #5879  pvsklaci
szia. holnap, azaz november 26-án van a kamatfizetés, ezért nem tudod eladni, mert a 2 napon belül vagyunk.
De ma délután 4-kor lesz értéknap-váltás, utána már el tudod majd adni.
N0MAD ma, 13:55
Előzmény: #5884  Boby
Milyen showra gondolsz?
Boby
Boby ma, 13:53
Előzmény: #5883  Boby
És ezt a hitemet,az éjszakai live showjuk csak megerősítette.
Boby
Boby ma, 13:46
Előzmény: #5882  N0MAD
"Másutt már írtam, egy darabig vicces volt, de ez mar nem az. Sőt"
Én is így érzem,ezért is gondolom azt, hogy az a topik nem spontán jött létre! 
N0MAD ma, 13:37
Előzmény: #5881  Boby
“Ne a bolti inflációt nézd!” Oké.
Aztán amikor a “befektetői infláció” is kiviszi a plafont akkor azt ne nézd, mert a kenyér ára már két hónapja….
Mindig tele a pohár. Ha olcsó au arany meg a bitcoin akkor “nincs is befektetői infláció, bezzeg a pmap kamat” ha magas akkor meg “most nem teszem bele mert drága, különben is utólag szólsz, bezzeg a pmap kamat”
Nem lehet olyan esemény a galaxisban ami megrengeti a pmapot. 
Másutt már írtam, egy darabig vicces volt, de ez mar nem az. Sőt.
Boby
Boby ma, 13:31
Előzmény: #5880  N0MAD
Azt nem értem,hogy egy állampapír,amit olyan devizában tartanak nyilván,ami 10-15%-ot is gyengülhet egy évben, miközben maga a papír 5%-ot kamatozik,az hogy a p*csába nem kockázatos!? És itt jön a retardáltaknak kidolgozott finkelsteini válasz,nekünk nem kell törődni a deviza árfolyamokkal,mert mi forinttal fizetünk itthon a boltban. Itt kész,végem van! Az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni. Egy más univerzumba,egy más inercia rendszerbe kerülsz,ahol az élet alaptörvényei nem működnek, mindegy mit mondasz vagy teszel.
N0MAD ma, 12:50
Előzmény: #5877  bronz
Meg akartam említeni hogy a “nem kockázatos mert annyit nyomtatnak” az az állam szempontjából nem kockázatos. Nekem pont hogy igen.
De minek izgassam, csak törölnie kellene.
pvsklaci ma, 12:39
Sziasztok!
Abban tudnátok segíteni, hogy 2027N papírjaimat látom a készletemen. Látom, mikor mennyit vettem belőle, egy számlám van, szerintem minden OK, de ma el szeretném adni, és nem jelenik meg az eladhatóak között...
Nincs gond a szűrővel, olvastam, hogy két nappal kamatfizetés előtt-után nem lehet eladni, de mosz ez sem játszik... mi lehet a probléma? 
Minden más papírom pontosan látszik, és eladható is...
Köszi.
Boby
Boby ma, 12:20
Előzmény: #5876  N0MAD
Ha valaki azt gondolja, hogy a jelenlegi árfolyam egy félreárazás következménye és majd szépen visszaerősödik a forint,akkor qbban van ráció. Én viszont azt gondolom, hogy ez egy gyengülő trend egyik állomása. Nyilván korrekciók vannak benne,ilywn volt az elmúlt két év is.
bronz ma, 12:10
Előzmény: #5870  N0MAD
Igen, gyomlál ész nélkül.
PEMÁP, EMÁP is tabu téma, csak a forintos a jó, mert abból annyit nyomtatnak, amennyit akarnak, de arra nem gondol, hogy az a nyomtatott forint ténylegesen mennyit fog érni majd a boltban.
N0MAD ma, 11:14
Előzmény: #5871  Boby
Tehát eladni az eurót mert erősödik és forintra váltani?
Hmmm.
Rincewind2 ma, 11:06
Előzmény: #5874  Boby
Nem félek, mert nem biciklizek.:)
Boby
Boby ma, 10:38
Előzmény: #5873  Rincewind2
Ki is terjesztik,ne félj!Ez a ferdehajlamú gondolkodás hatja át minden mozzanatukat. Mondhatom, hogy pl a befektetési alapok befektetői finanszírozzák a szochoval az ingyenes webkincstárt. De sorolhatnám napokig.Ha átmenetileg hoznak ilyen intézkedéseket,már az is romboló,de hogy ezek bépülnek az adórendszerbe!? Az ugye látható, hogy ingyenpénz nélkül képtelenek működtetni a rendszert. Ezért aztán előbb vagy utóbb a ferdehajlamú adók,kapnak a nyakukba egy újabb ferdehajlamú adót, hogy a költségvetési lyukakat tömködni tudják. Aminek is a vége,egy adminisztratív eszközökkel megnyomorított,tönkretett gazdaság.
Rincewind2 ma, 09:44
Előzmény: #5869  Boby
Jobbnak tartanám, ha benzin jövedéki adót és áfát a kerékpárosok fizetnék, mert aránytalanul ki mértékben veszik kirészüket a közteherviselésből.
Ki lehetne terjeszteni az alkoholra is így nem gátolnák a magas alkohol árak az alkoholistákat a több alkoholvásárlásban mindjßrt nőnének a költségvetés bevételei.
Boby
Boby ma, 08:20
A jelenlegi helyzetben, szerintem ez önmagában nem elítélhető. Mondjuk az azért nem mindegy,hogy rövidet vagy hosszút és ha már bajt szimatolunk,az valószínűleg a forintnak is fájni fog,akkor meg minek már most forintot venni!?
Boby
Boby ma, 08:10
Ahogy esik a forint,úgy építi le az eurós pozit és vesz helyette állampapírt.
N0MAD ma, 08:02
A szomszédban nem szeretik a kommenteket úgyhogy itt kérdeznék, segítenétek ezt a mondatot értelmezni?
“ Nálam marad az emelkedő euróból kiszállás és állampapír bővítés műsor...”
Boby
Boby ma, 07:21
Előzmény: #5868  Boby
Nem akarok tippeket adni,de jöhetne,hogy a családi pótlékot fizessék a gyermektelenek.
Boby
Boby ma, 07:11
https://kontroll.hu/cikk/belfold/2024/11/20/kiakadtak-az-uegyvedek-tuzson-bence-igazsaguegyi-miniszter-legujabb-oetlete-miatt?fbclid=IwY2xjawGw8VNleHRuA2FlbQIxMQABHQWouEAoycHSMDWBCWgmhMVyPxEJ0_7ZOAiA_DMC0KP_MzpXBcUr27PvJw_aem_sAULshvpzjHMJkHhhy0HWg
Van az úgy, hogy annyira üres már az államkassza, hogy a kirendelt védőügyvédekre sincs pénz benne. Gondolom, költségvetés szinten ez nulla összeg, de hát ha egyszer minden fillér számít!? Hogy is híják magukat, az adócsökkentés kormánya?☺️ Gondolom,nem kell mondanom, hogy ez nem a sarc lesz a végső!☺️.                             "a jövőben valamennyi ügyvédi kirendelési díj folyósítását az Igazságügyi Minisztérium a saját kezelésébe kívánja venni. Tuzson arról is tájékoztatta a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, hogy a kirendelési díjak pénzügyi forrása a kirendelést nem vállaló, valamint a kirendelési listán nem szereplő ügyvédek által az Igazságügyi Minisztériumnak fizetendő díj lesz."
FR73 vasárnap, 10:27
Előzmény: #5866  Rincewind2
Igen, a részvénypiacok kiemelkedő évet zártak. Az arany is, a BTC is, ha HUF romlást nèzed, ez még jobb eredményt ad.
A nehézség, hogy más a kockázati szint, a jövő év lehet -20% és +30% is. Azért nagyobb tőkével ez nem mindegy, ezért én lassan csoportosítok át, ezzel is csökkentve a rossz időpont választás kockázatát 
Rincewind2 vasárnap, 08:07
Előzmény: #5864  FR73
Jelenleg a tbsz számlákon lévő euró és dollár befektetések hozama ellensúlyozza a forint állampapír hozamokat, de ha ott is kézifék lesz akkor problémák lesznek. Most néztem az idei hozamok 25-35% között vannak a TBSZ számláimon (2024-s kivétel, mert az még csak most indult). Ha semleges lesz a tőzsdéken az év hátralévő része, akkor elég jó év lesz.
bronz vasárnap, 06:50
Előzmény: #5857  FR73
Dettó. Én is 7-8% környékét tartanám reálisnak. 
FR73 szombat, 21:34
Előzmény: #5861  Ishar
Pontosan, a megtakarító magánszemélyek legnagyobb ellensége az infláció, a kb helyes pénzromlást ellensúlyozó inflációkövető termék telitalálat (lenne).
Rincewind2 szombat, 21:25
Előzmény: #5862  FR73
Szerintem egyet értünk.
FR73 szombat, 21:21
Előzmény: #5858  Rincewind2
Nézd meg, az alapkamat bement 6,5%-ra, és onnan már elindult a HUF árfolyam is. Valószínűleg a 7-8% alapkamat lenne az "egyensúlyi".
Az MNB azzal takarózik, hogy neki nincs árfolyam célja, neki inflációs célja van, és ugye az infláció rendben is van, a kör bezárult.
A HUF árfolyamon majd szépen lecsapódik az egész, egyelőre még nem drasztikusan, csak úgymond felugrott a sáv tetejére. Nem kellene felfelé kitörni a sávból, mert kényszerhelyzet lesz, mint volt 2022-ben.
Ishar
Ishar szombat, 21:17
Előzmény: #5857  FR73
"Én úgy érzem, hogy kb 7-8% a valós infláció idehaza az idei évben." --- És ha ezt ki is mutatták volna, akkor a túlnyomó többség maradna szépen a PMÁP-ban.

Topik gazda

27400
27400
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek