Holnap be fogunk nézni 1500 fölé - 100 Ft-os oszti és megvan a megállapodás (Ukrajna - USA ásványkincs), ami előrevetíti, hogy Ukrajna békét szeretne viszonylag gyorsan. Záró szerintem 1500 alatt lesz (ez abszolut tippjáték, mert fogalmam nincs :), legyen mondjuk 1492, +30 Ft.
A csoport bevétele 11,9%-kal nőtt 2024 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, az adat és
konnektivitás iránti erős kereslet következtében továbbra is növekvő szolgáltatási bevételeknek köszönhetően, amihez
hozzájárult a Csoport magyarországi működésében végrehajtott inflációkövető díjkorrekció is. ▪ A bruttó fedezet a bevételi trendeknek megfelelően javult, 2024 negyedik negyedévében éves szinten 21,6%-kal nőtt. ▪ Az EBITDA AL éves szinten 18,7%-kal nőtt 2024 negyedik negyedévében, a bruttó fedezet javulásának köszönhetően,
amely kompenzálta a közvetett költségek növekedését. ▪ A nettó eredmény éves szinten 56,1%-kal, 36,3 milliárd forintra nőtt, míg a módosított eredmény 34,6 milliárd forintot tett
ki 2024 negyedik negyedévében, elsősorban a magasabb EBITDA-nak köszönhetően. ▪ A spektrum licensz díjak nélküli Capex AL éves szinten 7,8%-kal, 113,3 milliárd forintra nőtt 2024 teljes évben, elsősorban
a magyarországi vezetékes gigabites hálózatfejlesztési beruházások növekedésének következtében. ▪ A szabad cash flow spektrum licensz díjak nélkül 165,1 milliárd forintra nőtt 2024 teljes évben, (2023 teljes évben 86,8
milliárd forint volt) tükrözve a jelentősen javuló jövedelmezőséget. ▪ Az Igazgatóság a 2024. üzleti év után 90,9 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja elfogadásra a Társaság 2025. április
15-én tartandó Éves Rendes Közgyűlésének, továbbá maximálisan 39,1 milliárd forint értékű részvény-visszavásárlást
tűzött ki célul, ami az osztalékkal együtt a Csoport módosított nettó eredményére vetítve egy maximálisan 80%-os
kifizetési rátának felel meg
Ebben 200 Ft-os osztalék is simán benne van jövőre. OTC piacon mégis minusz 6% a reakció. Egyébként azt még értettem, hogy 500-700 Ft-os árfolyamon miért vették magukat. 1500 Ft körül már nem kézenfekvő, vagy igen?
19:46Meglepetés a Magyar Telekomtól: változás jön az osztalékfizetésben-sajnos nem tudom elolvasni.- Ha valaki előfizető-gyula1971@freemail-hu-ra elküldhetné- Pont párszor már írtam ide, amit nevershort-hogy a 2025-év végi eredményt követő osztalék mozgathatja a fantáziát-azaz a 2026 tavaszán esedékes.- Ez fog szerintem a nyári pangás után beépülni...
Izmos eredmény. Valahogy -- az utóbbi időben -- az elemzők nem sokat foglalkoztak vele, és az impozáns emelkedésen túl is van tér még még még Ennyi nem elég!!!
Mtelekom