nem tudom milyen stróman kereskedési bagázst tudnak rávenni, hogy adjon nekik egy halom rv-t 1500 környéki bagatel áron. Tavaly az átlag ár 1029 huf volt (22,3 mrd értékben), Kurta nagy biznic volt 21 millió db-t odaadni azon az áron és aztán 8 hónap alatt 45%-t !! emelkedett az rv ára.
Nem kérdés, de nem elsősorban a mostani osztalék miatt, hanem a jövő évi tervek, várható eredmény és osztalék miatt, az lesz nagy durranás, ha lesz pl 140 Ft osztalék, akkor a 2000 Ft-os részvényár mellett a még 7% hozam, ami egy alapnak elég jó és ők a jövőt árazzák. Szóval venni fogják ezerrel, osztifizetés előtt (május) könnyen lehet 1600-1700 között szerintem.
Jövőre reális lehet a 120-140 Ft közötti osztalék...:) Csak azt nem értem ilyen árfolyamon mit görcsölnek az srv-vel? Már tavaly sem sikerült kihasználni és a tavalyról megmaradttal együtt közel 41 mrd-ért kellene vásárolniuk, ami szerintem nem fog menni.
és az új javadalmazási politika szerint akár az eredmény 100%-a is kifizethető oszti+srv-ként. erre az évre 190 mrd a várakozás azaz mivel ez mindig alábecslés min 200 mrd lesz ennek min 80 %-t fizetik majd egy év múlva
"Ezen erős teljesítményt figyelembe véve az Igazgatóság egy rekord magas - 90,9 milliárd forint osztalékfizetést és legfeljebb 39,1 milliárd forint értékben részvény-visszavásárlást magába foglaló - teljes részvényesi javadalmazást javasol a 2024. évi eredmény után"
A Magyar Telekom várhatóan 2025. április 15-én tartja a 2025. évi Éves Rendes Közgyűlését. Az
Igazgatóság azt javasolja, hogy az osztalékfizetésre vonatkozó tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja
2025. május 9., az osztalék kifizetésének első napja pedig 2025. május 20. legyen. A kibocsátott
részvények (saját részvények nélküli) mai állománya alapján, az osztalék részvényenként 100 forintos
összegnek felel meg (amely azonban változhat a tulajdonosi megfeleltetés előtt végrehajtásra kerülő
részvény-visszavásárlás függvényében). A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján osztalékra jogosult
részvényeseknek fizetendő osztalék mértéke a Társaság Alapszabályának megfelelően kerül kiszámításra
és kifizetésre, azaz a Társaság a saját részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult
részvényesek között a tulajdonosi megfeleltetés napja szerinti állapotnak megfelelően.
A Magyar Telekom bejelentése a 2024. évi eredmények után javasolt részvényesi javadalmazásról és egy 2025-től bevezetésre kerülő kedvezőbb részvényesi javadalmazási politikárólCsatolt dokumentumok:
Mtelekom