A próféta szóljon belőled, bár nem kételkedek:), de azért megvilágítanád mitől érzed ezeket a pozítívumokat!
Egyébként én azt nézegettem, hogy a korábbi 1050, 1000, 980-körüli szinteket összekötve, (háromszög felső vonala), majd alul 900, 918, 93x valami, (háromszög alsó átfogója), látszik kirajzolódni nekem, azaz szűkülésben vagyunk! De időben még nem látszik pontosan, a mikor tornázunk felfelé!!!
Vagyis az órás grafikon alapján már jövő hét csüt. felé, a napi alapján meg tökörészhetünk még...
A héten teljes erővel elindul felfelé, az oroszok elkezdik a felvásárlást. Hozzák a miliárdokat kell nekik a Telekom. Két hét múlva közgyűlés és addigra, már eredményt akarnak mutatni.
Pici tréfa belefér így április 1, és Húsvét között!
Szóval böngésztem mazsoláztam, és látom hogy.... Kimondom, nem bírok magammal, szóval Babics Egon letett, (persze csak átmenetileg) a 830-as célár nyilatkozatáról... na mit szóltok, okos dolog én azt mondom! Persze venni már késő, majd a locsolópénzből Hi mindenki
Nem tetűzzük a Matykót, hanem megvesszük vagy ha nem nem tetszik, fel is út le is út eladjuk. Vagy tartjuk és bízunk benne, a Lehmann meg szórakozzon odahaza, naná, hogy kellene valamelyik dörzsölt ügyfelének a finom kis osztalék olcsóért. Mily furcsa, hogy pont most kezdi követni és összehasonlítja az almát a körtével a szezont a fazonnal (csak a jólneveltségem tart vissza bizonyos betűk átírásától), és kezét a buy gomb fölött tartva alig várja a hatást. Úgyhogy Lehmann részemről leminősítve és földobva a padlásra a többi lom közé.
szegény Lehman venni akar, kicsit csipegetni a jó osztalékból csak lemaradt. he he
Törölt felhasználó2007. 04. 04. 11:07
2007.04.04 11:00
Nehéz makrogazdasági környezetet és fundamentális kilátásokat lát a Magyar Telekom számára a Lehman Brothers, aki meglehetősen pesszimistán kezdte meg a telekom papír követését. A patinás befektetési bank 910 forintos célárfolyammal és alulsúlyozás minősítéssel köszönt be, s nem meglepő módon indokoltnak tartja a meglévő diszkontokat a társaság árazásában.
Hirdetés
A Lehman a megszorító csomag okozta fogyasztáscsökkenés és a magasabb adóterhek miatti korlátozott növekedési potenciál mellett a csupasz ADSL bevezetését és a Montenegróba és Macedóniába belépő új szereplőket látja fundamentális gátnak. Inkább a Telefonica O2-t szereti. Az elemzés nem hagyja ki a kivezetés lehetőségét sem, a Lehman szerint a Dtnek 1,275 forintig lenne érdemes kivásárolni a kisebbségi részvényeseket.
Az elemzés meglehetősen pesszimistának számít, de jól festi le a Magyar Telekomra nehezedő fundamentális nyomást. Ugyanakkor nem számol azzal a faktorral, hogy a kötvényhozamok csökkenésével a papír minden fundamentális nyűge miatt felértékelődhet. Csak a fundamentumokat nézve természetesen a Szlovákiába sikeresen belépő Telefonica O2 (leánykori nevén Cesky Telekom) sokkal vonzóbb növekedési alternatíva, mint egy költségcsökkentésekre képtelen Magyar Telekom.
Mindegyik Telekomos papir szépen emelkedett, ez meg egy helyben áll a stop-táblánál. mikor akar elindulni már ez a lassan már bluenak sem nevezhető szégyentelenség?
Mtelekom