Értem, amit írsz, igaz amit a likviditásrol írsz, én csupán azt firtattam, hogy pl miért nem várnak ki az eladók, hisz, mint írod itt vevő mindig lenne, hétfőtől meg főleg.
Azért kaptad a minuszokat, mert elég értetlen vagy, és ugyanazt a hülyeséget szajkózod... Elolvashatnál egy mikroökonómia I. tankönyvet, (elég lenne az első néhány fejezetet) ami a kereslet-kínálat és ár kérdéskörrel foglalkozik, hogy megértsd, hogy mikor és miért emelkedik az ár, és mikor csökken. Egyébként azért szeretünk blue chip-ekkel kereskedni, mert ezekben általában van likvidítás (a mi kisbefektetői üzemméretünkben), azaz mindig van vevő és eladó is a papírban (ma például az MTel-ben 1,7Mrd Ft értékben, de pl az OTP-ben ez 14MrdFt volt a mai napon.)
úgy értettem h ma pl, az srv még el se indult, köszönöm a válaszokat, nem egyszerű, mondjuk azért nem hiszem h sok olyan van h jaaaj jaaaj kell a pénz és adjuk el gyorsan, aki ilyen annak többnyire részvénye sincs, egy befektető odafigyel a pénzére, ez alap.
Néhány intézményi szereplőnél szigorú hozam-elvárások vagy benchmarkhoz igazított teljesítménykényszer van – 15–20%-os emelkedés után kötelező nekik realizálni, akár tudják, hogy még feljebb is mehet.
Tehát az, hogy folyamatosan adják, nem meglepő: profitrealizálók, technikai szintek, opciós szintek, algoritmusok miatt, de a vásárlói nyomás ezeket szépen felszívja (és ez a fontos), az árfolyam nem azért megy, mert nincs eladó – hanem mert van vevő, aki hajlandó kicsit drágábban venni. És ez már önmagában bullish jel – különösen egy hivatalosan is elinduló SRV-program előtt.
Az SRV-program nem garantált rakéta – hanem tudatos ármenedzselés
Bár valóban vevőként lép be az MTelekom, nem mindenáron vásárol, hanem napi limitekkel, akár algoritmikusan:
Ha az ár hirtelen kilő, vár, nem veszi meg az eladási oldal tetejét.
Ha jönnek eladók (pl. kisbefektetők, swing traderek), akkor olcsóbban tud vásárolni. Ez szándékos.
Ezért tűnhet úgy, hogy „sokan eladnak, mégis megy fel” – az SRV és az általános kereslet szépen felszívja a likviditást.
1.) Nem mindenki várja feljebb az árfolyamot (csak ti, akik még nem láttatok ilyet, és nem hiszitek, h eshet is srv alatt) 2.) Akinek kell a pénz, mert lakást, kocsit, stb. akar venni mostanában, az mind az eladási oldalon áll. Akinek gyorsan kell a pénz, az meg akár piaci áron is eladja, mert lehet, h jövő héten kell befizetni a karibi hajóutat...
ezt pontosan értem, írjuk itt h mehet feljebb, talán ez a konszenzus itt most, de napok óta figyelem a kereskedést és a folyamatos eladás ellenére emelkedünk, de miért adják ennyire folyamatosan, ha hétfőn srv indul és az átlag konszenzus az h mehet innen még feljebb? Erre kérdeztem rá, nyilván akik nem így gondolják, de ennyien vannak?
Rosszul gondolkozol... a könyv mindig teli van ajánlatokkal mindkét (vételi és eladási) oldalon, és különböző árú ajánlatokat tartalmaz, amiből a megfelelő algoritmussal párosítják az összeillőeket. (Ez a kötés valós adásvétel). De most is vannak bent olyan ajánlatok, amik évek múlva fognak csak teljesülni ( pl 2000Ft-ért eladási ajánlat) Mindig ugyannyit adnak, mint amennyit vesznek (konkrét kötéskor). Amikor keresleti nyomás van, akkor emelkedik az árfolyam, amikor kínálati nyomás van esik. Ma keresleti nyomás volt/van, azért vagyunk pluszban.
Hamarosan új célárak jönnek a jó eredményeket és az ígért osztalék és srv miatt. 2025. febr. 28. — A korábbi 1556 forintról 2029 forintra emelte a Magyar Telekom 12 havi előretekintő célárát a Concorde, https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/02/magyar-telekom-2000-forint
de most stabilan tartja az 1730 szintet, szerintem1750 és 1850 között simán meg tudnák venni a srv-t és az azért nem akkora emelkedés h nem lehetne bevállalni, sőt, vagy rosszul látom?
Aki egy egész tortát akar megenni, az nem alkudozik egy szelet árával. A DT-nek az a célja, hogy minél több darabot összeszedjen – lehetőleg úgy, hogy a piac ne kezdjen el rohanni, mert akkor drága lesz. Ezért lehet stratégiai kivárás, finom vétel, nem feltétlen kilövés.
Tavaly mintha nagyon hasonlóan alakultak volna ezek az arányok tavaly 7%, idén (nem 8) 7,3%. Jobb adatok, amivel ezt össze lehetne hasonlítani nincs. Esetleg más?
Hozzáértés itt is kevés. Ha elérhető valamilyen Benchmark hogy mi történik egy részvény árfolyamával amikor vételi szándék van a szabad közkézhányad nyolc százalékára. Azt jó volna látni!!!
Nem biztos, hogy minden úgy történik, mint tavaly... de az a legvalószínűbb, hogy a tavalyira fog legjobban hasonlítani az idei srv időszak is. Az egész meghirdetett srv intervallum is csak 28 keresksdési nap. Ebben kellene az átlagos napi forgalmat megduplázni, ami a parketten nem megy, illetve nem érdemes, mert csak felpumpálja az árfolyamot, és drágítja az srv-t a T-nek. Ezek az srv tranzakciók úgy fognak történni, ahogy Fezo is írja (nagy csomagokban, változó méretű csomagokban, teljesen legálisan, de a "pult alatt"). Nem is lesz minden nap tranzakció. Tavaly pl volt >10m db-os nap is ezalatt. Mivel így nem okoznak majd plusz keresletet az srv tranzakciók, így nem is fogja egy hónapig eltorzítani az árfolyamot, aminek utána komoly visszakorrekció lenne a követő időszakban. Így várhatóan most sem lesz nagy emelkedés, de utána esés sem várható. Csak a megszokott nyári alacsony forgalmú pangás/ereszkedés. Erre számítok én is, pár veteránnal együtt.
Ezt én is így gondolom. Ha nagyon nagy pakkjaik vannak és van rajta bőven nyereségük, akkor lehet azon lesznek, hogy tuti eladják. Nekik jó lesz 50 forinttal olcsóbban is csak elmenjen! Akik meg a pár száz, ezer darabbal várják a nagy kitörést hoppon maradnak. Szerintem is lehet itt minden majd. De 100%-ra én se venném a nagy kitörést.
Szerintem se tuti az emelkedés. A tavaly történtekből kiindulva inkább csapkodás és enyhe csökkenés várható hétfőtől. És közben nagy pakkok ( amit csak a kötéslistában lesz látható ), amit már megszereztek az elmúlt év folyamán az intézményi befektetők és most eladják, akik főleg csak erre játszottak. Kérdés mennyit sikerült felhalmozniuk. Érdekes játék lesz ez idén is. De aki inkább hosszabb távra tervez, mint én is, annak az a jobb, ha olcsóbban történnek ezek a kötések és a keretösszegből minél több részvén kerül kivonásra. A jövőben így egyre több lesz az 1 részvényre jutó nyereség és osztalék.
Miért tuti, hogy emelkedik még jövő héten? Csak elmélkedés szintjén. Ha veszi vissza a cég a papírjait, akkor nem lehet mindig vár kicsit amíg felajánlják olcsóbban kicsit? Ha kivár akkor alá licitálnak majd az emberek egymásnak, hogy ki adja oda olcsóbban csak, hogy megvegyék! Ilyen tuti nem lehet benne. Ha 100% az emelkedés akkor mindenki megveszi és száguldás! Az eshetőségekről valaki írhatna! Tuti csak kilövés lehet? Más opció el se képzelhető? Valaki hozzáértő?
:))))) Lassan elfogynak a kávézós partnerek, már mindenkit meghívott egy kávéra; lassan nincs kivel képet készíteni és kitenni a LinkedIn-re. A legutóbbi kép és "óriási" tárgyalós hír kapcsán a topikban 2000 fölötti (de inkább 2500) árfolyamot kiabáltak, viszont másnap konkrétan esett az árfolyama. Jópofa dolog ez a posztolgatás, kávézgatás, de századjára már senki nem ül fel neki. Amíg nincs konkrét megállapodás, addig lassan vissza-vissza csordogáló árfolyamot vízionálok. A Telekomákat már leírták, mondván, nincs benne több, csak ezt nem akarja tudomásul venni a papír. Megy és megy és megy. Osztalék, gyors visszatöltés, jó számok, a függő népek egyre-egyre nagyobb csomagokra fizetnek elő, a Telekoma pedig száguld. Marci sapkája sem tudta megállítani. Még a végén mi visszük fel a 4iG-t a Szaturnuszra. :)
" jövő héten megelőzzük a 4IG-t. Már látszik, ott tököl előttünk." --- Ne húzogasd az oroszlán bajszát, mert Jászai mindjárt kitesz egy képet egy amerikai Average Joe-val és kilő a 4IG árfolyama.
Meg még azt akarom kérdezni apocca h miért van folyamatosan ennyi eladó a papírban? Látják pl ma, tegnap h menne fel és mégis folyamatosan adják is, miért? A nagy közkéz miatt (is)?
Veszegetik kimérten, Apocca szerinted hétfőn mi várható , kevés nálad hozzáértőbb van telkoban? Köszönöm válaszod (Amúgy régen sokat beszéltünk itt 2014 körül, másik nickem volt, mindegy is)
Azonnali támasz: A legközelebbi támasz a mai napon kialakult lokális minimum környékén található, a 1710 Ft környékén (a mai nap elején említett szint). Ennek letörése esetén a következő támasz a 1700 Ft (a tegnapi nap áttört ellenállása) és majd a 1690 Ft környékén található.
Azonnali ellenállás: Az elsődleges ellenállás a mai napon elért lokális csúcs környékén található, a 1720 Ft környékén. Ennek áttörése esetén a következő ellenállás a 1730 Ft és majd a 1780 Ft környékén látható (jelölve: 1h(R)).
Én csak mozizok még jó darabig itt :-). 3 részvény van amiből 3 éve nem adtam el egy darabot sem, közte van a Telekom is, sőt én toltam 1600 felett is. Kollégáim és a bátyám most azt mondják, hogy én lottózok. Mondtam nekik írok nekik egy nagyfrekvenciás lottó algoritmust amivel ők is jobban látják a folyamatokat. Viccet félre téve, ha az 1770 feletti tartományt tartja 2-3 napig (fogja) akkor 1750, 1780, 1795, de az 1800 még odébb lesz, még akkor is ha a politikai helyzet pl. kémbotrány elcsitul.
"A transzparens mód miatt nincs “kibekkelhető” része az SRV-nek, így mindenki ugyanazon a pályán mozog." --- Ahha, majd figyelje csak a 250 ezer darabos eladási-vételi tételeket, amelyek meg sem jelennek a könyvben, csak a tranzakciós listában.
Tamas, tényleg beteszed ide minden nap ezt a sz.rhulladék semmire sem jó látszat-elemzést?! (Meg a többi blue fórumba is... ) Ha lenne benne valami egyértelmű állásfoglalás, akkor persze lehetne a jósági fokát utólag ellenőrizni. De a szerző nem kockáztatja meg az állásfoglalást, így persze nem is téved... vagy felfele megy az áfolyam, vagy lefelé... muhaha
A tavalyi semmit sem mond az ideire, mert nem összehasonlítható a két eljárás. Persze lehet, hogy ugyanaz fog történni, csak lényegesen hosszabb időtávon, de szerintem ez egy teljesen más szituáció, rengeteg lehetőséggel. Szélső esetekben, akár az első napon is teljesülhet a cél, mint ahogyan az is benne van, hogy a hosszú idő elteltével sem jön össze, csakúgy, mint tavaly. (szerintem ez lenne az emelkedésben érdekelteknek a legjobb scenárió)
Ez a tipikusan "nesze semmi, fogd meg jól! " elemzés. Különösen a mai napra valószínűsíthető három scenário. Ezek szerint vagy emelkedni fog kissé, vagy konszolidálja a tegnapi emelkedést, vagy kicsit esni fog. :) Annyit legalább megtudhattunk, hogy nagyobb elmozdulást mára egyik irányba sem vár.
Azonnali támasz: A legközelebbi támasz a tegnapi napon kialakult lokális csúcs környékén található, a 1700 Ft környékén (jelölve: 1h(R), ami most támaszként funkcionálhat). Ennek letörése esetén a következő támasz a 1690 Ft környékén (a tegnapi elemzésben említett szint) található. Mélyebben a 1660 Ft körüli szint (jelölve: 4h(S)) jelenthet támaszt.
Azonnali ellenállás: Jelenleg a grafikon alapján nincsen közvetlen, markáns ellenállási szint a jelenlegi árfolyam felett. A további emelkedésnél a korábbi lokális csúcsok vagy a kerek számok (pl. 1720 Ft, 1730 Ft) jelenthetnek pszichológiai ellenállást. Magasabban a 1780 Ft körüli szint látható (jelölve: 1h(R)).
megnéztem a tavalyi srv menetet jun19-26 (24 mrd terv volt 1.5 mrd megmaradt) 19-n ugrott az árfolyam 50 pöttyöt majd szépen lecsorgott és 26-n a záró 1028 volt ugyanannyi mint az srv kezdete előtti napon 18-n is 1028 volt a záró erről ennyit
Srv visszavásárlás gondolat. Nem cél az ár gyors felhajtása – A cél, hogy minél olcsóbban minél több részvényt vegyenek. – Ezért a program elején inkább visszahúzódásokat használnak ki (pl. 1650–1680 Ft között). Ha az SRV nem gyorsít, de napi szinten 600–900 millió Ft forgalmat generál (ez reális), akkor: fokozatos árfolyam-támasz jön létre oldalazás – araszolás felfelé lehet a jellemző 2–3 hétig Pozitív hír (pl. MSCI döntés) esetén az SRV felerősítheti a mozgást → akár 1 800–1 850 Ft-ig is eltolhatja a papírt
Szépen visszajött az osztalék előtti szintre. Vincent! Örülünk? :) A gyorsjelentés nem mozgatta meg a fantáziát, de a bejelentett részvényvisszavásárlás annál inkább. Pedig azt is tudtuk, hogy az is lesz hamarosan. Ami viszont nagyon pozitív fordulat szerintem -engem is meglepett- , hogy nem a korábban megszokott mutyi keretében fog történni. Legalábbis én ezt vélem következtetésként levonni abból, hogy nem a korábbi gyakorlatnak megfelelően, néhány nap alatt lezavarják az egészet, többnyire tőzsdén kívüli ügyletekkel. Ahhoz nem kell ennyi idő. Ez egyben azt is jelentheti, hogy még egyáltalán nincs meg a vételi pakk, ahogyan azt korábban gondoltuk. Hogy mi lesz, azt majd meglátjuk, de az mindenképpen új és meglepő, hogy ekkora idősávot adtak. Az viszont már most is kijelenthető, hogy az jobban járt, aki felvette az osztalékot és még utána sem szállt ki.
Ez nem volt titok. Benne volt az előző napok kommunikációjában. Így tudni lehetett, hogy kereskedés előtt lesz a gyj., ahogy a Richteré is. Ez "csak" negyedéves jelentés...
gyula ilyen baromarcú cikket inkább ne is tegyél be. Elmondja hogy újdonság, hogy nem néhány órás aukción veszi az srv-t aztán elmondja hogy tavaly is már eu-s rendelet miatt nem aukción kellett vennie az srv-t, ha nem napi kereskedésben és fix ügyletekben.
-Az újdonság a korábbi lebonyolításhoz képest az, hogy a Telekom nem egy néhány órás aukción vásárol, hanem a tőzsde napi kereskedési keretében, valamint fix ügyletek révén. A program május 19. és június 25. közt tart. A módosítás azonban nem meglepő, hiszen tavaly egy uniós rendelet módosítása már nem tette lehetővé részvények visszavásárlását a korábban alkalmazott aukciós formában. Ezért a tavalyi aukciót el is halasztotta a Telekom és tőzsdén vásárolt.A cég ezen a héten kimaxolta a tőkepiaci kommunikációt. Kedden bejelentette a passzív toronyhálózat kiszervezésének szándékát egy külön vállalatba, szerdán pedig a vártnál erősebb negyedéves jelentéssel rukkolt elő.- https://www.economx.hu/tozsdek-piacok/sajat-reszveny-telekom-csavar.809249.html?fbclid=IwY2xjawKRj_RleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBYVTc5R2QyTG1LdXJBTUJGAR7ZH
jövő héten már az srv megy , akkor már a telekomnak adják az rv-t. A héten, azaz ma, holnap és holnapután lehet még beszerezni a municiót, amit aztán a telekomnak lehet adni. Azaz a héten lehet nagy mennyiség a forgalomban és az erős vételi szándék miatt emelkedés jelentősebben.
Mtelekom