Covid meg az ukrán háború előtt-alatt volt olyan érzésem - amikor hetekig esett minden, egészen elképesztő mélységekbe - hogy egy terített asztal előtt ülök, mindenből vennék, persze nem tudok... :) Ilyenkor egy dologra érdemes nagyon figyelni: olyan papírt érdemes venni, ami erős volt korábban, a beszakadás oka pedig kizárólag a külső tényezőre (háború vagy más) vezethető vissza. Akkoriban OTP-t vettem leginkább , 8K, 9K, 10K, 11K szinteken, de messze nem mertem végig tartani felfelé. Az olyan mészárlás volt, hogy nem hitte el az ember, hogy ebből valaha feláll a piac - persze hogy felállt. Semmi nem tart örökké, egy jó vállalat (mert csak is ez a fontos ilyenkor) részvényei magukra találnak idővel. Nekem nagy tanulság volt mindkét alkalom: jó cég papírját venni, amikor vér folyik, többnyire remek üzlet. Jó idegek, türelem, ilyenkor ezek kellenek, mint mindig a tőzsdén.
egy felhatalmazás a k.gy-től az srv-re, ha megnézed pl. a tavalyi, meg a mostani k.gy. határozatait, szóról szóra ugyan az a szöveg srv kapcsán. Jó két-három hét múlva majd az igazgatóság ad ki egy közleményt az srv összes részletére, paramétereire.
Mennyi pénzt fognak részvény visszavásárlásra költeni az elkövetkező 18 hónapban? Ez nem derül ki számomra a tájékoztatásukból. Nem szabtak felső határt.
10/2025 (IV.15.) sz. közgyűlési határozat Közgyűlés felhatalmazza az Igazgatóságot Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására,
amely felhatalmazás célja: ▪ a Magyar Telekom 2024-re és 2025-re szóló részvényesi javadalmazásának megvalósítása; ▪ részvényalapú ösztönzési rendszerek működtetése. A felhatalmazás a jelen közgyűlési határozat elfogadásának napjától számolva 18 hónapos
időtartamra érvényes. A jelen felhatalmazás keretében megvásárolt részvények és a Magyar
Telekom már meglévő saját részvényei együttesen egyszer sem haladhatják meg a Magyar
Telekom Nyrt. mindenkor hatályos alaptőkéjének a 25%-át, illetve az annak megfelelő
részvény darabszámot (a jelen felhatalmazás megadásakor legfeljebb 234.654.374 darab 100
Ft névértékű törzsrészvényt).
A részvények megvásárlására a tőzsdén keresztül vagy tőzsdén kívüli kereskedésben kerülhet
sor. A Magyar Telekom Nyrt. által fizetett részvényenkénti ár 10%-nál nagyobb mértékben
nem haladhatja meg a vásárlás előtti napon a Budapesti Értéktőzsdén kialakult piaci záró árat
míg a részvényenkénti legalacsonyabb vételi ár 1 forint.
A felhatalmazás alapján teljes, illetve részleges vásárlás is lehetséges, valamint a
felhatalmazási időszakon belül sor kerülhet többszöri részvényvásárlásra is, egészen addig,
amíg a maximális részvényszámot el nem éri a felhatalmazás keretében vásárolt részvények
teljes száma.
A Közgyűlés 8/2024 (IV.16.) sz. határozatában foglalt Igazgatóságnak adott felhatalmazás
jelen határozat meghozatalával hatályát veszti.
Az osztalék kifizetésének első napja 2025. május 20. Az osztalékfizetésre vonatkozó
tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2025. május 9. 2025. április 23-án a Társaság
Igazgatósága részletes közleményt jelentet meg az osztalékfizetés rendjéről a Társaság és a
Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Az osztalékot a Társaság megbízása alapján a KELER Zrt. fizeti ki.
9/2025 (IV.15.) sz. közgyűlési határozat A Társaság a részvényeseknek összesen 90.858.108.400 Ft osztalékot fizet a 2024. évi
eredmény után, a Társaság a saját részvényeire jutó osztalékot felosztja az osztalékra jogosult
részvényesek között. A Társaság a 90.858.108.400 Ft osztalékot a 154.012.471.158 Ft egyedi
éves beszámoló szerinti adózott eredményből fizeti ki; az egyedi éves beszámoló szerinti
adózott eredmény fennmaradó 63.154.362.758 Ft részét pedig az eredménytartalékba
helyezi.
Én sem mertem sok mindent venni (illetve amit igen, jórészt már eladtam, ha tőkeáttétes volt), mert éltem a gyanúperrel, hogy ezt a hosszú kanócot egyszer még meglátogatjuk újra. Őszintén szólva most is esélyesnek látom ezt
Nem sikerült túl transzparensre a részvény visszavásárlással kapcsoltos tájékoztatás. Felhatalmazást kaptak a tavalyi eredménytartalék és az idei eredmény terhére is a vásárlásra? Jól értelmeztem?
Én a mai napig nagyon sajnálom, hogy április 7-én, délelőtt nem voltam elég tökös. Ingem gatyám bele kellett volna tenni a részvényekbe. Telekomot is sokkal-sokkal többet kellett volna vennem, ott és akkor. De mindent... Minden piros volt akkor, 10+ %-os esésekkel. Úgy éreztem magam, mint a gyerek a csokis polc előtt a boltban, ez kellene ennyiért, meg ez is, meg ez is. És egyszerűen nem mertem venni, mert gyanús volt, bevillant egy dolog: Miért ad el mindenki ilyen olcsón? Mit nem tudok, amit mindenki más tud? És nem mertem venni.
Mire utalhat vezetői részvényvásárlás a Telekomnál ha lesz ilyen esetleg!? Ma vagy holnap. Lehetséges ok - befektetői üzenet Közgyűlés előtt / után vásárol valaki - Tud valamit előre: pozitív jövőkép MSCI várakozás előtt - részt akar venni az esetleges felértékelődésben Stratégiai bejelentés előtt (pl. eladás, torony-leánycég kiválás) - Hosszú távú sztori.
Utóbbit csak akkor, ha veszel tőlük egy amerikai exportból visszamaradt Huawei telefont megagiga előfizetéssel, legalább 2 választási cikluson átívelő hűségidővel.
de hogy tévedtél el ez az új mtel totyik. Mivel te régi motoros vagy never, akkor az új topik szellemében két kérdésem feléd. Ha szelvényvágás után veszek rv-t, arra kapok 100 huf osztit? Ha megígérem az mtelnek, hogy nem adom el a meglévő rv-imet, kaphatok oszti előleget, hogy be tudjam fizetni az szja tartozásomat?
P/E alapú felértékelődés Nyereség növekedése (EPS stabilitás) – ez már folyamatban van Részvényesi bizalom erősödése – osztalék + visszavásárlás támogatja Nemzetközi figyelem – pl. MSCI EM indexbe kerülés, likviditás növekedése
Mtelekom