A korábbi januári mozgásokat megnézve a következő két hét maximumai itt alakulnak 22 600 környékén, kicsivel (néhány száz forint) fölötte. Január 10-24 között évek óta kialakult egy olyan lokális csúcs ami fölé nem ment március közepe előtt. Hosszabb távra a múlt alapján február vége-március közepe előtt nem igazán érdemes vételi pont keresni. Van egy emelkedés november elejétől, aminek nem láttuk még a csúcsát. Ennek az emelkedésnek a 78%-ig szok visszajönni. Közben hogyan szórakozol az a Te dolgod. . Ez a januári eleji emelkedés és a márciusig tartó pihi mondhatni évtizedes hagyomány az OTP-nél. Döntse el mindenki, hogy az idén is megtartják-e eme szokásukat a befektetők.
Benne lehet simán, egyrészt, mert Otika mint tudjuk kiszámíthatatlan :) másrészt ez szintén tankönyvi lenne. Kérdés, hogy ma hogy alakul a piac, mert ha ez tényleg kitörés, remélem az, akkor stabilan a kitörési szint felett kellene maradnia és tovább mennie, mintegy megerősítve azt. Az elfogyó srv margójára: ez is érdekesen alakul, hogy épp most fogy el a mostani keret. Egyben jöhet egy olyan dilemma is, hogy hozzátéve, hogy szerintem 25 ezer alatt ajándék áron van a papír, de gondolhatja a vezér azt, hogy az árfolyam közeledik a "normálishoz", akkor csökkenti az srv-t. Viszont akkor, ha nincs akvi a csőben, nincs osztiemelés, és srv sem, kialakulhat egy olyan helyzet, hogy a cég tele van lóvéval, és nem használja fel, vagy fekteti be kellőképpen, ami egy patthelyzetet eredményezne. Szóval nagyon remélem, hogy hamarosan ezügyben is lesznek pozitív fejlemények.
Ebben a jön az államkötvény pénz azért én annyira nem vagyok biztos ... pl. nekem akkor is parkolt ott pénzem mikor 0 közeli volt a kamat ... és most is van de PEMÁP ... tudom sokat vettek PEMÁP -ot is ... de ha kisasszony azt mondta hogy most azt kell venni azt vettek. BefAlapot nagyon ritkán mondanak, amióta Én Bankba járok, lehet az idén más lesz, de szerintem idén sem fognak mást mondani. Az ingatlanosok azt mondják hogy majd jön ingatlanba ... hát egy ingatlan meg egy államkötvény az nagyon más. Persze az ingatlan sokat hoz Budapest belvárosában ... borsodban meg pont annyit esik ... vagy kicsit többet ... van egy olyan szó hogy felújítás ... na és ott urva nagy számok vannak ... míg egy államkötvénynél kb. nulla. Befalapoknál hogy milyen számok vannak költség ... ne akarjuk tudni ... amit most vettem évégén ... egy pici figyelmetlenség ... ha véletlenül 1 évnél hamarabb kellene feltörnöm -7% évesítve ... -15% adó -13% szocho kb. annyi lesz az Államkötvény nettó hozama mindenféle hokusz-pók nélkül. jövő hétfő után meglátjuk 2033/I
Na, de vissza Otikához. :). Na, szóval pénteken megtörtént a kitörés! Nem volt brutál nagy százalékú, de mégiscsak kitörés, és értelmezésemben, tökéletesen valid is. Ami jó, hogy napi maxon zárt az árfolyam, ez azt jelenti, hogy végig ott volt a kereslet, a végén is, tehát van további esély arra, hogy kis korrekció után hétfőn is folytatódik a felmenet. Meddig? Fene tudja, :) de arra számítok, hogy még megy fel. A 23000-et mondanám, mint kerek számot. Később mint korábban említettem :) képbe jöhet a 22200+1200=23400-as szint, majd ottkörül már mindenképpen konszolidációt várnék. Szóval nem néz ki rosszul: https://ibb.co/GxGkG1H
OTP részvényesek ide!