Pár héten belül is eldőlhet a háború, szerintem az oroszok nagyon bebukják ezt. Utána az OTP viszonylag hamar felmehet 15K-ig, afelett már lassú lehet. Most a totál bizonytalanság miatt van itt, ahol.
Beszorult 0,5H Ma200 és Ma 50 közé 500 pont mozgás van már csak - kérdés folytatódik a halálkereszt, akár egy falskitörés keretén belül (felszúrás már volt) vagy átviszi... és megerősíti a kitörést...?
Az otp penztermelo kepessege brutalis orosz es ujran piacok nelkul is. A likviditas szinten, nem dontene meg egy teljes bukó sem. 10k alá arazni a papir tenyleges erteket nagyon nem realis szerintem. Teljes bukoval is er ez 15ot, persze ehhez kellene a béke - addig meg uszunk a geopolitikai hangulatban
Hát igen, meggyőztem magam és 11840-n dobtam az utolsó pakkom is. most mozizok a résig, igazad lehet a holnapi napban, valszeg nemsokan szeretnének poziban maradni. hétvégén eldurvgul a háború akkor 10-n nyit, vagy fene tudja hogy hol.
Tán egy hete Csányi azt nyilatkozta, hogy 16-16.5 K-t ér, azt feltételezve, hogy a bankok veszteségekkel, de folytatják a tevékenységüket a háború után is. Én reálisnak látom ezt, vagyis, nem veszik el egyik országban se a bank mindenestül, de lesznek veszteségek, Ukrajnában egyértelműbben.
A tovább működtetés veszteségét lehet érdemben elkerülni. Persze lehet álmodozni róla, hogy hamarosan rendbe jön majd minden. Az sajnos már állom kategória, akkor is, ha vége lenne a háborúnak néhány héten belül. Olyan állapotok, mint a háború előtt, hosszú évekig nem lesz. Rengeteg cég vonul ki az orosz piacról, sokan veszítenek most hatalmas összegeket a befektetéseiken (értékpapírokon). A bizalom nem fog visszaállni egyhamar, ráadásul a szankciók is maradnak hosszabb távon. Lásd. Irán-t. pl. Oroszország visszacsúszik néhány évtizedet.
OTP részvényesek ide!