2 helyen megy a vita, ott pont próbáltam megértetni vele, hogy nem láttam semmit előre. De egy folyamatos long trendben adott az irány és trendfordulóig tartani. Nem kellett eltalálni sem az alját, sem a tetejét, úgy is sokat lehetett keresni.
azt írtad bárki hülyére kereshette magát az otp-vel az elmúlt 3 évben, majd mikor azt írtam hogy utólag könnyű értékelni és akkor segíts hogy most hogy rakjam meg a téteteket letrollozol meg megírod hogy galambbal sakkozni a velem való beszélgetés. Nem szégyelled magad?
szieszta van egy Lou70 nevű tag aki szerint bárki hülyére kereshette magát at otp- vel az elmúlt pár évben, de mikor arról kérdezem hogy lesz akkor a következő 3-5 évben letrolloz. Mit szólsz mennyi pénzt nyerhettél volna ?
Mondjuk az emlegetett egészségi állapot férfoaknál, (illetve hogy megélik e egyáltalán) mellett azért az is emellett szólna hogy ösztönöz a negyven évnyi bejelentett munkaviszonyra és a befizetésre. Lehet nem mindenki hagyná abba azonnal a munkát, pláne ha tbt már nem kell fizetni vagy hogy van ez a nők negyven mellett dolgozóknál.... Kiváncsi lennék statisztikákra mennyien voltak negyven évig minden ügyeskedés melletti munkaviszonyban, pláne olyanban ami normális fizetés mellett történt. A minimálbérre bejelentettek (valósan vagy csak papíron ennyit keresők) nem terhelik agyon a nyugdíjrendszert azt hiszem. Valamiféle rugalmas nyugdíjbamenést mindenképp jobbnak tartanék, mégha van is motiváció a nyugdíj melletti munkavégzésre, részmunkaidőre vagy a minél kevésbé előrehozott nyugdíjazásra. Azért lehetnek mindenféle okok az egészségi álapottól a bármeddig ami miatt előnyös lenne valakinek a korábbi nyugdíjazás akár alacsonyabb nyugdíj mellett is. Fizikai munkavégzés esetén a fizikai állapot, szelleminél meg a koncentráció, de hívhatjuk egységesen terhelhetőségnek is. Mégha lehet is valaki kiváló állapotban 60+osan, nem biztos ezt általánosnak kellene venni....
Igen, érdekes hatása lenne egy ilyen intézkedésnek. Ha pl valaki 57 évesen érne oda a 40 éves nyugdíjhoz, és már jelenleg 50+ az életkora (és a vagyoni helyzete alapján FIRE-képes), akkor elgondolkodhat, hogy most lépjen ki a munka világából, vagy dolgozzon 57 éves koráig.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)