F.I.R.E. életmódról én már lekéstem, de ajánlanám mindenkinek a részmunkaidőt. Ezt talán könnyebb megugrani. Kb. 10 éve kezdtem 4 napot dolgozni, egy éve már csak három napot, abból is egyet itthonról.
Azért tettem ide az adatokat, mert az állítás az volt, hogy ebben a kerületben mindig a baloldal nyert. Ezzel szemben a valóság az, hogy soha nem nyert.
Ahogy N0MAD tömören írta, ha korábban jól kerestél, akkor most az alacsony jövedelemmel többet ártasz, mint használsz, és sokkal többe is kerül, mint havi 12 ezer. Mert akkor szja-t, szoc adót is fizeted.
"Sportoló, művesz, tudós jobban teszi, ha tavol tartja magát a politikától." Igazad van. agabor A polgárság - a zsidókat kivéve - hagyományosan jobboldali érzelmű, számukra a Fidesz lenne a természetes választás. Most sem az történt, hogy ballibek, vagy kutyapártiak lettek, a Fidesz veszítette el őket (kerületi lakos vagyok kiterjedt helyi ismerősi-baráti körrel). Ha a Fidesz olyan párt lenne, mint amit Ferencz Orsolya jelenít meg, most is kétharmaddal nyertek volna. szieszta Az a baj, hogy a politika mindenre és mindenkire megpróbál rátelepedni. Kapu Tibor űrutazásából lehetett volna össznemzeti lelkesedés is. Így sajnos nem lett...
Igen de az a rész az egészségügyi része a TB-nek. magyarán hogy ellásának állami körházban ha bajom van. . Akkor nyugdíjt semmit se fizettek inkább. Ezen variáltam mert lehet jobban járnék ha magam forgatom be inkább azt a pénzt mintha az államra bíznám. De pl a minimum év 20 év. ha az nincs meg akkor semmi nyugdíjat nem kapnék ergó veszne 15-16-17-18 év nyugdíjbefizetése. Így a 20. évig mindenképp fizetnék és gyűjteném az éveimet. . De akkor azt mondjátok ha 20 évig jól kereset valaki neki amúgy nem éri meg utólag is fizetni a járulékot mert kevésbé romlana a nyugdíja azzal hogy csak 20 éve van mintha tegyük fel 40 éve lenne fele magas fele alacsony befizetéssel?
Csak a kötelező tb-t fizetjük, ami 12ezer/hó. A nyugdíjszámítási képletben az alábbiak számítanak: - szolgálati idő, minden év növeli a nyugdíjat 1-2%-kal. - a valorizált nettó átlagkereset. Ha utóbbi kellően magas, bőven ellensúlyozza az előbbit.
Olyanoktól kérdeném akik már Fire vagy félig meddig Fire módban élnek még bőven a nyugdíjas koruk elött. Ha nincs már rendes munkahely akkor ti hogyan oldjátok meg a nyugdíj befizetést? Mármint nem is foglalkoztok vele nem fizettek be és hagyjátok hogy az állami nyugdíjatok alacsony legyen majd vagy inkább befizettek havi több 10 vagy 100 ezer forintot csak hogy az államtól is magas nyugdíjatok legyen majd öreg korotokra?
Személyesen igen, ő a cuki kis űrhajósunk, de a fidesz a magáénak tekintette és mindenhol elmondták, ez a fidesz érdeme, hogy van már 2. űrhajósunk is. Az más kérdés, ha lenne annyi pénzem, mint amit a közpénzből odaadtak, akkor akár én is mehetnék. Lehet a súlyom miatt egy kis felárat is elkértek volna. :-)
12. ker elit részébe született ismerősöm konzervatív jobboldali értékrend szerint lett nevelve, úgy is él. Korábban a Fideszre szavazott, de idén már nem, azt mondta, ez a Fidesz minden csak nem konzervatív értékrend.
"Menj el a Kaderdulobe a masodikkeruketbe, vagy a12 kerületbe, az elit fészekbe es nézd meg kik vannak többségben az úri helyeken. Halkan sugok neked, a liberális utódok vannak ott . Nézd meg, mennyivel nyert ott a baloldal mindig." A Budapest XII. kerületi (Hegyvidéki) Önkormányzat polgármesterei a rendszerváltás (1990) óta kronológiai sorrendben, a jelölő szervezeteikkel:
2024 – napjainkig: Kovács Gergely – MKKP (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)
2019 – 2024: Pokorni Zoltán – Fidesz–KDNP
2014 – 2019: Pokorni Zoltán – Fidesz–KDNP
2010 – 2014: Pokorni Zoltán – Fidesz–KDNP
2006 – 2010: Pokorni Zoltán – Fidesz–KDNP
2002 – 2006: Mitnyan György – Fidesz–MKDSZ
1998 – 2002: Mitnyan György – Fidesz–MDF–MKDSZ–MDNP
1994 – 1998: Dr. Udvardy-Nagy István – MDF–KDNP–Fidesz
1990 – 1994: Sebes Gábor – SZDSZ–Fidesz
A Budapest XII. kerületét (Hegyvidéket) magában foglaló egyéni országgyűlési választókerületben a rendszerváltás óta az alábbi képviselők szereztek mandátumot pártok szerint:2014-től napjainkig: Budapesti 3. sz. OEVK(A 2014-es választási reform során átalakított körzet, amely a teljes XII. kerületet és a II. kerület egy részét foglalja magában).
2022 – 2026: Hajnal Miklós – Momentum (Ellenzéki összefogás közös jelöltje)
2018 – 2022: Gulyás Gergely – Fidesz–KDNP
2014 – 2018: Dr. Fónagy János – Fidesz–KDNP
1990 – 2014: Budapesti 18. sz. OEVK(A korábbi választási rendszerben ez a körzet fedte le a XII. kerület egészét).
2010 – 2014: Pokorni Zoltán – Fidesz–KDNP
2006 – 2010: Pokorni Zoltán – Fidesz–KDNP
2002 – 2006: Pokorni Zoltán – Fidesz–MDF
1998 – 2002: Pokorni Zoltán – Fidesz–MDF
1994 – 1998: Fekete György – MDF (később az MDNP képviselőcsoportjához csatlakozott)
1990 – 1994: Horváth Béla – MDF (az első szabad választáson nyert mandátumot) [1, 2]
Sportoló, művesz, tudós jobban teszi, ha tavol tartja magát a politikától. Különben egy szép napon arra fog rájönni, hogy az egyik csapat csak kihasználta, a másik csapat szimpatizánsai pedig megutálták. Kinek van szüksége erre?
igen, egy kis hold a jelképe a ne zavarjnak. Be lehet állítani állandó időpontokra. H-P és Sz-V de szabbatra vagy igény szerint ,) de ha megbeszélésed van bármikor rányomhatsz. Kedvelem.
"A Nobel díjasokat éppen a fidesz használja a szektája bolondítására." Igen, ők is, a kultúrpolitikában pedig hagyományosan gyengék. Én sem Kertészt, sem Krasznaihorkait nem fogom sem olvasni, sem szeretni. Mindkettő utálja a magyarokat, igyekeztek mindig sokat tenni Magyarország lejáratásáért, ott mocskoltak minket, ahol csak lehetett. "Mekkora felháborodás indult Krausz Ferenc támogatás megvonása miatt a digitális fideszesek körében. Hogyan képzelik, hogy a Nobel díjas alapítványától visszavonják a fidesz ajándékát." Ennek sajnos nem ismerem a hátterét, de önmagában egy díj, vagy cím nem feltétlenül tesz valakit alkalmassá. "Szegény Kapu Tibor is csak addig volt jó, míg a fidesz propagandát tolta. Nagyot csalódtak a tehetségében, mikor el kezdett szimpatizálni a tiszával." Én soha nem láttam őt a Fidesz propagandáját tolni, ahogy most a Tiszáét sem. Amolyan "mindannyiunk űrhajósa" szerepben van inkább, nem?
Köszi a felvilágosítást, ezeket nem is tudtam. :-) Azt a kommentet csak azért írtam, már nem vagyok nyakig elkötelezve a munkával. Amit csinálok nem esik nehezemre, nem nyűg és még fizetnek is érte. Lehet, nem végzem a legjobban, de hát kit érdekel? Legfeljebb majd keresnek mást. Volt idő, mikor magam miatt hajtottam, attól függött a fizetésem. Meg volt mikor nekem kellett valamit ellenőriznem és megőriznem, amit mások is ellenőriztek. Így nem engedhettem meg magamnak, hogy más vegye észre a hibát. Ez egy szezonális munka volt, de az az egy hónap minden napi odafigyelést igényelt, legyen az ünnepnap, vagy hétvége. Azután viszont jött a jól megérdemelt pihenés, persze szintén fizetett. A mezőgazdaságban ez a szép, hogy nagyon szezonális dolgok vannak, két hetet kell megtolni, aztán egy két hónapig már magától gurul a szekér.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)