a telefonon van gomb ki lehet kapcsolni vagy használom a ne zavarj gombot, amivel csak némán fogadja a hívást. Ja színház is jó, lányokat néha elviszem. Néha felajánlanak jegyeket akár a 0dikra vagy az igazgatói sorba tudok venni jegyet. Volt olyan kislányt megleptem Londonban néztünk meg egy darabot.
Egy lakás mennyire termelő vagyon? Van ingatlanom, amiben lakom, így nem kell érte bérletet fizetnem van olyan, amiben mások laknak és fizetnek érte, meg van olyan is, ami csak van, közvetlen nem termel hasznot, esetleg az inflációtól véd, illetve van még olyan is, ami a miénk, de haszonélvezeti joggal.
A telefonnal teljesen egyet értek, az egy nagy nyűg. 1993 óta van mobilom, a cég kötelezett rá, hogy elérhető legyek. Akkor sokaknak még csak státuszszimbólum volt, nekem kötelesség. A kovid alatt értem arra a szintre, hogy nem fordultam vissza, ha otthon felejtettem, de korábban elképzelhetetlen volt, hogy otthon felejtsem. Annak ellenére, hogy még mindig dolgozok, már nagyon kevesen hívnak, ez is egyfajta FIRE érzés. Az életemet én is dimenziókra oszthatnám, mert van, mikor a munka esik jó, van mikor a hentergés és persze a család, néha meg a barátok. Nekem az egyik kikapcsolódás a színház, koncert, annak van egy megnyugtató hangulata. Lehet azért is, mert több hangszeren tudok zenélni. A mostani munkám is egyfajta kapcsolattartás, de teljesen kötetlen és még fizetnek is érte. Megnézem a régi üzletfeleket, elbeszélgetünk és adok nekik termékkatalógust, esetleg reklámajándékot. Legutóbb azért dicsértek, mert nem a termékeket tukmálom rájuk, hanem csak egy jót dumálunk. Közben azért tudják, melyik céget képviselem, ez untig elég. Szeretek szerelgetni, alkotni, kevés dolog van, amit nem tudok megoldani a ház körül. Főzni is szeretek, jó érzés, mikor a család, vagy a barátok tömik magukba a kaját, mert annyira ízlik.
Nyilván csak a termelő vagyonka számít, illetve annak a hozama. Nyilván nem mindegy a hozam százaléka, az eléggé eltolja a vagyonszükséglet mértékét hogy milyen hozamot termel. Meg mennyire lehet számítani hosszü távon.
Mindenki igénye szerint. A magam részéről kialakítottam azt 3 dimenzióban leledzem. A munka- a család- a hobbi és barátok. Ebben a hármasban élek és egyikből át tudok lépni a másikba úgy, hogy nem viszem át egyikből a másikba a dolgokat, mindegyikben megteszem amit kell. Önként vállalt kötelezettségeim vannak tehát nem okoznak gondot Egyszerű dolgokkal is jókat pihenek, séta a párommal a Dunaparton, eszünk egy jót egy étteremben, Dunakanyar, Balaton..Horgászom is (sajna már második évben nem tudtam elmenni) ott is jókat pihenek megvan hozzá a szemem értsem a természetet. Élvezem a hazai tájakat szeretem a vízpartot a hegyeket de nekem a vízpart az igazi kikapcsolódás, de mélyen csak a tengernél tudok pihenni. Lehet valami mediterrán voltan korábban. Érdekes volt, utaztam Thaiföldre egyszer csak majd ki szakadt a szivem olyan vágyódásom volt ott, megnéztem a gép térképén india utáni részen volt a gép félúton. Máig nem tudom mi volt. Lenéztem és neonos tintahal halászokat láttam. Még Malév gép volt. Azóta sem éreztem ilyet arrafelé de talán nem is pont arra mennek a gépek. . Szeretem a kulturák találkozását. Ha Thaiföldre megyek mintha haza mennék. A törökországi Sidében van egy tengerparti kávézó amiben vannak római romok és egyetlen hatalmas fikuszfa ami beteríti az egészet, ott egy olyan végtelen nyugalmat érzek amit nagyon kevés helyen éreztem . Órákig csak ülök egy sör mellett. Nem gondolkodom érzem repülnek ki a negatív energiák és töltekezem. Szoktam sznorkerezni, az is egy maximális kikapcsolódás, ahogy lerakom a fejem a víz alá már is nyugalom szál meg és egy új dimenzió, hallom a légzésem..pattog a melegedő sós víz és automatikusan lelassulok ..látom a lényeket. Nekem ezek kellenek. Valószínűleg az is közrejátszik ha itthon pihenek akkor nálam csörög a telefon, ha külföldön akkor át van irányítva a kollégára és mondtam ha gáz van akkor szóljon. Tehát ha nem szól akkor rendben mennek a dolgok.
A sztárvarrónő nem megy falura lakni. Kisiparosok krémje volt, állandó kuncsaftokkal. Fénykorában reggel a fodrásznál kezdett, fésülés, lakkozás, majd kávézóban a kávé, reggeli sütike. A melléképületben lévő stúdióban fogadta vendégeit, voltak ámerikai divatlapjai is. Néha még inasokat is tartott, söprögetni, meg takarítónőt. Régebben meghalt, de nagyon jól emlékszem, szinte minden ujján egy aranygyűrű volt, vastag aranynyaklánc meg karperec, még arany(ozott?) gyűszűje is volt. Mindent olyan kisasszonyosan csinált, mint a régi filmekben.
Igen a történelem. A gyárakat államosították ingatlanokat elvették, voltak alkalmazkodó iaparosok ők dolgozhattak a gyárukban felvették a kommunista vallást. Ne feledjük a zsidók egy részének orosz felszabadítás az is volt és hithű kommunisták, balosok lettek akik zsigeri gyűlölettel vannak minden nemzeti érzés ellen, ráadásul sokan az elmúlt időszakban fedezték fel zsidó identitásukat amiért persze a nemzeti oldalt utálják. Igen a komcsi fiókákat benyomták impexekbe.. a fiókák fiókáinak a fiókái is itt vannak a komcsi vérükkel... azt gondolják kékvérűek. Emléxem volt egy jó poén, egyik impexes elhullott és értesítette a családját egy svájci bank ők a kedvezményezettek és egy jelentős összeg volt a számlán, ijedtükben a hatósághoz fordultak. Az impexes bácsika megegyezett a nyugati ügyféllel majd elmondta mennyi az ő megbízásának az alja a különbség felét egy svájci számlára kérte. Nem, nem a vagyontól lesz bárki kékvérű hanem lesz egy kifinomultsága (nem véletlenül voltak nevelőnők) egy széles átfogó tanulmány egy használható tudása amivel érti a világban zajló eseményeket. Egy olyan kapcsolati rendszere van amit tud működtetni. Több nyelven beszél nincs kommunikációs gondja. Persze a kis proletár rávágja ner... de nem ez egyetemleges. Olyan iskolákba járnak ahol a későbbi nyugati politikusok vagy keleti és afrikai uralkodók is tanulnak. Akiknek a szülei gyárosok.
Igen, de a vagyonka mérete a kérdéses. Itt is volt egy topik, ami azt kérdezte elég lehet -e 150 millió a korai nyugdíjba vonuláshoz. Óriási különbségek jöttek ki, kinek mi az igénye és ennek mekkora a havi költsége. Eleve az is kérdés volt, mit lehet beleszámolni, mert ugye ez akár egy budapesti lakás ára is lehet, de akkor miből éljen az ember. Volt egy budapesti rokonunk, varrónő volt, a szociba elég felkapott, Aztán jött a gengszterváltás és elavult lett. A budai házikójában éldegélt, egyedül, nagyon kis nyugdíjasként. A szomszédok mondták, sokszor kér egy egy szelet kenyeret, mert nem volt rá valója. A milliomos csóró. A nagyobb meglepetés az FF topikban feltett kérdés a vagyonról. Ott talán a 400 ezer euró volt a határ. Már nem emlékszem pontosan, de 10 en valamennyi felette és 30 valamennyi alatta volt. Ez persze anonim fel -le nyíllal történő piackutatás volt. Persze itt is felmerült, ki mit vett bele a vagyonba, mert volt aki csak a "készpénzt", volt aki a lakást, de volt aki a vállalkozását is beleszámolta, autóstul, munkagépestül.
"Nem vagyok jövőbelátó sem, mint László barátunk, meg nincs is annyi felesleges lexikális tudásom sem, de köszönöm, elboldogulok. Elvégre 2 kattintás és már mindent megmond a mesterséges intelligencia. Nem csak a 100 éve íródott történelem könyvekből (amiket azok diktáltak, akik hatalmon voltak), de akár a legújabb kutatások alapján is." 🤣🤣🤣 ja még jó hogy nem ír ide egy színész hogy 50 verset tud fejből ésatöbbi, majd a többieket degradálja
A Nobel díjasokat éppen a fidesz használja a szektája bolondítására. Mekkora felháborodás indult Krausz Ferenc támogatás megvonása miatt a digitális fideszesek körében. Hogyan képzelik, hogy a Nobel díjas alapítványától visszavonják a fidesz ajándékát. Most fog minden Nobel díjas elmenekülni az országból. Mert ám az összes Magyarországon érte el a felemelkedését. :-) Az nem számít, hogy az egy hónapja létező alapítvány kap több százmilliárdos ajándékot. Szegény Kapu Tibor is csak addig volt jó, míg a fidesz propagandát tolta. Nagyot csalódtak a tehetségében, mikor el kezdett szimpatizálni a tiszával.
az életkor előrehaladtával ez egyre könnyebb, miért pont a hivatalos nyugdíjkorhatár lenne az optimális? 30 évesen ritkábban is merül fel ez, de a matek is nehezebb mint 50 évesen, gyerekekről gondoskodási kényszer nélkül. Aztán lehet csak sabbatical year igény van, aztán az illető vissza is tér a munka világába. A lényeg a szabadság hogy ezeket megtehesse, és az ehhez szükséges vagyonka mérete.
Legtöbben ezt nem tudják eldönteni, mennyi az a vagyon, ami biztosan kitart élete végéig. MERT: Jöhet olyan előre nem látható élethelyzet, ami jócskán megdobja a költségeket. Akinek van családja, annál az hatványozottan fenn áll, még ha a csemeték már ki is repültek. Jöhet egy betegség, ami mindent megváltoztat. Lehet gazdasági válság is, mikor minden számítás borul. Erre lehet azt mondani, hogy eddig is csak ki kellett ülni egy egy összeomlást, vagy ami még jobb, akkor kell bevásárolni. Igen, de senki nem tudhatja, mikor jön, meddig tart és mit hoz magával. Nem beszélve a háborúról, ami a mostani lőporos időszakban ott függ a fejünk felett. A gyerekkori berögződés meg lehet pozitív is, mert mégiscsak jobb a több, mint a kevesebb, főleg, ha nem esik az ember nehezére a gyűjtögetés.
"Szeretem Marait. Szitok szó lesz nemsokára majd, meglasd." Lannert Judit majd beteszi helyette a NAT-ba Krasznahorkait Kertész Imre mellé, a világot nem értő tömegeknek úgyis elég lesz magyarázatként a Nobel-díj. 2010-hez képest valóban sokkal jobban él a nép, ez a magyar hétköznapokban is jól látható. A XII. kerületben pedig valóban sok a komcsi káderfióka, akiknek Rákosiék és Kádárék kezdtek ingatlanokat tanácsi lakásként osztogatni az ország legdrágább részein. Itt a fórumon is rendszeresen felbukkannak és érdekes módon az ízlésük sem változott sokat. 😂 Zanza2 Ez valami beteges ragaszkodás nálad a NER-hez? Ki beszélt itt róluk? Mondjuk nem csodálkozom, te már a gyerekem jövedelméről szóló beszélgetésben sem értetted a különbséget a vállalkozó és aközött, aki egy vállalati uborkafán kapaszkodik felfelé és úgy kapja a következő szintre érve a kockacukrot. De nem vagy ezzel egyedül, több másik "szakértő" is a multis középvezető béréhez viszonyítgatva próbálta megítélni a vállalkozói jövedelem hihetőségét. Úgy tűnik, az ostobaságnak komoly hagyománya van a köreitekben. 😂
F.I.R.E. életmód (általánosságban)