Azért a kutatások jelentős része támogatás alapú. Itt aki tudja kinek kell nyallantani az valóban szép pénzeket tud akasztani. A kulcsszó a nyallantás, nem a tehetség. Sajnos.
kisember, ezt az értelmetlen sok ostobaságot amit a netről ollózol össze hát egy hatalmas kupac lósz...r. inkább lapátolj tovább de ne írkál baromságokat, mert látszik hogy kilóg a lábad a takaró alól :-)
Nálunk semmilyen felélési szakasz nem lesz. Azt akarom, hogy nem csak a gyerekeim, de még az unokáim is élvezhessék az általam felhalmozott vagyon hozamát. A pénz egyben szabadságot is ad. A gyerekeimen sem volt kényszer, kevés pénzért is dolgozhattak volna az alapkutatásban, csak hát a kontraszelekciót egyikük sem szereti és az sem túl vonzó, hogy egy feudális viszonyok között nevelt uborkafán networkölve kapaszkodjanak felfelé, mint megannyi középszerű tehetség. 🙂↔️
Bronzosnomad ne beszelj zöldeket. Soha nem vennek holdas papirt ezereszer elmondtam. Alapok alapja mi.. Az egyit ótvar papirt a masikkal vetetik meg amit aladnak a verebnek. A "szakerto" legeny sem a szivem szivem csucske. Nekem a egy porszivo ugynok.
Nehéz modellezni, a legegyszerűbb, ha mondjuk 90 évre tervezel és évente elosztod majd a megtakarításod a hátralevő évekkel. Így az elkölthető pénz többé kevésbé követi a hozamodat, azaz kb. az inflációt. Nekem lesz valamennyi nyugdíjam és betegségbiztosításom is, így kockázatosabb lesz a portfólióm, lesznek szűkebb és bővebb évek is a hozam függvényében.
Igen egyértelmű, hogy az ingatlanokban kivárás van. A befektetési lakásvásárlás ilyen megtérülés mellet már nem megérős. A Piac? Valóban nehéz már egy value típusú befektetőnek. Ebben a kategóriában a HOLD deep value alapja szerintem kiváló munkát végez évek óta. A legnagyobb elemző csapattal rendelkeznek. A növekedési rész viszont szerintem nem olyan varázslat (most azt az időszakot éljük még mindíg, hogy szinte bármit veszel nem tudsz melléfogni)...Egy-két hónap alatt megvan a lakbéres-ingatlanos évi 4-5%. Viszont ha kockáztatsz akkor jóval több. Itt Én most a beverésben Koreai cuccokat vettem (SK Hinyx és Samsung) eddig brutál nyerő(rohadt nagy szerencsém volt), reményeim szerint a ciklus kitart 26 végéig. A Core rész nálam BRK,MSFT,Googl,meta. CEE-ből lengyel bankokat tartok nagyobb méretben ,mert ott az oszti is jó és 10% éves növekedés (most nagyot mentek) Illetve Poland etf, eurostoxx 600, de ezek mérsékeltebb méretben. Sp500 van még kevés. Magyarból csak OTP. Kb ennyi. Az ingatlanos vonal most nálam is jegelve, ha látnék valami jó vételt, akkor azért elgondolkodnék (inkább ipariban vagy üzlethelyíségben mozdulnék)
F.I.R.E. életmód (általánosságban)