Ezek a támogatások azért voltak, mert az EU célirányosan erre adta a pénzt. Ami korábban nem volt megszabva ily módon, az ment a NER zsebébe.
Persze a fidesz ennél sokkal nagyobb tolvaj, mintsem ebből ne kanyarított volna ki egy szeltet magának, rögtön nekiugrottak és vagy alapítottak, vagy vettek olyan cégeket, amik ezzel foglalkoznak. Náluk csapódott le a támogatás nagy része.Mert nem csak lölö, tiborc, jászai nagyurak léteznek, sok sok kiskirály is csipegeti a vályúból a morzsákat.
Sajnos én ezeket a támogatásokat nem használtam ki, minden önerőből ment.Még hitelt sem mertem felvenni, mindig kivártam, gyűljön össze a rávaló. Én nem vagyok bátorak.Lehet az van e mögött, hogy dédnagyapám elég jómódú emberke volt, intéző egy grófnál, de nagyot mert álmodni. Földeket vásárolt és mikor látta, fut a szekér, megbátorodott és hitelből folytatta. Még kutyabőrt is beszerzett magának és nekiállt kapcsolatokat építeni. Ez meg elég drága dolognak bizonyult, így szépen elkopott a vagyon.
Nagyapám így -1 ről kezdte és kovácsként elég magasra feltornázta magát. Aztán jött az államosítás és mindenét elvitte a TSZ, csak a picike hitele maradt, amit törleszteni kellett.
Ezért nálunk a hitel a vörös posztó, amikor valami gazdasági dologról előjött a szó, csak el ne adósodj szlogen jött.
Ez a mostani világban már elképzelhetetlen, mikor adóssághegyeken ülünk és további hitelekkel törlesztjük.Sok sok jó lehetőség sétált el mellettünk, mert nem mertünk eladósodni. Igaz, így nyugodtan alszom és nem panaszkodhatok.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)