Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta hétfő, 07:30
Előzmény: #4195  Spiller

Ezek a támogatások azért voltak, mert az EU célirányosan erre adta a pénzt. Ami korábban nem volt megszabva ily módon, az ment a NER zsebébe.
Persze a fidesz ennél sokkal nagyobb tolvaj, mintsem ebből ne kanyarított volna ki egy szeltet magának, rögtön nekiugrottak és vagy alapítottak, vagy vettek olyan cégeket, amik ezzel foglalkoznak. Náluk csapódott le a támogatás nagy része.Mert nem csak lölö, tiborc, jászai nagyurak léteznek, sok sok kiskirály is csipegeti a vályúból a morzsákat.
Sajnos én ezeket a támogatásokat nem használtam ki, minden önerőből ment.Még hitelt sem mertem felvenni, mindig kivártam, gyűljön össze a rávaló. Én nem vagyok bátorak.Lehet az van e mögött, hogy dédnagyapám elég jómódú emberke volt, intéző egy grófnál, de nagyot mert álmodni. Földeket vásárolt és mikor látta, fut a szekér, megbátorodott és hitelből folytatta. Még kutyabőrt is beszerzett magának és nekiállt kapcsolatokat építeni. Ez meg elég drága dolognak bizonyult, így szépen elkopott a vagyon.
Nagyapám így -1 ről kezdte és kovácsként elég magasra feltornázta magát. Aztán jött az államosítás és mindenét elvitte a TSZ, csak  a picike hitele maradt, amit törleszteni kellett.
Ezért nálunk a hitel a vörös posztó, amikor valami gazdasági dologról előjött a szó, csak el ne adósodj szlogen jött.
Ez a mostani világban már elképzelhetetlen, mikor adóssághegyeken ülünk és további hitelekkel törlesztjük.Sok sok jó lehetőség sétált el mellettünk, mert nem mertünk eladósodni. Igaz, így nyugodtan alszom és nem panaszkodhatok.
slash
slash hétfő, 07:01
Előzmény: #4188  ORK
Értelmes ember vagy. Hagyd már ezt az energiavámpírt. :-) 
slash
slash hétfő, 07:00
Előzmény: #4194  kuruczr77
Az utcában már mindekinek van napelem. Rajtam kívül. Szomszédot megkérdeztem rakassak fel? Azt mondta ne, a szolgáltató egy rohadék.  Elengedtem. 
slash
slash hétfő, 06:58
Előzmény: #4190  szieszta
Hárman írtuk hogy ne. Vidék az vidék. De te a nem létező támogatást költöd már. Innentől te tudod. 
kuruczr77 hétfő, 06:57
Előzmény: #4195  Spiller
Hangzatos  lista, melyek zöme (tisztelet a kivételnek) nem jól kivitelezett, időben rosszul ütemezett intézkedés volt, melyel egy szűk csoport talán jól járhatott a kedvezményezetti oldalon, de sok esetben inkább gyors adó, áfa beszedés illetve beszállótói kör kitömése volt a cél, melyet a társadalom egésze fizetett meg és ráadásul hatásait mai napig nyögi a gazdaság és a fogyasztók, pl; rezsitámogatás vagy lakásfelújítás.
Spiller vasárnap, 23:39
Előzmény: #4194  kuruczr77
nem aranymorzsám. A vegyél paraszt kazánt, nyílászárócsere, a házak hőszigetelés pályázata, tető..egyéb felújítás pályázat.. rezsitámogatás.. akár napelem is. ..ja meg vegyé má autót 7személyest esetleg elektromosat... hőszivattyúk..  elég széles a paletta. 
kuruczr77 vasárnap, 23:30
Előzmény: #4193  Spiller
Ohh bogaram, azon támogatásokról beszélsz melyekkel egyes iparágakban a vállalkozói árakat megreptették és te megcsinálod a fejlesztést (pl. napelem), de az egyetlen egy szolgáltató már 3. éve szambázik ki a szaldós szerződés kötés elől? Pont ugyan ott vagy, ha "nyetu" támogatás nélkül, piaci alapon, versenyhelyzetben kialkudott árakon, de jogbiztonságban kötött szerződéssel a saját tempódban ruházol be a szolgáltató pedig versenyzik érted.
 Fejleszteni, beruházni csak úgy, ha a matek "nyetu" támogatással is működőképes.
Spiller vasárnap, 23:05
Előzmény: #4190  szieszta
hahó. most szavaztátok meg a tisza kormányt. :DD támogatás nyetu. 
Spiller vasárnap, 23:03
Előzmény: #4191  szieszta
kösz.
szieszta vasárnap, 22:00
Előzmény: #4173  Spiller

Bocsi, nem akartam hazudni, de valami ilyesmire emlékszem.
Elég régen volt, lehetetlen lenne visszakeresni, de ahogy írod, ugye volt róla szó.
A fideszeseknek senki nem szimpi, aki egy picit is ellent mer mondani, ezért nem fogom könnyesre  sírni a párnát.
Ennek ellenére megoszthatnád velem az ötleted a kádárkockával kapcsolatban. :-)
A teljes telek 3000 négyzetméter.
szieszta vasárnap, 21:43
Előzmény: #4164  slash

Én sem most fizettem ki a rokonokat, ezért  nagyon jó áron jutottam a házhoz , igaz vidéken van, de nem a világ végén.
Bízom benne, hogy az EU tovább fogja támogatni a családi házak energiafüggőség csökkentését, így olcsóbban fel fogom tudni újítani.A cseheknél hallottam, hogy volt már olyan kiírás, hogy a  költségek 70%-át visszafizették. Ablak csere, szigetelés, hőszivattyú, esetleg napelem.
bronz vasárnap, 21:33
Előzmény: #4176  Spiller
Folyamatos személyeskedés és Tisza rettegés helyett meg a már Stocklandyardon is unalomig leírt maszlagaidon kívűl tudsz valami értelmeset is írni a topic témajához vagy csak a személyeskedés megy Ibiza Nudli zajec Spiller?
Már elég unalmas.
ORK
ORK vasárnap, 20:43
Előzmény: #4187  Firekiller
Látom nehezen küzdessz meg  a tényekkel. Olvad végig a mai kommentjeidet...sajnos önálló gondolat még nem volt benne. Sebaj, tölteléknek jó lesz ide a topikba, de választ ne várj rá, mert se kérdésed, se véleményed nincs semmiről. Szórakoztasd magad egyedül, részemről is elengedtem a kezed.
Firekiller
Firekiller vasárnap, 20:05
Senki nem fikázott senkit és semmit. De azért megeheted az enyémet is ha szépen kéred. A tények makacs dolgok. 
Firekiller
Firekiller vasárnap, 20:03
azt írtad már nincs megtérülés beszállni az ingatlan piacra. Leírtam hogy a veled egy hullámhosszon lévő fórumtag mit gondol erről. Szívesen.
ORK
ORK vasárnap, 19:49
Előzmény: #4184  Firekiller
Köszönjük, hogy ismét a fikázásig jutottál. Kérdeznél vagy felvetnél valamit? Mert ez ide kevés lesz, mint önálló tartalom...
Firekiller
Firekiller vasárnap, 19:40
Előzmény: #4183  ORK
Fatfire már ezerszer leírta hogy hosszútávon az ingatlanárak felmennek a bérekkel együtt. Ebből az következik 15 év múlva majd 300 millió lesz egy panel, a tégla se lesz olcsóbb pesten. Most vegyél. A bérek meg átlagosan bruttó 2,7 milliók lesznek.
ORK
ORK vasárnap, 18:46
Reál eszközként nekem jó volt az ingatlan láb, amíg reális volt az ingatlanok ára.Most már számomra nincs benne semmilyen távon megtérülés. A részvény, mint reáleszköz is betölti ezt a szerepet nálam már. Egy bérleti 5% már szinte bármivel elérhető..Még egy ultra konzervatív MSCI World-is veri vagy vennék egy ingatlan alapot ha mindenképpen ingatlan. Értéknövekedés? nem tudom...hova? Ha van is akkor elviszi az amortizáció,ingatlankezelés díj és/vagy a saját macerád vele. Én így látom ma.
Firekiller
Firekiller vasárnap, 18:18
kivancsi vagyok Fatfire fog-e a kérdésekre válaszolni
Spiller vasárnap, 17:28
Előzmény: #4175  Spiller
persze ha mákod van akkor nem ez van. Hanem szüleid befizetnek,  finnyáskodva utazol a világban elvégzel egy semmire nem jó bölcsész sulit..kockás ing krisztus szandál..mert jelezni kell te nem a burzsuj oldal vagy  oszt örökölsz a nagypapától. 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek