Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Firekiller
Firekiller vasárnap, 17:27
Előzmény: #4179  Spiller
ja, ezt tiszteletben tarthatná ork is meg Magicman is
Spiller vasárnap, 17:24
Előzmény: #4178  Goldstein17
ha nem tetszik görgeted. Egy ember egy vélemény. :) legyen az Spiller vagy Goldstein. Fura mi? Goldstein is egy ez hogy máá.  Várjuk a golsteini aranyrögöket. de valahogy nem görögnek. 
Goldstein17 vasárnap, 16:54
Előzmény: #4175  Spiller
Nagyszerű,  köszönjük, tényleg nagyon érdekes. Van más is, vagy a végtelenségig ezt fogod ismételgetni? Karma, tudás,  nagyban kell gondolkozni, nem unatkozol. Kihagytam valamit?
Ja persze izzadsagszag, frusztráció,  azt hiszem ennyi. Máshol még ne publikáld! 
Spiller vasárnap, 16:44
Előzmény: #4163  szieszta
csak gondolkodni kellene. Én tudnék egy jó megoldást a kádárkockádra de nem vagy szimpi. :DDDDD  
Spiller vasárnap, 16:20
Előzmény: #4157  Firekiller
nomád bronz nem unod a hülyeséget? 
Spiller vasárnap, 16:18
A témához kapcsolódik de szélesebben.  Csak kicsit belegondoltam az életembe és ismerek gyerekkoromból embereket akiknek ismerem a sorsát. Mindenkinél azt látom létezik a karma és mindennek jelentősége van a későbbiekben.  A szabadság és tudásvágy a legfontosabb és az a felfedezés amikor a tudás erejére ráérzel és már a gyakorlatban használod.  A bemagolt tudásanyag elreppen a megértett dolgok adják az alapokat. Nagyban kell gondolkodni, a kis dolgokból csak kis dolgok lesznek. Én még életemben nem unatkoztam.  Már írtam korábban szerintem a család előtti időszakban mindenkinek ki kell élnie és próbálnia magát a vágyait.  Ha nem akkor később bolondul meg.  Én megéltem mindent amit akartam és boldogan léptem át a következő korszakaimba. Szerencsés vagyok de sokat is tettem a sorsomért. A pozitív ember pozitív energiákat szív magába. De hát ezeket mindenki tudja mondják az okoskodók. De aztán még sem így van a gyakorlatban. 
ezek az életszakaszok szerintem ha 0ról indulsz, ha van löket akkor 5-10évet segít:
1. 0-30 tanulás, útkeresés, kiéled a vágyaidat 
2. 30  család és kemény munka célok meghatározása
3. 40  jó helyen kell lenned a céljaidhoz vezető úton,
4. 50  már a közelben látni kell a célt 
5. 55-60  stabilizálod a helyzeted. 
Tehát ha 40 vagy és 0ról indulsz akkor már erős késésben vagy.  Vagy rápörögsz vagy az itt is látható megkeseredett frusztrált nick leszel akikből ömlik az epe. :)
ORK
ORK vasárnap, 15:46
Előzmény: #4172  Firekiller
huhhh....még mindíg nem látod a fától az erdőt.
Spiller vasárnap, 15:42
Előzmény: #4092  szieszta
ne hazudj.  linkeld be a hozzászólást. Azt mondtam több mint 20x voltam Thaiföldön az utolsó részeket a családdal. Igen, asszony mondta elmehetek az éjszakába ha akarok és azt is mondtam már voltam eleget. Természetesen nem éltem a lehetőséggel. Amit csinálok azt csinálom rendesen.    Most a család van és nagyon élvezem. Az embernek vannak korszakai.  
Firekiller
Firekiller vasárnap, 15:25
már megint a MP.... 
ORK
ORK vasárnap, 15:24
Adom amit slash mond sajnos :( Én sem vágnék bele vidéken ilyenbe. Ott bármi amit beleteszel(szigetelés,ablak) amint beépíted fele annyit ér, míg Budapesten duplázódik az értéke.  Amennyiben nem akarod a gyereknek adni vagy valami, akkor lehet tényleg érdemesebb lenni elpasszolni, míg MP meg nem szünteti a 3%-ost. A tőkét meg tőzsdén (vagy amiben van bizalmad) kamatoztatni. Amennyiben nem tőzsdézel egy alapkezelés is szóbajöhet nálad szerintem. Én speciel HOLD-nál vagyok és ott a Deep Value alap nagyon szépen hoz.
ORK
ORK vasárnap, 15:18
Vidéken teljesen más a helyzet. Ott soha nem is próbálkoznék. Nagyon nem ismerem és ott egy tégla nem annyit ér mint itt Budapesten. Nekem pesten van és jól kiadható. Nyílván most már az ingatlan,legyen az bármi, nagyon meggondolandó, mint megtérülés. Nálam inkább már tőzsde és hasonló amibe a pénz megy ,de már ez is kezd sok lenni. Részét alapkezelőre biztam már.
ORK
ORK vasárnap, 15:14
Előzmény: #4160  Firekiller
Nem értesz semmit...köze nincs a politikának arról amit írtam. Bocs, de ne beszélgessünk, mert másképp látjuk a dolgokat.
Goldstein17 vasárnap, 14:54
Előzmény: #4167  Goldstein17
...hozammal....
Goldstein17 vasárnap, 14:54
Előzmény: #4166  Firekiller
Ezek nem Airbnb lakások, azok nagyobb hozatal működnek. 
Firekiller
Firekiller vasárnap, 13:37
Előzmény: #4161  FatFIRE
akkor a vi. keres airbnb dolgot megúsztad? akkor szerencséd volt hogy nem a vi. kerben vannak ezen befektetéseid?  Hogy döntöd el melyik kerület a befutó melyik társasház közgyűlése ellenséges stb? 
slash
slash vasárnap, 13:37
Az Airbnb tudod hol van? BP belváros. A szűk belváros. Már a nyóckeres lakásom se menne airbnb-be pedig gondolkodtam rajta 
slash
slash vasárnap, 13:36
Előzmény: #4159  szieszta
Semmi értelme vidéken házat kiadni nincs kereslet. Megszerezni se kellett volna, a rokonságod jól járt hogy kifizetted őket.  Egy FT-os se költs rá. Ha nem kell valamelyik gyereknek, add el. 
Még Pesten is nehéz lakbért emelni és egy normális bérlőt találni. Most ne itt a felsőligás történeteket olvasd sok százmilliós ingatlanok anno fagyipénzért megszerezve persze hogy jól állnak. 
szieszta vasárnap, 12:50
Előzmény: #4151  ORK

Nekem is van raktáram, igaz egy kisebb faluban. Nagyon nehezen kiadható, csak filléreket akarnak fizetni érte, pedig az nagyon jó állapotú, valamikor élelmiszert gyártottak ott, 400 négyzetméter, 4,5 méter belmagasság, járólapos, falakon 2,5 méterig csempe, fűthető, sőt, klíma is van, egy modern üzemcsarnoknak is megfelel. 
Már gondolkodtam, hogy lakásokat is lehetne kialakítani benne, akár ún. félemeletes megoldással.
Nálunk több kadárkockában alakítottak ki munkásszállót. Nem kőműveseknek, átutazó, vagy airbnb vendégeknek. Egy 10x10 es ház, 4 különálló bejárattal, szépen felszerelt egyszobás lakások. Mindig áll ott autó, mindig más.
Goldstein17 vasárnap, 12:49
Előzmény: #4161  FatFIRE
Mennyi most ezeknek a kis lakásoknak a piaci értéke? Ha jól értem ez egy feldarabolt 100 nm-es lakás, most ezt mennyiért tudnád eladni?
FatFIRE vasárnap, 12:44
Előzmény: #4159  szieszta
"Azt gondolom, budapesti ingatlan bármikor kiadható, igaz, rohadtul drága. Aki most akar belevágni, nem hiszem, hogy az állampapír kamata nem veri a bérlati díjat."
Rossz a mögöttes gondolkodás: az állampapír többé-kevésbé követi az inflációt, de nem nő a pénzed vásárlóereje (sőt, az elmúlt 15 évben az ingatlanárakhoz képest töredékére csökkent), a bérleti díjjal viszont reálhozamot kapsz. Én például a belvárosban 10 ezer forintot négyzetméterenként a kiadott garzonok és stúdiólakások után. Szóval egy 100 négyzetméteres lakás évi 12 millió forintnyi bérleti díjat termel. Többet, mint amennyit egy átlagos jövedelmű házaspár keres. 🤷🏻‍♂️

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek