Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Seri szerda, 18:26
Előzmény: #13659  Aldo
Látva a mai zárót eszembe jutottál.
Gondoltam magamban tuti ideges vagy egy kicsit 😅
Szépet ment a DBK és forgalom is volt mellé (oké nem kimagasló, de több mint az elmúlt napokban). Jobbat ment, mint az OTP és a Raiffeisen.
Remélem nem átverés lesz a felhúzás😅
Aldo
Aldo szerda, 17:51
Előzmény: #13651  Seri
DB záró.... Nem vagyok ideges.....Egy napja adtam el. 
Karvalytokes
Karvalytokes szerda, 17:32
A Soitec grafikonja egyre szebb.
todi szerda, 13:46
Előzmény: #13656  TheSnake2020
A Hold az EKB kamatról beszél. Amit viszont a múltkor János és most teis elfelejtesz, hogy a 10 éves kamatokba az okosok szerint idénre 2,5 EKB kanatemelés van már beárazva. Ha csak 1 vagy egy sem lesz akkor a 10 éves kamatok ke.
TheSnake2020 szerda, 13:18
Előzmény: #13655  todi
Hát nem tudom . Van egy pozitív olvasata,  a diverzifikacio,  és egy negatív a magas kamat. Továbbra is a nagy kérdés nekem az használt lakás értékesítés és a hosszú kamat. Olvastam a Hold cikket.  A chartokon sajnos nem az látszik.  A hosszú kamatok inkább ekérdés melkedő trendben vannak. Különben ők a rövid kamatokrol beszélnek.  Az jól látszik,  hogy Európa most már jobban érzi a fenyegetést és úgy néz ki, hogy akár erőszakos módon is de megnyitjak a Hormuzi szorost.  Nagyon nagy kérdés, hogy ez mit jelent majd. Az jól látszik,  hogy a 20at próbálják bevedeni.  
todi szerda, 12:48
Bochum, 2026. május 18. – A Vonovia SE („Vonovia”) sikeresen kibocsátott két, egyrészes kötvényt: egy angol fontban denominált kötvényt, amelynek teljes volumene 400 millió GBP (körülbelül 460 millió euró), és egy ausztrál dollárban denominált kötvényt, amelynek kibocsátási volumene 300 millió AUD (körülbelül 185 millió euró). Mindkét kötvény esetében a Vonovia az euróövezetben hasonló kötvényekért fizetett volna ársávon belül működik.
A GBP kötvény lejárata 12 év, és 1,9-szeres túljegyzés volt. Ez a Vonovia második kötvénykibocsátása az angolszász tőkepiacon. Az ausztrál kibocsátás a Vonovia második „kenguru kötvénye”, amelynek lejárata 7 év, és 1,8-szoros túljegyzés volt. Mindkét kötvény súlyozott átlagos hozama 4,4% EUR-ban, átlagos lejáratuk pedig 10,6 év. Mindkét kötvény fedezett a devizakockázattal szemben.
Philip Grosse, a Vonovia pénzügyi igazgatója: „Két további nemzetközi kötvénykibocsátással a Vonovia továbbra is diverzifikálja befektetői bázisát. Az európai és ausztrál befektetők erős érdeklődése megerősíti a Vonovia iránti befektetések globális vonzerejét. Optimálisan kihasználtuk a piaci lehetőségeket. A globális kötvénypiachoz való hozzáférésünk kiváló – ehhez hozzájárulnak az erős befektetési minőségű minősítéseink is. Ezek a kötvények még szilárdabb alapokra helyezik finanszírozásunkat.”
A Vonovia szisztematikusan bővíti befektetői bázisát. Az újonnan elért tőkepiacok közé tartozik Svájc, Norvégia, az Egyesült Királyság és Ausztrália. A vállalat kiegyensúlyozott finanszírozási stratégiáját olyan hitelminősítő intézetek is elismerik, mint a Fitch, a Moody’s, a Scope és a Standard & Poor’s. Mind a négy minősítés megerősíti a vállalat magas hitelképességét.
A kibocsátásokból származó bevételeket elsősorban refinanszírozásra fordítják.
A Vonovia fenntartja a jogot, hogy a kibocsátásból származó bevételek egy részét más kötelezettségek visszafizetésére fordítsa, feltéve, hogy a lejárati profilt ez nem befolyásolja jelentősen.
buythedip szerda, 09:56
Előzmény: #13653  Spiller
Kb 15%-ot csináltál egy pár nap alatt, és csökkentetted a kitettséged, de maradt is belőle. Ez jó risk management.
Spiller kedd, 23:35
Előzmény: #13645  csova
3 helyen vettem SAP-t a legolcsóbb vételt eldobtam. Túl nagy volt a pakk. Várok egy tőzsdei összeomlást (igaz már jópár éve) de most az energiaválság miatt reális. Figyelem a mozgásokat. A charton nézd a forgalmat és az árfolyamot. 
SAP AG (SAPG) Stock Chart - Investing.com
Uhura kedd, 23:15
Előzmény: #13642  Csiszarg
Arm holdings. 
Seri kedd, 21:29
Előzmény: #13649  Aldo
Nem jó hír. Jó belenyúltál 😬 Ezt már üld ki. Ahogy elnézem most is ütik rendesen. 
Én egy drón ETF-et néztem ki, de elég cudarul néz ki, így jó ideje hanyagolom, hogy még véletlenül se vegyek bele. 😅. Igaz az márciusban lépett tőzsdére.
Kezdem azt látni, hogy jó néhány részvénynél csak "felrántások" vannak,  hogy magasabb áron ki tudják szórni a nagyok, ügyesebbek, utána pedig ismét esnek. Legalábbis azoknál amiket figyelek ezt látom. Mint ha az egész piacot most a spekák uralnák. Ami nekik jó, de nekem nem 😟😅
Ishar
Ishar kedd, 19:17
Nap közben az OMV, a Vonovia és a HelloFriss is szép zöld volt, de a nap végére mindegyik pirosba konyult. 💩
Aldo
Aldo kedd, 18:46
Előzmény: #13641  Seri
UMAC viszont -20 % 3 nap alatt és első nap még pluszos volt nekem, de már akkor is esett. Ilyen ez :) :(
Borisz kedd, 17:07
Előzmény: #13635  Benzedrine
Elfogadom, háború utáni, kvázi ráérős aknamentesítéshez valóban célszerű a minesweeping drón használata. 
Számomra a fókuszban itt az volt, hogy a divatos szemlélettel szemben a modern európai/német fegyverkezés miért nem terjedhet ki csak drónbeszerzésre minden más helyett is.
Ha harci körülmények között egy aknamezőn a gyalogsági előrenyomulás számára folyosót kell nyitni, ott nem nagyon lehet egyesével felderítgetni és cicókázni az aknákkal, ott végig kell szántani az egészet pillanatokon belül és 100% eredménnyel.
De nem is akarom túlragozni a kétféle aknamentesítési feladat eltérő eszközigényét. Ha majd egyszer nekem lesz hadseregem, én veszek neki aknamentesítő páncélost is, meg aknamentesítő drónokat is, és akkor mindenre is fel leszek készülve :-)
buythedip kedd, 16:37
Előzmény: #13549  buythedip
SAP péntek óta +11%
Csiszarg kedd, 16:27
Előzmény: #13644  Spiller
Én el nem adom 180-ig. Utána majd látom, mit gondolok ki belőle. Osztalék is a zsebben. Ez egy jó cég. 
csova kedd, 16:09
Előzmény: #13644  Spiller
Miért ha szabad kérdeznem? Hetesen számomra úgy tűnik mintha fordulni akarna. Naposon meg már rég divergenciát mutatott szvsz.
Spiller kedd, 15:06
SAP-t is leharmadoltam. 
Leno kedd, 14:24
Előzmény: #13642  Csiszarg
Nem
Seri kedd, 12:35
Előzmény: #13636  Aldo
Szerintem jól tetted 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók