"állandóan megy a Qrbánozás a parlamentben is." Ezt inkább ne, a fideszes parlamenti képviselőktől 10-15 éven keresztül hallgathattuk a Gyurcsányozást, meg az elmúlt 8 évet, ha így nézzük akkor a Tisza teljesen jogosan sok-sok éven keresztül Orbánozhat.
https://www.investing.com/currencies/eur-huf nézd már azt a nagy kanócos gyertyát, csak az a baj,h zöld. :D Jött egy piciny dollár erő, rögtön nem tetszik neki. USa-ból jö adat jött, esélytelen a kamatcsökkentés. Túlpörgetik a fiúk magukat.
Csak annyi a csúsztatás hogy nem erre vágytak hanem ettől tartottak. Tartottunk. És ez ELLEN is szavazztak. Szavaztunk. Aztán meglátjuk, de lehet persze rettegni aki mostbúgy érzi ideje.
Az itteni hatafiak mind a hazai forint ellen fogadtak, meg Államcsődöt kiabáltak, meg hogy ellopják a befektetésünket, kamatainkat. fidesz nem fog kifizetni. Ezek a hazafiak. 3évig hallgattam
Igen. Hatafi. Azok csak a hőzöngők, de ök is keresik hogy naradhat minél több a tsebükben, hiszen itt írogatnak. Biztos nem a fizetésüket kapják érte. Te is melo időben egész nap itt lógsz. Más is. Hazafi. Vocc
Az én főnököm 1x azt mondta, ne másokért küzdj,hanem saját magadért, hogy neked legyen jobb. Ő saját magáért küzd, ez a célja. Ahogy nekem is. Ahogy neked is. A többségi vélemény alapján próbálom úgy kialakítani a portfoliomat, hogy nekem a legjobb legyen. Más tartogatja a 2033I-t, meg a régi 3,5-től induló MÁP+ot, hidegen hagy.
Igazi hazafi vagy! De tényleg! Az nem baj, ha az ország előző vezetése hitelből olyan jó üzleteket köt, mint a Bp-Belgrád. Aminek kb 200 év a megtérülése. Csak neked legyen 0,5%-kal több.
KSH MP alatt is lehazudja majd az inflációt? A szolgáltatók már emelhetnek az infláció mértékével árakat június 1-től. Ez nem probléma. Egyik oldalról jön a jólét, máshol meg a szivatás. Egyik kézzel ad, másikkal elvesz. A lényeg, hogy náluk több maradjon a végén, ez a kormányzás alapja. Az első 4 évet nagyon tisztességesen meg kellene tolniuk, kőkeményen, akkor a FIDESZ az MSZP - DK sorsára jut.
Borzasztó vagy. Nem fejtem ki, kb mindenki érti. Ennyire el vagy foglalva saját magaddal? Csak egy példa: elvettek tőled fél százalékot! Aki ilyet ír, az nagyon más világban él, mint amit én normálisnak tartok.
Nekem tökmindegy, hogy FIDESZ vagy TISZA, ha valamelyikkel jobb világ jön. És kb. neked is ez az érdeked. Elvettek tőled 0,5%-ot, a Forint cserébe 5%-ot erősödött, olcsóbban utazgatsz, gratis!
Vettük fel a világba a kínai hitelt, hogy a FIDESZ a saját zsebét tudja tömni megállás nélkül. A Tisza bezárta a kiskapukat. Többen írták,hogy a kínai autógyártók és akku gyártók: 0 érdemi növekedést hoznak, lehúznak minket, akkor mégis miért kellenek ide? Samsung gyár (gödi) zajszintje a kritikus szint felett van, kb. aludni nem tudnak. Szennyezés, ugye...minden a GDP érdekében? Húzzanak haza aztán szennyezzék ott a környezetet, járjanak maszkban ha úgy tetszik, fulladjanak bele az akkugyáraikba.
Hát ha a Tisza nem mocskoskodik, nincs baj. Meglátjuk Én várom a még jobb létet velük, amit beígértek. Eddig csak azt láttam utazgat, szelfizget BLről, amit Orbánék csinaltak neki és ellene volt minek költeni ilyenre :) Elvett 0.5%ot tőlem. Sulyokot parancsolgatja ki allásából, állandóan megy a Qrbánozás a parlamentben is. Elfordultak a kínai autógyárak is tőlünk. Várom vele a beígert jobb világot.. Ennél csak szebb lesz állítólag. Én nem szidom. Legyen
Rajzoltam egy hónapos chartot az örökkévalóságnak. Majd kiderül, stimmel -e 2-3 hónap múlva az "elmélet":A chart címe: Elliot papa akcióban. https://kephost.net/p/MjQyOTAwMQ.png Te anno rajzolgattad a hónapos emelkedő aljakat, ez a vékony fekete vonal, amit letört a Tisza győzelem, talán jogosan, mert vége szakadhat a FIDESZ korszaknak. Vékony narancs vonal szerint itt kb. meg is állhatna, vagy a vastag szerint még TALÁN 340-343. A 2008-as RSI aljpont alá bukott. Még 1 divergencia mozgást csinálhatna, kicsi patt 30 fölé, és új aljra 340-343: 28-30-as rsi, ahogy rajzoltam. A tetők ismertek, az tuti fix. (piros vonal), ezzel húztam a párhuzamost, durván párhuzamost + a zöld emelkedő aljak találkozása. Én is felírom a kamatot, megyünk nyaralni idén 3x a magunk módján, mert "sz@r" világ van. Szép napot!
Péntek van. Süt a nap, a tenger kék. Nálam is. Erős HUF, jön a kamat. Ilyenkor mindig magabiztos FIre-nyugger vagy. Aztán jövö hét szerdán jönnek a felhők. És akkor pánikolsz, jaj-jaj! Mocskos ez mocskos az. :-) Olyan egyszerű ez..
Most "is" shortban utazok. A forintnak pedig nem barátja a tőzsdei realizálás-esés. Iráni csetepatét várok 353 dupla aljnak simán kinéz. 410-ről nézve a 350 már 15% erősödés, érdemi korrekció nélkül. És ezt a Tisza féle beszakadást még nem nézte vissza 375-ig. Ismered a kifejezéseket Napos-Hetes Divergencia van, csökkenő chart érték, emelkedő RSI. HA esetleg törik a 353, 347-et látok bele. Hónapos RSI 27, tudod mikor volt ennyi? Soha.
Ja.. es legjobb, hogy ma érkezik kb 5óra múlva a hétvegi 3napos kamat mindjárt, miutan most írtam fel előbb előző 4napit. Mellette még huf is 5eves szintre ment le. Jó ez így..
Te mindig a logikusságot keresed. Ebben sem látod a logikát, ahogy abban sem, hogy nem váltottam most át a papírjaimat. Arra is azt mondtad semmi logika. Mindkettő bejött eddig. Azt hallottad-e már, hogy a tőzsde sosem logikus?! Ha logikus lenne, nem tőzsde lenne. És ez nem az én eredeti mondásom. Kellemes hetet, hétvégét! Én járom tovább a világot. Üdv
Mert nincs benne logikusság. Max annyi, hogy a költségvetést helyrebillentik, amit a FIDESZ soha nem tett volna. HA pedig helyrebillentik a költségvetést, nem lehet Magyarországra mutogatni, Varga Mihály elindulhatna úgy a kamatcsökkentés útján, hogy nem vernék rommá a forintot. Eddig ez a FIDESZ alatt ezért volt elképzelhetetlen. De szerintem többet látunk bele a Tisza-ba, mint ami várható, mint ami lesz. 350 alá nem várnám, még akkor sem, ha jön az Iráni béke. Én az OTP topicban is "trollkodok néha", valójában ez a nagyok kiszállója USD-ben, erős forint mellett az USD 300 Ft, 380-420-as árfolyamnál zsákolták a részvényeket, már 1.5 hónapja pötyörög lefele az OTP úgy,h jó a funda és USA megállás nélkül tolta a long pumpát. Azért van szép világ, mert a long még csak most kezd el fáradni. Ha a dodó elindul a paritás fele, akkor vissza lehet majd sírni a 353-as HUF-ot.
csináltam mindig is eva, kata, átalány. és szinte kizárólag cégeknek számlázva, nem a munkáltatónak. Nekem tetszett hogy a havi díj be volt téve automatikus utalásba, aztán látták a számlákat. @ktamas AZért aki kimaxolta a kata-t az vagy hét kilo nyugdíjról mondott le, nem a 150ről. vannak millától nem olyan messzi nyugdíjas ismerőseim, azért az se olyan rossz.
A fő szabályok mellett lehetnek részlet szabályok. Pl mellékállás, akkor csak százalékos adó, ha egyébként az illető befizette már a minimálbér járulékait és nem számlázhat a munkaadójának. Vagy nyugdíjasnak egy egyszerű százalékos adó. Most elsősorban a B2B vállalkozókra koncentrálva, mert ott voltak a visszaélések is. A B2C ott a valóságban nem lehet kizárni az adó elkerülést. Annak idején csináltam valódi klasszikus mellékállást eva-val, munkabéres állás mellett, és az pl egészen korrekt megoldás volt.
Lényegében ez két külön kérdés.Az egyik a pénz. Ha valóban voltak olyan állami döntések, amelyek százmilliárdos vagy akár több százmilliárdos veszteséget okoztak, akkor teljesen jogos feltenni a kérdést, hogy ki viseli ezért a felelősséget. A közvéleményt általában nem az bosszantja a legjobban, hogy egy beruházás drága volt, hanem az, ha úgy tűnik, hogy senki sem felel a következményekért.A másik kérdés a jogi felelősség. Itt már bonyolultabb a helyzet. Attól, hogy egy döntés utólag rossznak, pazarlónak vagy akár abszurdnak tűnik, még nem feltétlenül bizonyítható bűncselekmény. Egy politikai vagy gazdasági döntés és egy büntetőjogi felelősségre vonás között nagy a különbség. A hatóságoknak bizonyítaniuk kell a konkrét jogsértést, a vagyoni hátrányt és sok esetben a szándékosságot vagy a hanyagságot is.Ezért van az, hogy sok nagy ügyben éveken át nem történik látványos elszámoltatás, még akkor sem, ha a közvélemény jelentős része úgy érzi, hogy valakinek felelnie kellene.Ami pedig Magyar Pétert illeti, jelenleg valóban az ígéretek szakaszában van a történet. Az ellenzéknek könnyebb azt mondani, hogy lesz elszámoltatás, vagyonvisszaszerzés vagy korrupcióellenes fellépés. A nehezebb része az, amikor kormányon konkrét ügyekben kell eredményt felmutatni, úgy, hogy azok bíróság előtt is megállják a helyüket.Valószínűleg ezért lesz az egyik legfontosabb mérce egy esetleges kormányváltás után nem az, hogy hány sajtótájékoztatót tartanak, hanem hogy,indulnak-e tényleges nyomozások,születnek-e vádemelések,lesznek-e jogerős ítéletek,sikerül-e ténylegesen pénzt visszaszerezni az államnak.Mert a választók egy része nem azt fogja nézni, hogy ki mit ígért 2026-ban, hanem hogy 2027-ben és 2028-ban van-e kézzelfogható eredmény. Az elszámoltatás kérdésében különösen igaz, hogy a bizonyítékok és a bírósági döntések számítanak, nem a politikai nyilatkozatok.
Magyar Állampapír tulajok