Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
forster0123 ma, 18:03
Előzmény: #43674  kjanek
És fog is még menni egy jó ideig, mivel nem csontvázak hanem komplett temetők esnek ki napi szinten a szekrényből.
kjanek
kjanek ma, 17:23
Előzmény: #43654  Hathor
"állandóan megy a Qrbánozás a parlamentben is."
Ezt inkább ne, a fideszes parlamenti képviselőktől 10-15 éven keresztül hallgathattuk a Gyurcsányozást, meg az elmúlt 8 évet, ha így nézzük akkor a Tisza teljesen jogosan sok-sok éven keresztül Orbánozhat. 
ktamask ma, 14:52
Előzmény: #43670  Hathor

https://www.investing.com/currencies/eur-huf
nézd már azt a nagy kanócos gyertyát, csak az a baj,h zöld.
:D
Jött egy piciny dollár erő, rögtön nem tetszik neki.
USa-ból jö adat jött, esélytelen a kamatcsökkentés.
Túlpörgetik a fiúk magukat.
ktamask ma, 13:54
Előzmény: #43663  Hathor

+++ ;-).
De közben dolgozik is, akármennyire IS hihetetlen.
ktamask ma, 13:53
Előzmény: #43670  Hathor

Vitázunk, mégis mindenki ugyanazért a 6,5-7%-ért ücsörög itt. :D
Hathor
Hathor ma, 13:05
Előzmény: #43667  Kata726
Oké.
Semmi gond.
Már megszoktam.
Bizonyitvany.
Na az megvolt.
Én nem fogok itt államcsődözni, mint mások, sem Huf ellen fogadni.
Hajrá Ti hazafiak!
balentum
balentum ma, 12:47
Írja csak, legalább még szebb "bizonyítványt" állít ki magáról és egyre többen fogják tudni, hogy valami nem stimmel.:))
N0MAD ma, 12:46
Ez esetben marad az önsajnáltatás és a minek rángattok politikát ide.
Kata726
Kata726 ma, 12:40
Előzmény: #43664  Hathor
Ne erőltesd, nem áll jól.
ktamask ma, 12:37
Előzmény: #43665  N0MAD

Most nagyobb biztonságban van a pénzünk.
Még annyi félnivalónk sincs, mint eddig.
Számomra ez a pozitívum.
Szvsz.
N0MAD ma, 12:07
Előzmény: #43664  Hathor
Csak annyi a csúsztatás hogy nem erre vágytak hanem ettől tartottak. 
Tartottunk. 
És ez ELLEN is szavazztak. Szavaztunk. 
Aztán meglátjuk, de lehet persze rettegni aki mostbúgy érzi ideje. 
Hathor
Hathor ma, 11:48
Az itteni hatafiak mind a hazai forint ellen fogadtak, meg Államcsődöt kiabáltak, meg hogy ellopják a befektetésünket, kamatainkat. fidesz nem fog kifizetni.
Ezek a hazafiak.
3évig hallgattam
Hathor
Hathor ma, 11:46
Előzmény: #43662  ktamask
Igen.
Hatafi.
Azok csak a hőzöngők, de ök is keresik hogy naradhat minél több a tsebükben, hiszen itt írogatnak. Biztos nem a fizetésüket kapják érte.
Te is melo időben egész nap itt lógsz. Más is.
Hazafi. Vocc
ktamask ma, 11:06
Előzmény: #43661  Atti

Az én főnököm 1x azt mondta, ne másokért küzdj,hanem saját magadért, hogy neked legyen jobb.
Ő saját magáért küzd, ez a célja.
Ahogy nekem is.
Ahogy neked is.
A többségi vélemény alapján próbálom úgy kialakítani a portfoliomat, hogy nekem a legjobb legyen.
Más tartogatja a 2033I-t, meg a régi 3,5-től induló MÁP+ot, hidegen hagy.
Atti ma, 10:42
Igazi hazafi vagy!
De tényleg!
Az nem baj, ha az ország előző vezetése hitelből olyan jó üzleteket köt, mint a Bp-Belgrád.
Aminek kb 200 év a megtérülése.
Csak neked legyen 0,5%-kal több.
ktamask ma, 10:33
Előzmény: #43659  FR73

KSH MP alatt is lehazudja majd az inflációt?
A szolgáltatók már emelhetnek az infláció mértékével árakat június 1-től.
Ez nem probléma. Egyik oldalról jön a jólét, máshol meg a szivatás.
Egyik kézzel ad, másikkal elvesz.
A lényeg, hogy náluk több maradjon a végén, ez a kormányzás alapja.
Az első 4 évet nagyon tisztességesen meg kellene tolniuk, kőkeményen, akkor a FIDESZ az MSZP - DK sorsára jut.
FR73 ma, 09:55
Mikor 19%-ról 7%-ra csökkent a kamatod, akkor nem panaszkodtál, hogy jajj a Fidesz elvette tőled a kamatodat.
slash2 ma, 09:42
Én akkor vagyok nyugodt, ha te is!  :-)  Egyenlőre elvannak a semmivel.  csak ketyegjen az óra , jöjjön a della. 
Kata726
Kata726 ma, 09:25
Borzasztó vagy. Nem fejtem ki, kb mindenki érti. Ennyire el vagy foglalva saját magaddal? Csak egy példa: elvettek tőled fél százalékot! Aki ilyet ír, az nagyon más világban él, mint amit én normálisnak tartok.
ktamask ma, 09:23

Nekem tökmindegy, hogy FIDESZ vagy TISZA, ha valamelyikkel jobb világ jön.
És kb. neked is ez az érdeked.
Elvettek tőled 0,5%-ot, a Forint cserébe 5%-ot erősödött, olcsóbban utazgatsz, gratis!
ktamask ma, 09:21

Vettük fel a világba a kínai hitelt, hogy a FIDESZ a saját zsebét tudja tömni megállás nélkül.
A Tisza bezárta a kiskapukat.
Többen írták,hogy a kínai autógyártók és akku gyártók: 0 érdemi növekedést hoznak, lehúznak minket, akkor mégis miért kellenek ide?
Samsung gyár (gödi) zajszintje a kritikus szint felett van, kb. aludni nem tudnak.
Szennyezés, ugye...minden a GDP érdekében? Húzzanak haza aztán szennyezzék ott a környezetet, járjanak maszkban ha úgy tetszik, fulladjanak bele az akkugyáraikba.
Hathor
Hathor ma, 09:13
Előzmény: #43652  slash2
Hát ha a Tisza nem mocskoskodik, nincs baj.
Meglátjuk
 Én várom a még jobb létet velük, amit beígértek. Eddig csak azt láttam utazgat, szelfizget BLről, amit Orbánék csinaltak neki és ellene volt minek költeni ilyenre :)
Elvett 0.5%ot tőlem.
Sulyokot parancsolgatja ki allásából, állandóan megy a Qrbánozás a parlamentben is.
Elfordultak a kínai autógyárak is tőlünk.
Várom vele a beígert jobb világot..
Ennél csak szebb lesz állítólag.
Én nem szidom. Legyen
ktamask ma, 09:11
Előzmény: #43649  Hathor

Rajzoltam egy hónapos chartot az örökkévalóságnak.
Majd kiderül, stimmel -e 2-3 hónap múlva az "elmélet":A chart címe: Elliot papa akcióban.
https://kephost.net/p/MjQyOTAwMQ.png
Te anno rajzolgattad a hónapos emelkedő aljakat, ez a vékony fekete vonal, amit letört a Tisza győzelem, talán jogosan, mert vége szakadhat a FIDESZ korszaknak.
Vékony narancs vonal szerint itt kb. meg is állhatna, vagy a vastag szerint még TALÁN 340-343.
A 2008-as RSI aljpont alá bukott.
Még 1 divergencia mozgást csinálhatna, kicsi patt 30 fölé, és új aljra 340-343: 28-30-as rsi, ahogy rajzoltam.
A tetők ismertek, az tuti fix. (piros vonal), ezzel húztam a párhuzamost, durván párhuzamost + a zöld emelkedő aljak találkozása.
Én is felírom a kamatot, megyünk nyaralni idén 3x a magunk módján, mert "sz@r" világ van.
Szép napot!
slash2 ma, 09:01
Előzmény: #43650  Hathor
Péntek van. Süt a nap, a tenger kék. Nálam is.  
 Erős HUF, jön a kamat. Ilyenkor mindig magabiztos FIre-nyugger vagy.  
 Aztán jövö hét szerdán jönnek a felhők. És akkor pánikolsz, jaj-jaj! Mocskos ez mocskos az. :-)
Olyan egyszerű ez.. 
ktamask ma, 08:53
Előzmény: #43649  Hathor

Most "is" shortban utazok.
A forintnak pedig nem barátja a tőzsdei realizálás-esés.
Iráni csetepatét várok 353 dupla aljnak simán kinéz.
410-ről nézve a 350 már 15% erősödés, érdemi korrekció nélkül.
És ezt a Tisza féle beszakadást még nem nézte vissza 375-ig.
Ismered a kifejezéseket
Napos-Hetes Divergencia van, csökkenő chart érték, emelkedő RSI.
HA esetleg törik a 353, 347-et látok bele.
Hónapos RSI 27, tudod mikor volt ennyi? Soha. 
Hathor
Hathor ma, 08:40
Ja.. es legjobb, hogy ma érkezik kb 5óra múlva a hétvegi 3napos kamat mindjárt, miutan most írtam fel előbb előző 4napit.
Mellette még huf is 5eves szintre ment le.
Jó ez így..
Hathor
Hathor ma, 08:21
Előzmény: #43648  ktamask
Te mindig a logikusságot keresed.
Ebben sem látod a logikát, ahogy abban sem, hogy nem váltottam most át a papírjaimat. Arra is azt mondtad semmi logika.
Mindkettő bejött eddig.
Azt hallottad-e már, hogy a tőzsde sosem logikus?! Ha logikus lenne, nem tőzsde lenne.
És ez nem az én eredeti mondásom.
Kellemes hetet, hétvégét! Én járom tovább a világot. Üdv
ktamask ma, 07:02
Előzmény: #43647  Hathor

Mert nincs benne logikusság.
Max annyi, hogy a költségvetést helyrebillentik, amit a FIDESZ soha nem tett volna.
HA pedig helyrebillentik a költségvetést, nem lehet Magyarországra mutogatni, Varga Mihály elindulhatna úgy a kamatcsökkentés útján, hogy nem vernék rommá a forintot.
Eddig ez a FIDESZ alatt ezért volt elképzelhetetlen.
De szerintem többet látunk bele a Tisza-ba, mint ami várható, mint ami lesz.
350 alá nem várnám, még akkor sem, ha jön az Iráni béke.
Én az OTP topicban is "trollkodok néha", valójában ez a nagyok kiszállója USD-ben, erős forint mellett az USD 300 Ft, 380-420-as árfolyamnál zsákolták a részvényeket, már 1.5 hónapja pötyörög lefele az OTP úgy,h jó a funda és USA megállás nélkül tolta a long pumpát.
Azért van szép világ, mert a long még csak most kezd el fáradni.
Ha a dodó elindul a paritás fele, akkor vissza lehet majd sírni a 353-as HUF-ot.
Hathor
Hathor ma, 06:55
Előzmény: #43646  ktamask
5éves csúcson a HUF.
Tegnap 353as szinten az eurhuf, ma 354.
Rajtam kívül senki sem hitte, még Te sem.
Mindenki ellene fogad..
ktamask ma, 06:15
Előzmény: #43645  Hathor

Értsd: Elfordulhatnak:D
A Pf. mindig ellentétesen fogalmaz.
Hathor
Hathor csütörtök, 23:01
Újra a forint felé fordulhatnak a befektetők – de mikor? 
Szász Péter2026. június 04. 16:55
Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a magyar és a nemzetközi kötvénypiac aktuális helyzetéről, a forint kilátásairól és a legfontosabb piaci kockázatokról beszélgettünk. Vendégünk Cinkota Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője volt.
https://www.portfolio.hu/podcast/20260604/ujra-a-forint-fele-fordulhatnak-a-befektetok-de-mikor-841328
N0MAD csütörtök, 13:06
Előzmény: #43643  FR73
csináltam mindig is eva, kata, átalány.
és szinte kizárólag cégeknek számlázva, nem a munkáltatónak. Nekem tetszett hogy a havi díj be volt téve automatikus utalásba, aztán látták a számlákat.
@ktamas AZért aki kimaxolta a kata-t az vagy hét kilo nyugdíjról mondott le, nem a 150ről.
vannak millától nem olyan messzi nyugdíjas ismerőseim, azért az se olyan rossz.
FR73 csütörtök, 11:20
Előzmény: #43638  N0MAD
A fő szabályok mellett lehetnek részlet szabályok. Pl mellékállás, akkor csak százalékos adó, ha egyébként az illető befizette már a minimálbér járulékait és nem számlázhat a munkaadójának. Vagy nyugdíjasnak egy egyszerű százalékos adó. Most elsősorban a B2B vállalkozókra koncentrálva, mert ott voltak a visszaélések is. A B2C ott a valóságban nem lehet kizárni az adó elkerülést.
Annak idején csináltam valódi klasszikus mellékállást eva-val, munkabéres állás mellett, és az pl egészen korrekt megoldás volt.
fej váll
fej váll csütörtök, 11:12
Előzmény: #43635  ktamask
 Lényegében ez két külön kérdés.Az egyik a pénz. Ha valóban voltak olyan állami döntések, amelyek százmilliárdos vagy akár több százmilliárdos veszteséget okoztak, akkor teljesen jogos feltenni a kérdést, hogy ki viseli ezért a felelősséget. A közvéleményt általában nem az bosszantja a legjobban, hogy egy beruházás drága volt, hanem az, ha úgy tűnik, hogy senki sem felel a következményekért.A másik kérdés a jogi felelősség. Itt már bonyolultabb a helyzet. Attól, hogy egy döntés utólag rossznak, pazarlónak vagy akár abszurdnak tűnik, még nem feltétlenül bizonyítható bűncselekmény. Egy politikai vagy gazdasági döntés és egy büntetőjogi felelősségre vonás között nagy a különbség. A hatóságoknak bizonyítaniuk kell a konkrét jogsértést, a vagyoni hátrányt és sok esetben a szándékosságot vagy a hanyagságot is.Ezért van az, hogy sok nagy ügyben éveken át nem történik látványos elszámoltatás, még akkor sem, ha a közvélemény jelentős része úgy érzi, hogy valakinek felelnie kellene.Ami pedig Magyar Pétert illeti, jelenleg valóban az ígéretek szakaszában van a történet. Az ellenzéknek könnyebb azt mondani, hogy lesz elszámoltatás, vagyonvisszaszerzés vagy korrupcióellenes fellépés. A nehezebb része az, amikor kormányon konkrét ügyekben kell eredményt felmutatni, úgy, hogy azok bíróság előtt is megállják a helyüket.Valószínűleg ezért lesz az egyik legfontosabb mérce egy esetleges kormányváltás után nem az, hogy hány sajtótájékoztatót tartanak, hanem hogy,indulnak-e tényleges nyomozások,születnek-e vádemelések,lesznek-e jogerős ítéletek,sikerül-e ténylegesen pénzt visszaszerezni az államnak.Mert a választók egy része nem azt fogja nézni, hogy ki mit ígért 2026-ban, hanem hogy 2027-ben és 2028-ban van-e kézzelfogható eredmény. Az elszámoltatás kérdésében különösen igaz, hogy a bizonyítékok és a bírósági döntések számítanak, nem a politikai nyilatkozatok.
ktamask csütörtök, 11:06
Előzmény: #43639  fej váll

HA járni fog a 120-130-150E ft-os nyugdíj, akkor hülye lennél nem KATA-s lenni.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek