Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch szombat, 18:17
https://444.hu/2026/06/20/az-ukran-elnoki-iroda-vezetoje-es-a-varsoi-nagykovetuk-is-lemondott-a-lengyel-kituntetesukrol
Na igen, a nagy haverságnak vége, a náci vonal volt az utolsó csepp a lengyeleknél. Csak így tovább.
the_outsider szombat, 16:09

Egyébként figyeltétek a fáradhatatlan propagandista újabb elszólását?:       
"... ugyanis nem Putyin keresi az EU-t, hanem fordítva ..."       
Tehát a propagandista szóhasználatával ezt átfogalmazva: "... ugyanis nem a békepárti Putyin keresi a háborúpárti EU-t, hanem fordítva ..." mármint nyilván a tárgyalásokhoz. Tehát a háborúpárti EU akar tárgyalni a háborút elkezdő és folytató békepárti putyinnal.
andras-80 szombat, 16:00
Előzmény: #82475  Murdoch
🤡
Istvan78 szombat, 15:50
Előzmény: #82476  Istvan78
Ez kb. az 1 VH-hoz hasonlít, gyakorlatilag befagyott frontvonal. Persze, most már a hátországban sokkal nagyobb károkat lehet okozni, mint akkor.
Istvan78 szombat, 15:10
Előzmény: #82471  Dehogynincs
Az MI-től:
.
"Az elmúlt három évben Oroszország nettó területnyeresége Ukrajnában elenyésző, Ukrajna teljes területének körülbelül 1–1,5%-át teszi ki"
.
Érdemes volt Putyinnak ezt a felőrlő háborút folytatnia. Kerül, amibe kerül.:( Majdcsak összeomlik Ukrajna vagy ha nem, akkor folytatja még vagy tíz évig, aztán ha meghal, leáll a háború. Ne feledjük, ez a tíz év orosz oldalon is jelenteni fog több százezer halottat, még több sebesültet. Ha úgy lesz, hogy folytatás lesz. 
Murdoch szombat, 14:26
Előzmény: #82471  Dehogynincs
A TASS a véglegetig ellenőrzött állami csatorna, az orosz kormány tulajdonában van. De nekem így is jó, tehát akkor az oroszoknál nincs illiberalizmus, még az orosz kormány tulajdonában lévő csatornának is szabad keze van és megírhatta azt amit.
Az iráni villámháború meddig tartott? Láttad ott hány amerikai bázis/eszköz sérült/semmisült meg? Először mit írtak mondjuk az egyik legdrágább cuccról? Hogy megsérült. Majd pár nap múlva nem damaged, hanem destroyed lett:
https://media-cldnry.s-nbcnews.com/image/upload/t_fit-860w,f_avif,q_auto:eco,dpr_2/rockcms/2026-03/260330-damaged-E-3-Sentry-2-rs-5cb31f.jpg
Csak ez egy 700M USD-s történet. A bázisokról meg csönd van, mert meglepő módon az usa kormány sem trombitálja ki napi 24h-ban a dolgot. Hát ennyit a nyugati propagandáról, nem is értem, mit vársz az oroszoktól. Nyilván leplezik amit lehet. Mint mindenki a világon, amíg ki nem derül. 
Ha meg a tárgyalásra figyelsz, akkor fókuszálhatsz jobban, ugyanis nem Putyin keresi az EU-t, hanem fordítva. 
andras-80 szombat, 13:29
Szegény bohóc ruszki propagandisták már nem tudják mit mondjanak. A svájci emigráns is hazudozni jár ide 😆
andras-80 szombat, 13:28
Előzmény: #82470  Murdoch
Elvtárs, mióta mondogatjátok ezt? 🤡
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 12:52
Előzmény: #82467  Phylaxa
A linken látható képnek hiszek.
És azt is tudni vélem, hogy az oroszok kb. 10%-a Moszkvában vagy Moszkva körzetében él.
Talán a hvg-n olvastam, és hihetőnek hangzik.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 12:49
Előzmény: #82466  Murdoch
A tass nem az államilag végletekig ellenőrzött orosz csatorna.
Ugyanúgy cári tévé vagy rádió, ahogy a közmédia királyi tévé és rádió volt.
Nagyjából az mti-nek felel meg.
Nem én habozok, hanem Putyin. Én csak megfigyelő vagyok. Azt figyeltem meg, hogy Putyin habozik.
Azt fogom megfigyelni, hogy eszkaláció vagy tárgyalás következik.
Nem tudom, mennyire van keményvonalas orosz tábor a cári alattvalók között.
Azt sem tudom, mekkora puhavonalasok tábora a cári fegyveres erőkben.
Nem tudom, mit ír az európai mainstream propaganda, de én nem írtam olyat abben a topicban, hogy Ukrajna megfordította a háborút.
Olyanokat viszont már többször írtam, hogy a háromnapos villámháború második, harmadik, negyedik és ötödik évében járunk.
Murdoch szombat, 12:39
Előzmény: #82468  Shortelek
A frontot tekintve ez a nagy semmi. Pr-nak piszok jó, az oroszok szivatására piszok jó. De ennyi. Bedőltök egy db. látványos robbanásnak. Közben már a Donbaszból és egy újabb megyéből is megindult az evakuáció:
https://www.ukrinform.net/rubric-ato/4134779-mandatory-evacuation-of-families-with-children-ordered-in-23-more-settlements-of-dnipropetrovsk-region.html
https://dn.gov.ua/en/news/yak-tryvaie-evakuatsiia-naselennia-na-donechchyni
Erre is visszatérhetünk néhány hónap múlva, ha behúzzák a ruszkik Donbaszt, akkor miről akarsz tárgyalni velük?
Bandita szombat, 12:20
Előzmény: #82468  Shortelek
Shortelek szombat, 11:51
Előzmény: #82466  Murdoch
https://www.facebook.com/share/r/18v3roXSxY/
Ennyire nem igaz, hogy az ulránok szopatják a muszkát, ruszkik haza!
Phylaxa szombat, 10:55
Előzmény: #82464  Dehogynincs
Én általában semmit nem hiszek el az ilyesmiből. Legalább tizenötféle "hír" van elkészítve a következő hétre. Ami viszont változás, az Zelenszki ultimátuma Fehéroroszország irányába. Ez nem a tárgyalások felé vezető út, de majd meglátjuk.
Murdoch szombat, 10:33
Előzmény: #82464  Dehogynincs
Jó, én meg most megnéztem a TASS-t, már két napja reggel megírták:
https://tass.com/politics/2148173
Benne van még az is, hogy a nemzetközi repülőterüket is evakuálni kellett, nyilván megpróbálja a propaganda elsimítani a dolgot. Vesd össze az európai mainstream propagandával amúgy az egészet, akik szerint Ukrajna megfordította a háborút. 
A másik, abban igazad van, hogy a belpolitikai kockázatok nőnek, csak nem úgy, ahogy gondolod. A keményvonalas orosz tábor nő és követelik Putyintól, hogy nagyjából induljon meg azon a vonalon, amin mondjuk Bibi bácsi megindult, aminek tudjuk mi lett az eredménye. Nem te habozol, hanem Putyin és okkal teszi. + Iránban is addig ment az ajatollah rendszer köpködése, amig meg nem érkeztek az amerikai-izraeli rakéták, utána összezárás volt. Dettó a népszerűtlen Zelenszkij, azonnal beállt mögé 2022 után a nép. Ez most az oroszoknál is így lehet.
Istvan78 szombat, 10:18
Előzmény: #82463  andras-80
A sokat emlegetett "felőrlő háború", ami az oroszoknak kedvez, mivel az ukránok ereje elfogy és vége Ukrajnának, nagyon nem úgy alakul, ahogy elképzelték az oroszbarát trollok. Szegény frusztrált trollok, annyira sajnálom őket...:)
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 07:04
Előzmény: #82408  Phylaxa
Putyin a hallgatást vetette be az ukránok eddigi legnagyobb moszkvai dróntámadásával szemben, de hiába
https://telex.hu/kulfold/2026/06/19/orosz-ukran-haboru-moszkva-ukran-drontamadas-olajfinomito-putyin-zelenszkij
... az orosz–ukrán háború nemcsak az ukrajnai fronton nem alakul a Kreml tervei szerint, de már a hátországban sem. Annak ellenére is próbáltak visszafogottan beszámolni az orosz fővárost és környékét ért támadásról, hogy több helyen sűrű fekete füst szállt a magasba.
...
A köztévé hallgat, a nép beszél
Az államilag végletekig ellenőrzött orosz csatornákon visszafogottan számoltak be a célt ért ukrán dróntámadásról, bár az írott sajtóban néhány rövid riport megjelent róla. Közben viszont tömegével jelennek meg civilek videós bejegyzései arról, hogy a fővárosban élők döbbenten nézték, ahogy a háború az ő mindennapjaik részévé válik.
...
_______ habozás _______
Nem tudom, hogy eszkaláció (bosszú) vagy tárgyalás következik, de végül csak megtudjuk, min gondolkodik a Kreml.
Erősen nőnek a háború miatti belpolitikai kockázatok az autoriter, illiberális orosz államban. 
andras-80 szombat, 00:56
Hogy visítanak a ruszki propagandisták. Látszik nagy a baj a kremlben, már moszkva is szépen lángol. Csak így tovább, ukik! 😆
andras-80 szombat, 00:55
Előzmény: #82455  the_outsider
Fotelharcos és propagandista. Két megvetendő dolog. De így szeretjük, milliószor égett, de a rubel nagy úr 🤣
the_outsider szombat, 00:40
Előzmény: #82460  Murdoch

"Viszlát sohanapján haver."         
Most azt a hiú reményt próbálod elültetni néhányunkban, hogy esetleg elhagyod ezt a fórumot, vagy csak rosszul fogalmaztál?         
Miért nem arra válaszolsz amit kérdeztem? Annyit írsz ide, amennyit akarsz, miért terelsz már megint? Te vagy az egyetlen itt, aki közel minden nap 24 órában itt szolgálatot teljesítesz, mindenre reagálsz bejáratott módszerekkel, és én erre kérdeztem rá, hogy csak itt pazarlod el ezt az erőforrásodat, vagy legalább párhuzamosan máshol is kihasználod. De, nyilván nem kell válaszolnod, és a terelés is egy válasz.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek