Linkeltem, ott benne vannak az eredeti források. Nyilván nem fontos, ti ezt is jobban tudjátok. Az oroszoknak viszont semmi okuk sem volt félni, amikor ment feléjük a nato. Ez a ti magasröptű logikátok. Ukrajnában mindezt úgy, hogy semleges államként jöttek létre, Bush meg 2008-ban beerőltette volna őket a natoba. Gondolom erről sem tudsz, meg nem úgy volt, nem számít, hogy Bush meg is fenyegette az oroszokat, apróság.
Persze, agresszívan terjeszkedő NATO. Nem tudok olyan NATO tagállamról, ami nem önként csatlakozott volna a védelmi szervezethez. A volt orosz befolyású országok pl. azért, mert fenyegetve érezték/érzik magukat az oroszoktól.
Milyen tévhit? Teljesen mindegy, hogy mi derül ki az ukránokról, aranybudi, terror, toborzóhóhérok, nem számít, az usa szerepéről, az eus háborús pénzügyi lobbiról, nálad ott villog a Putyin, hogy őt kell köpködni. Most ugye gyorsított eljárással irány az eu. Az ukránok jó része még nem is tudja, hogy miért is a nagy sietség. Másrészt te lengeted a nemzetközi jogot, szuverenitást, egészen addig, amig fel nem hozom a nyugati mutatványokat, akkor legjobb esetben jön az a szöveg, hogy azok miatt már te is egyszer majdnem mérges lettél. Hadd ne hatódjak meg...
Egy kis haditechnika. Egy ukrán Mi-24 megint nekiütközött egy Geran drónnak.... Mint utólag kiderült, az oroszok elkezdték felszerelni a geranokat infrás levegő-levegő rakétákkal vagy épp módosított föld-levegő Igla rendszerekkel. Ez gond, mert eddig az ukránok a geranokat költséghatékonyságból és lőszerspórolás miatt repülőkkel, helikopterekkel szedték le, de az oroszok kitrükközték őket, így valszeg mostantól egyre több geran fog betalálni, ha az ukránok nem akarnak még több gépet elveszíteni.
Az autoriter rendszer már a szovjet megszállás kádári diktatúrájában is zavart. Minden jogod megvan ahhoz, hogy olyan tévhitekben higgy, amilyenekben csak akarsz. Most azt suggallod, hogy én putyinozok, de te nem Zé-zel, ursulázol, bidenezel, trumpozol, ...
Az olcsó olaj és gáz pusztán kereskedelmi megfontolásokból minden vevőnek jól jön.Az eladónak nem tetszenek az alacsony árak, különösen ha ebből akarja finanszírozni a háborúját.
'És ezt egy orosz mondja': "A 2004-es beszláni iskolai túsztragédiára adott hatósági válasz miatt nyíltan szembeszegült Putyinnal, lemondott és Amerikába költözött. Azóta különféle amerikai stratégiai thinktankek tanácsadójaként dolgozik." Oké, ezért fizetik, hogy ezt mondja. Amiben egyébként van igazság, csak ugye a miért az hiányzik. Meg akkor az elmondottak szerint most Biden a tökhülye, vagy Trump? Mert nekem kezd úgy tűnni, hogy Trump elég keményen beleáll az oroszokba.
Ne haragudj, de Putyin rendszerét, akkor is autoriternek tartom, ha te nem tartod annak. Egyébként, ha nem szabad személyneveket használni, akkor miért zelenszkijezel (Zé-zel)? Megnéztem a topic legutóbbi húsz hozzászólását: trumpozás, ursulázás, bidenezés, magyarpéterezés, kallasozás, ... némelyiket a te hozzászólásaidban is láttam.
Kínának baromi jól jön az olcsó orosz olaj és gáz. Ha jól sejtem, akkor az EU most kezdi felfogni. Esélye sincs ilyen energiaárakkal. Biztos, hogy átgondolták ezt? Mintha kapkodást éreznék.
Azt szerintem bebizonyítottad, hogy a legkevésbé sem hatnak meg a történések, események, maidan, cia stb, neked a lényeg a putyinozás. Téged nem érdekel mi volt 2022 február 24 előtt. Engem meg nem érdekel mi volt Kurszk előtt.
Ukrajna akkor a már több mint két éve honvédő háborújában támadta meg Oroszországot. Az orosz hadsereggel addig csak a saját területén harcolt. Kitaláltam erre egy szót: eszkaláció. Azt sugallod, mintha 2024. augusztusában kezdődött volna a háború és nem 2022 febrár 24-én.
OROSZ-UKRÁN háború