Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
andras-80 szerda, 21:19
Amúgy hol a fenébe van a többi ruszkiimádó? Szegény svájci emigráns tartja a hátát, miközben a többiek leléptek. Há' milyen dolog ez, elvtársak!
andras-80 szerda, 21:18
Előzmény: #79420  Murdoch
Hehehehehe, ez mekkora! Ez nem a nap, az év poénja. Ezt eltesszük izébe 🤪
andras-80 szerda, 21:16
Előzmény: #79426  Murdoch
oroszország szeretettel vár. Mi majd maradunk az EU-ban, ti meg vonulhattok be a ruszki seregbe 😆
Murdoch szerda, 20:43
Előzmény: #79436  bigyula
Linkeltem, ott benne vannak az eredeti források. Nyilván nem fontos, ti ezt is jobban tudjátok. Az oroszoknak viszont semmi okuk sem volt félni, amikor ment feléjük a nato. Ez a ti magasröptű logikátok. Ukrajnában mindezt úgy, hogy semleges államként jöttek létre, Bush meg 2008-ban beerőltette volna őket a natoba. Gondolom erről sem tudsz, meg nem úgy volt, nem számít, hogy Bush meg is fenyegette az oroszokat, apróság. 
bigyula szerda, 20:39
Előzmény: #79435  Murdoch
Persze, agresszívan terjeszkedő NATO.  Nem tudok olyan NATO tagállamról, ami nem önként csatlakozott volna a védelmi szervezethez. A volt orosz befolyású országok pl. azért, mert fenyegetve érezték/érzik magukat az oroszoktól.
Murdoch szerda, 20:34
Előzmény: #79432  Dehogynincs
Nemlétező terjeszkedő orosz birodalom vs agresszív nato terjeszkedés keletnek. Már megint a szokásos kártya. Itt tájékozódhatsz a tényekről:
https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2017-12-12/nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early
Nyakam rá, hogy holnapra reseteled a dolgot és jön a putyinozás, meg az orosz terjeszkedés. Az elmúlt 30+ évben átverték ezeregyszer az oroszokat. Tanultak belőle.
Murdoch szerda, 20:29
Előzmény: #79430  Dehogynincs
Milyen tévhit? Teljesen mindegy, hogy mi derül ki az ukránokról, aranybudi, terror, toborzóhóhérok, nem számít, az usa szerepéről, az eus háborús pénzügyi lobbiról, nálad ott villog a Putyin, hogy őt kell köpködni. Most ugye gyorsított eljárással irány az eu. Az ukránok jó része még nem is tudja, hogy miért is a nagy sietség. Másrészt te lengeted a nemzetközi jogot, szuverenitást, egészen addig, amig fel nem hozom a nyugati mutatványokat, akkor legjobb esetben jön az a szöveg, hogy azok miatt már te is egyszer majdnem mérges lettél. Hadd ne hatódjak meg... 
keeper szerda, 19:14

Egy kis haditechnika.
Egy ukrán Mi-24 megint nekiütközött egy Geran drónnak....
Mint utólag kiderült, az oroszok elkezdték felszerelni a geranokat infrás levegő-levegő rakétákkal vagy épp módosított föld-levegő Igla rendszerekkel. 
Ez gond, mert eddig az ukránok a geranokat költséghatékonyságból és lőszerspórolás miatt repülőkkel, helikopterekkel szedték le, de az oroszok kitrükközték őket, így valszeg mostantól egyre több geran fog betalálni, ha az ukránok nem akarnak még több gépet elveszíteni.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 18:43
Előzmény: #79431  Phylaxa
Nem kire gondoltak, hanem mire. A biztonságpolitikára.
A terjeszkedő orosz birodalomra.
Phylaxa szerda, 18:27
Előzmény: #79429  Dehogynincs
Különösen, ha fejlődni akar. Nem gondolták ezt át rendesen szerintem. Energia nincs, nyersanyag nincs és vegyék a drága termékeket. Kire gondoltak?
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 17:49
Előzmény: #79426  Murdoch
Az autoriter rendszer már a szovjet megszállás kádári diktatúrájában is zavart. 
Minden jogod megvan ahhoz, hogy olyan tévhitekben higgy, amilyenekben csak akarsz.
Most azt suggallod, hogy én putyinozok, de te nem Zé-zel, ursulázol, bidenezel, trumpozol, ...
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 17:42
Előzmény: #79423  Phylaxa

Az olcsó olaj és gáz pusztán kereskedelmi megfontolásokból minden vevőnek jól jön.Az eladónak nem tetszenek az alacsony árak, különösen ha ebből akarja finanszírozni a háborúját.
Murdoch szerda, 17:31
Előzmény: #79427  bigyula
'És ezt egy orosz mondja':
"A 2004-es beszláni iskolai túsztragédiára adott hatósági válasz miatt nyíltan szembeszegült Putyinnal, lemondott és Amerikába költözött. Azóta különféle amerikai stratégiai thinktankek tanácsadójaként dolgozik."
Oké, ezért fizetik, hogy ezt mondja. Amiben egyébként van igazság, csak ugye a miért az hiányzik. Meg akkor az elmondottak szerint most Biden a tökhülye, vagy Trump? Mert nekem kezd úgy tűnni, hogy Trump elég keményen beleáll az oroszokba.
bigyula szerda, 17:20
"Andrej Illarionov: már négyszer is győzhetett volna Ukrajna, de volt mindig egy ember, aki közbeszólt"
.
https://www.portfolio.hu/global/20260211/andrej-illarionov-mar-negyszer-is-gyozhetett-volna-ukrajna-de-volt-mindig-egy-ember-aki-kozbeszolt-817262
.
Olvasnivaló. Amerikának nem volt érdeke, hogy Ukrajna nyerjen. És ezt egy orosz mondja.
Murdoch szerda, 17:08
Előzmény: #79425  Dehogynincs
Oké, csak én meg ebből hogy szót sem hiszek el. Mármint hogy téged az autoriter rendszer zavar. Ha zavarna, akkor látnád, hogy mi folyik az eu-ban, milyen lejtőre került minden tekintetben az európai demokrácia, szuverenitás, normalitás. Egyértelmű autokratikus rendszer épül, a portugáloktól az ukránokig, ahol csak egyféle ideológia, a vérgőzös bal-neo-liberalizmus létezik. Az Epstein ügyről nem is beszélve, naponta bukik meg a nyugati elit egy prominens tagja. Ez az a nyugat, ahova a Tisza harsogja, hogy tartozni kell?
https://www.portfolio.hu/global/20260211/ujabb-nagyagyurol-rantotta-le-a-leplet-az-epstein-botrany-megdobbentek-es-feljelentest-tettek-parizsban-817300
https://www.srf.ch/news/international/ex-chef-des-nobelkomitees-norwegen-ermittelt-gegen-thorbjoern-jagland-in-epstein-affaere
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 15:59
Előzmény: #79422  Murdoch
Ne haragudj, de Putyin rendszerét, akkor is autoriternek tartom, ha te nem tartod annak.
Egyébként, ha nem szabad személyneveket használni, akkor miért zelenszkijezel (Zé-zel)?
Megnéztem a topic legutóbbi húsz hozzászólását: trumpozás, ursulázás, bidenezés, magyarpéterezés, kallasozás, ... némelyiket a te hozzászólásaidban is láttam.
Murdoch szerda, 15:57
Előzmény: #79423  Phylaxa
Pontosan, sőt, mivel Kína kiszorult Venezuelából, most pláne jól jön majd nekik az olcsó orosz cucc. Az EU meg folyamatosan hazudott, ennyit tudtak tenni, na de itt a topikban is jellemzően sokan megmondták, hogy minden rendben.
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20260211/ursula-von-der-leyen-elarulta-ilyen-valtozas-jon-az-energiaarakban-ami-mindenkit-erint-817278
Phylaxa szerda, 15:50
Előzmény: #79422  Murdoch
Kínának baromi jól jön az olcsó orosz olaj és gáz. Ha jól sejtem, akkor az EU most kezdi felfogni. Esélye sincs ilyen energiaárakkal. Biztos, hogy átgondolták ezt? Mintha kapkodást éreznék.
Murdoch szerda, 15:39
Előzmény: #79421  Dehogynincs
Azt szerintem bebizonyítottad, hogy a legkevésbé sem hatnak meg a történések, események, maidan, cia stb, neked a lényeg a putyinozás. Téged nem érdekel mi volt 2022 február 24 előtt. Engem meg nem érdekel mi volt Kurszk előtt.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 15:07
Előzmény: #79420  Murdoch
Ukrajna akkor a már több mint két éve honvédő háborújában támadta meg Oroszországot. Az orosz hadsereggel addig csak a saját területén harcolt.
Kitaláltam erre egy szót: eszkaláció. 
Azt sugallod, mintha 2024. augusztusában kezdődött volna a háború és nem 2022 febrár 24-én.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek