Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2026. 01. 27. 13:23
Előzmény: #78997  Dehogynincs
Végül is valahol igazad van, én sem hittem volna, hogy a nem eu, nem nato tag Ukrajna megtámad egy eu és nato tag országot, felrobbantva annak kritikus infrastruktúráját. Jó egy év és jön a német választás, nehogy pálfordulás legyen és elforduljon a leopárdok csöve más irányba. Mert a sok hazugságból már a nyugati állampolgiknak is elege van.
https://index.hu/kulfold/2026/01/26/nemetorszag-afd-alice-weidel-donald-trump-beketargyalas-ukrajna-oroszorszag-eszaki-aramlat-karterites-ellenseg/
https://youtu.be/1x356zvZbCM?t=144
Mint ahogy írtam, akármi is lesz, a régi világnak vége. 
Murdoch 2026. 01. 27. 12:58
Előzmény: #78995  bigyula
Hibásan feltételeztem, hogy pár emberkénél ez az irány nem záródik ki automatikusan. Ha így lenne, akkor pölö a néhány milliós Izraelt már ledózárolta volna a közel egymilliárdos arab térség, nem a rakétázgatás menne. Atomhatalom hivatalos megtámadása az WWIII ésvagy világvége. Gondoltam legalább a proxyháborúk miatt ez leesik és hogy miért nem lehet a nato-nak beszállni az ukrán történetbe. Az usa is megtámadhatná Kínát, akiknek abszolút nincs harci tapasztalatuk, csak pénzük. És miért erősödik így Kína? Pölö:
https://www.americanmanufacturing.org/wp-content/uploads/2023/09/ONI-PLAN-vs-USN-Force-Laydown-Slide-cropped.webp
Jóléti semmittevés, na ezt az eu is kimaxolta, jellemzően erre vagytok büszkék. Meg hogy milyen hülye a Trump, amikor már az utolsó utáni pillanatban járnak, hogy valamennyire visszafordítsák a dolgot.
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 12:53
Előzmény: #78994  Robben
"ehhez képest tényleg ideje lenne Shortelekkel, Istvan78-cal, Ronaldinyoval és atöbbi kollégáddal együtt elindulnotok Kijevbe, mert várnak rátok nagyon az ukrán tesók:
vigyetek rengeteg dollárt és eurót (DE azt SAJÁT zsebből illik,), vigyetek sátrakat, áramfejlesztőt stb. stb., és álljatok be, végre felelősséget vállalva TETTEKKEL is az elvtársaitok mellett:
drónpilóták, árokásók (figyelj, ez lenne az egyik leg testhezállóbb feladatotok, hiszen itthonról ebben sok sok tapasztalatotok van már), és: hulla- és betegszállítók, sofőrök, sőt konyhamalacok is lehetnétek, de az aranybudit is tisztíania kell valakinek, tehát végre igazán hasznossá tehetnétek már magatokat, ugye belátod?
kevés az idejük az elvtársaitoknak és kevés az emberük, tehát irány Kijev, induljatok minél gyorsabban, képmutatók!"
___
Akkor itthagyom a holland focista nicknek a saját szavait,mint a konstruktív vitakultúra mintáját,amit másoknál hiányol. Nyilván csak így végeletekben lehet és kell is tárgyalni,és csak az a jó,amit te képviselsz. Szép munka. Aki nem ruszkiszopó,az menjen Kijevbe,mert képmutató. Ezuton is elnézést kérünk a Sárkányellátóktól,akik tényleg mennek,és adományokból támogatják egy megtámadott ország- magyar nemzetiségűek is vannak a soraikban- védekezését az agresszor oroszok ellen. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 01. 27. 12:49
Előzmény: #78993  Murdoch
Kuba nem erősebb az usánál és nem is érzi magát erősebbnek nála.
San Marino sem erősebb Olaszországnál.
Melyik hozzászólásomban írtam, hogy minden megtörténhet? Láttam már olyan eseményeket, amiket nem tartottam valószínűnek, de az események nem nagyon törődtek azzal, hogy én mit hittem róluk.
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 12:38
Előzmény: #78993  Murdoch
Ha bekeparti vagy,akkor hogy van ertelme barmilyen haborunak is? Vagy ez csak akkor ertelmes,ha az altalad nem globalis hatterhatalomnak gondolt erok haboruznak,rohannak le,gyilkolnak le tomegeket? Probalom megerteni a bekepartisagot,de kb az jon le,hogy miutan jol lenyomtak mindenkit az ujonnan formalodo fasiszta erok,akkor tok nyugi lesz,mert mindenki a csicskank. Az en szemszogembol kurva mindegy,h ki tamad meg kit,az nem bekeparti,hanem aggresszor. Es tokmindegy,h olajert,aranyert,vagy csak mert ez a fejlovese az aktualis diktatornak. De ti ezt kicsit ilyen lazan kezelitek,h mikor beke,mikor haboru,ahogy az erdekek eppen megkivanjak...fegyverkezik az EU? Haboruparti. Full haborus gazdasag van mordorban? Az bekeparti...hat oke.
bigyula 2026. 01. 27. 12:32
Előzmény: #78990  Murdoch
Akkor szerinted Kína minden további nélkül megtámadhatná Oroszországot? Minden tekintetben erősebb. Lassan az atomarzenál tekintetében is labdába tud rúgni.
Robben 2026. 01. 27. 12:24
"Dehogynincs"-re nyugodtan ráhagyhatod, hiszen sokszorosan bizonyította: NEM azért van itt hogy érdemi vitát/eszmecserét folytasson akár orosz-ukr, akár más, belpolitikai témában. Ő (és társai) azért vannak itt, hogy provokáljanak-hangulatot keltsenek-kötekedjenek bárki ellen és bármibe, -kibe belekötve, aki a nem baliberális-globalista nézetrendszert,  vagy narratívát képviseli..
és mindegy is hogy fizetik ezért őket vagy önkétes alapon teszik, de teszik...
Murdoch 2026. 01. 27. 12:22
Előzmény: #78992  Dehogynincs
És még fokozod a hülyeséget. Oké, akkor figyelni fogok, hátha mondjuk Kuba rátámad az usára, vagy San Marino el akarja foglalni Taljánországot. Minden megtörténhet, hiszen megírtad. Én mondjuk úgy látom, hogy az usa speciel minden országra, minden térségre rátámad. Na de ezeknek van értelme.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States_in_the_21st_century
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 01. 27. 12:01
Értem az egyszerű logikádat. Oroszország minden tekintetben jóval erősebb Ukrajnánál, tehát természetes, hogy támad. Minden országra, minden térségre rátámad, ha erősebb vagy erősebbnek érzi magát.
Mi abban a meglepő, hogy az emberek és az országok tesznek olyan dolgokat, ami nem éri meg vagy aminek nincs értelme?
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 11:31
https://444.hu/2026/01/27/a-miniszterelnok-testvere-vagyok-dicsekedett-orban-aron-a-fegyverbeszerzesi-targyalasokon-melyeket-egy-volt-kgb-s-kem-szervezett
Most akkor...hat itt benezett a ló az ablakon...meg a bekepartisag,meg a fegyverbiznisz,meg a ruszki kapcsolatok...ejj,ejj,hat ennek nincs tul jo optikaja azert,most borult az egesz felepitett babszinhaz😂
Murdoch 2026. 01. 27. 11:15
Előzmény: #78989  Dehogynincs
Nem értem a körmönfont logikádat. Azzal, hogy szétesett Szovjetunió, Oroszország minden tekintetben jóval erősebb Ukrajnánál. Itt a kérdés az, hogy az oroszok megtámadnának-é egy 450 millió lakosú térséget, beleértve magát a jóval erősebb NATO-t. Értelme persze nulla, de a jelek szerint néhány tébolyult ezt vizionálja, belértve a NATO-főtitkárt. Hétfőn. Kedden meg azt mondják, hogy éppen elvérzik az orosz haderő Ukrajnában. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 01. 27. 10:33
Előzmény: #78987  Murdoch
" akkor ebből hogy lesz Európa megtámadása ?
1991-ben széthullott a a Szovjetunió. Ebből hogy lett az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát?
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 10:11
Előzmény: #78987  Murdoch
Ebben speciel igazat adok, a hadiipar az nem ugy mukodik,h akkor holnapra kesz 50 Typhoon,mert kertek a fronton. A globalista csurhet most felvaltja egy fasiszta garda,same shit,a tortenelem ismetli onmagat,mi meg majd vagy tanulunk belole,vagy nem. Leginkabb nem. 
Murdoch 2026. 01. 27. 09:57
Előzmény: #78984  Shortelek
Azt elfelejtetted linkelni, hogy tankjuk sincsen (megint), már a 60 éves cuccokat veszik elő. Gazdaságuk romokban, ezrével halnak meg naponta az orosz katonák. De amikor Pityut megkérdezem, hogy akkor ebből hogy lesz Európa megtámadása, amivel kampányolnak az eu-s potentátok, akkor jön az, hogy addigra majd összekapják magukat. Oké.
Komolyra fordítva a dolgot, nagyon el kéne már gondolkoznia a globalista csürhének, hogy mit jelentett az ipar kiszervezése keletnek, meg a nagy zöldítés. Lehet, hogy qrva jó az európai GDP, csak amikor ezt nagy túlzással éttermek, kocsmák, fodrászok, virágkötők, turizmus stb. hozzák össze, akkor mégiscsak más az optikája a tizedekkora orosznak, ami viszont meg az iparra, gyártásra, energiaiparra, bányászatra stb.-re épül. És akkor hol van még Kína.
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 08:42
Előzmény: #78983  Shortelek
Mondjuk tegyuk fel,h a kollega az ukranoktol fosik. Nos,a szuperul felfegyverzett,de gyakorlatilag relevans harcteri tapasztalat nelkuli magyar hadsereg allna szemben egy sztem relative szinten jol felszerelt,minimum 4 ev kokemeny harcteri tapasztalattal rendelkezo,es kelloen felspanolt ukranokkal szemben,akiknek extra motivacio is lenne Orbanek remekbe szabott diplomaciai erzeke veluk szemben...hat egy hadi szimulatorba ha ezt a helyzetet betennenk,gyanitom,nem tartana 4 evig ez az osszecsapas,de lehet,h 4 napig sem. Es akkor ugye felmerulne a kerdes,h itt is lenne e kenyszersorozas,meg a tobbi,vagy nekik is letolnank a gatyat,mint a ruszkiknak...sok sok kerdes merulne itt fel azert.. mas orszag meg nem hinnem,hogy megtamadna,szoval mashol van itt a kutya elasva...
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 08:29
Előzmény: #78982  keeper
https://telex.hu/kulfold/2025/10/16/az-europai-parlament-ele-kerul-a-brusszeli-magyar-kembotrany
Jaja,mi semmikeppen nem hallgattuk le a szovetsegeseinket.(Mindenki lehallgat mindenkit,remelem azert ezzel nem mondtam teljesen ujat neked) Az ukran simmel regisztralt megjegyzesed utan pedig nagyjabol be is araztad magad ruszki baratkent. Mert nyilvan mas nem is lehetek,csak egy ukran simes,tok logikus. Ahogy akkor te sem lehetsz mas,mint egy idekuldott orosz alvo kem. Win-win. Az orosz kembank beengedese amugy tokre veletlen volt,a ruszkik a kulugy szerveren gyakorlatilag admin jogokkal vittek mindent,meg a letelepedesi kotveny.is csak egy kis mellekes volt,semmi extra,aminek anyagi vonzatat pont a lakossag fizette meg,meg ugye szabad mozgas az EUn belul...amugy lathatoan nem vagy tisztaban azzal,h attol,mert felfegyverzed a katonasagot,de lefejezed a vezerkart,akik valodi nato tapasztalattal birnak,nato szovetseges rendszerben aklimatizalodtak,ne adj isten meg elismertek is voltak,azokra miert nem.volt szukseg,helyettuk jottek a szervilisek, a huseges kaderek..szoval hogy ezek a dolgok nem a tulelesi eselyedet novelik (amugy nato tagok vagyunk,gondoltam,szolok,ha megtamadnak,nem vagyunk egyedul...bar ki tudja). De meghajolok a tudasod elott,mert lathatoan sok evet lehuztal a seregben,es atlatod a dolgokat. Ezuton is koszonom. De azert nem mindenki az oroszhirek.ru oldalrol tajekozodik,ezt sztem fogadd el,meg akkor sem,ha ez itt ebben a topicban meno,meg az alap. 
Shortelek 2026. 01. 27. 08:24

https://www.portfolio.hu/global/20260127/valsagban-az-orosz-hadiipar-egyik-zaszloshajoja-a-szamok-magukert-beszelnek-813554
Remélem minden le fog állni az orkoknál, a mosógép csippel nem fog menni  a csúcstechnika.
Shortelek 2026. 01. 27. 08:22
Előzmény: #78982  keeper

" ha az országot külső támadás éri - bevethető állapotban legyen és megvédje a seggedet, mert, hogy te nem fogod az biztos"
Szerinted kivel szemben tudnánk megvédeni magunkat? Senkivel szemben se, annyira kicsik vagyunk. Amúgy meg ha háborúra kerülne sor minden sorköteles be lenne hívva, csak azok nem akik lelépnének mint Ukrajnában a gyávák. De csak nyomd tovább az orbáni-muszka propagandát.
keeper 2026. 01. 27. 08:07
Előzmény: #78979  Fsociety
Elég frusztrált lehetsz a vulgáris szavak használatának mennyiségéből ítélve, de majd a szakemberek megmondják neked, hogy mi a bajod.
Annyi azonban biztos, hogy a sok egymás után pakolt szóból mindenképp érdemes kiemelni a NATO-t és a bizalmat (trójai falovat) egy mondatban.
Csak két cikk a millió közül:
(index cikk, hogy ne érje szó a ház elejét..)
https://index.hu/kulfold/2021/05/31/dania-besegitett-az-amerikaiknak-az-europai-vezetok-lehallgatasaban/
"Parliamentary investigation says Swiss spies benefitted from Crypto AG encryption company, which sold rigged devices to some 120 countries including Iran, Pakistan, and India."
https://www.trtworld.com/article/13115516
Szóval nem mi vagyunk itt a trójai falovak, nem mi hallgattuk le a szövetségeseinket több évtizeden keresztül és nem mi kémkedtünk az EU-ban.
A katonákkal kapcsolatban szerintem döntsön inkább a HM. Én egyet tudok, hogy láttam már itt kíváló katonákat és rendőröket a parlementben ücsörögni csak azt nem tudom, hogy mi értelme volt. (Vári Gyula, Doszpot) A katona a szolgálat alatt nem politizál, semelyik irányba, csak parancsot teljesít, ha mégis politizál, akkor már régen rossz. (Btw ez mindenhol így van nem csak nálunk, ha nem hiszed, nézd meg a  Hegseth beszédét a tábornokok és tisztek előtt.)
Azzal meg nem tudom, hogy mi a bajod, hogy a honvédelmi miniszter azt mondja - egyébként fogalmam sincs milyen kontextusban -, hogy háborúra állunk át? Igen, ki kell képezni és fel kell fegyverezni a honvédséget, hogy probléma esetén - ha az országot külső támadás éri - bevethető állapotban legyen és megvédje a seggedet, mert, hogy te nem fogod az biztos. Bár ahogy az írásaidat olvasom, lehet, hogy egy ukrán simmel regisztrált AI-val kínlódok.. na agyő.
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 07:49
https://www.theatlantic.com/politics/2026/01/greg-bovino-demoted-minneapolis-border-patrol/685770/?
Ugy nez ki,h nem mindenkiben van meg a neonaci gondolatvilag a republikanusok kozott sem,ugyhogy kikaptak a frontvonalrol. Na sebaj,nem kell kapkodni,a folyamat elindult,es haladni fog,csak most kell egy kis piheno. De a vilag most eppen ebbe az iranyba tart. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek