Ha most ez is, a következő 2 hétben várható felülvizsgálat, frissítés. a 05.14 csúcsról rajzolható ereszkedő trendvonalon át kell menni, addig semmi ok az örömre. Tegnap rajta zártunk, ma is alatta vagyunk eddig. És a baj, hogy szerintem akit érdekelt, az már ki van tömve.
Ezek a célárak honnan vannak, mert első blikkre nagyon nem stimmelnek??? » Egyrészt ilyen gyorsan, pláne ennyien egyszerre nem jönnek ki. » Vagy pl a Barclays, aki több mint 5%-os tulajdonrészt birtokol, erre a jelentésre miért csökkentette drasztikusan a célárát 1400 GBp-ről 1100 GBp-re? . Én egy célár felülvizsgálatot találtam csak tegnapra, a Peel Hunt tegnap megerősítette a korábbi célárát és tartja az 1150 GBp-t.
Ezek elvileg a mai gyj utáni frissített célárak: Jefferies Vétel (Buy) 1450p Citi Vétel (Buy) 1550p JPMorgan Semleges (Neutral) 1250p Deutsche Bank Tartás (Hold) 1150p Barclays Tartás (Equal Weight) 1100p
Ez lehetséges, de nem tartom kizártnak, hogy más országok is belenyúljanak a bankok pénztárcájába. Az elmúlt időszakban komoly növekedés volt a szektorban a mi kárunkra.
Ez a bankadó duplázás is egy vonal alatti tétel, semmit nem befolyásol a hosszútávú trendhez képest. Nagyjából látszik is az árfolyamon, a bejelentés óta kb 400 forinttal vagyunk ATH-tól. Az OTP belátható időn belül 40.000 lesz. Ha nem nézhetek rá az árfolyamra, akkor is vállalom, hogy tartom a következő 2 évben.
Így van, nálam is 5%-kal fér el a Wizz, hiába is gondolom azt, hogy normál esetben sokkal többet fog érni, itt azért több olyan külső tényező van (és akkor még a járványokat nem is említettük, meg a bonyolult geopolitikai, háborús dolgokat) ami miatt bármikor felezhet, azért ez nem egy OTP, amit ha 24 hónapig nem nézhetek meg akkor is nyugodtan alszok.
Hosszútávon és úgy általában tény, hogy nem annyira jó befektetés a szektor és Warren Buffett sem szerette, de a konkrét esetben ennyire szétgyalázva ez a részvény szerintem nagyon jó befektetés risk/reward szempotjából. 10-15% valószínűséggel valóban jöhet egy olyan fekete hattyú esemény, amely akár csődbe viheti a társaságot, ezért én senkinek nem ajánlom, hogy 5-10%-nál nagyobb arányban tartson a portfoliójában Wizz air részvényt. 60-70%-os valószínűséggel azonban nem fog bekövetkezni egy ilyen esemény és akkor a Ryanair árazását figyelembe véve az 50-100 fontos árazás elég normális lenne a Wizz air részvényeire. A következő időszakban pont a múlt fekete hattyúinak a kiárazódása várható (orosz-ukrán háború, Kijevben ragadt repülőgépek, izraeli-palesztin háború, hajtómű problémák és stb). Számomra inkább a Ryanair részvénye rossz risk/reward szempontjából, mert annak az árban már minden jó esemény be van árazva és a növekedési potenciál korlátozottabb, de lefelé meg nagyot eshet.
Az igazi veszély a jelenlegi helyzetben egy újabb fekete hattyú esemény 2028 előtt. Például drónok megbénítják az európai repülés, jön egy nagy gazdasági válság, ami miatt nagyon visszaesik a repülés vagy az olaj ára felmegy 100 dollár fölé és stb. Ha nem lesz ilyen és 2028-ig és a cég minden gépe a levegőben lesz, az ukrajnai háború meg véget ér, akkor simán lesz 50-100 font is a Wizz air árfolyama.
Most fundamentálisan az változott, hogy végre pozitív meglepetés lett az eredmény és lassan elkezdhet visszaépülni a befektetői bizalom a menedzsment irányában. A téli időszak szezonálisan gyenge, de ezt mindenki tudja és nagyon jó cash pozicióval kezdi a cég a gyenge szezont. Szerintem a téli időszak is pozitív meglepetés lesz a bázishoz képest, mert ilyenkor adják el a legtöbb olcsó jegyet és amíg egy éve a minimális jegyár 10 euró volt, most ez felment 20 euróra és a WDC tagság ára is felment 60-70%-al. Ilyen körülmények között esélyes, hogy a 10 font alatti árak voltak az abszolút minimum és soha többet nem fogunk ilyen árakat látni.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.