Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tamas739 2026. 04. 28. 20:16
Elég meredek gondolatok vannak itt.
Megfordítom: ha az utcán valaki kirabol egy bankot és te elveszel belőle mert odaadják, ki lesz a hibás? A rendőr aki elkap, vagy te voltál barom hogy elvetted?
Mindenki, aki nem háttal ül a falnak, az tudta hogy ezeknek a cégeknek az anyagi háttere nem az évtizedek alatt felhalmozott adózás utáni piaci nyereségből származnak. Mit gondoltatok, ez az idők végezetéig tartani fog? A 265-ös tippem napok kérdése. Mindjárt megalakul a kormány, a hivatalok, addig szedjétek ki ebből a tőkét, amíg még van mit. Mire vártok, mitől menne fel? Kiderül hogy MP-t Mészáros támogatta hogy kicseszen OV-vel?
real
real 2026. 04. 28. 20:16
Előzmény: #183777  Bpali2
Miért szerinted ezután, hogy lesz? Most majd a Tisza párthoz közel álló barátok, ismerősök vállalatai, cégei fogják kapni a munkákat, megbízásokat. 
KKR13
KKR13 2026. 04. 28. 20:15
Előzmény: #183777  Bpali2
Pont, hogy szem előtt volt/van a vagyon és vissza is forgatták (Kall, Viresol, szálloda, hálózat felújítások, gépek, stb.), növekvő foglalkoztatás és valószínűleg kisebb haszonkulcs, mint a szadeszos időkben a külföldi cégek által végzett, műszakilag feleslegesen felturbózott beruházásoknál. Na ott, tényleg nem a hazánkban hasznosult a haszon nagy része, a rendszerváltás körüli két évtizedben a GDP 1/3 került országon kívülre. Igaz, már a rendszerváltás előtt megkezdték a külkeres cégek bevonásával. 
Bpali2 2026. 04. 28. 20:09
Előzmény: #183775  KKR13
Még egy hibája volt van a Fidesznek . A klasszikus urambátyám sógor koma jóbarát kapja a munkát . Mégha legalább nem csak papíron de a gyakorlatban is legalább a jobbik magyar cég kapná a melókat - de nem … Mindenhol megvan az ismerős aki megkapja . Így nem lehet . Ugyanúgy ha egy állami megrendelés van , s arra nincs normális magyar vállalkozó akkor hívni kell kúlfőldit , mert nem mindig az az olcsó ami akkor épp olcsó .. Na meg aztán az hogy magántőke alapok adómentesen kiszedik a pénzt a gazdaságból de szart se forgatnak vissza , úgy nem lehet ..
Toka 2026. 04. 28. 20:05
Előzmény: #183775  KKR13
Na még csak az kellett volna...
KKR13
KKR13 2026. 04. 28. 19:59
Előzmény: #183774  Bpali2

Még egy évtizede sem indul a sztori, de időben le is folytják, nehogy véletlenül sikerüljön.
Lett volna még két ciklusa a leköszönő kormánynak, szerintem sok területen sikerült volna is az áttörés.
Bpali2 2026. 04. 28. 19:55
Előzmény: #183771  KKR13
Figyelj egyetlen NERes cégünk sincs ami egy jegyzett , fejlett piacon jelen lenne ..  Box hasonlattal èlve én elhiszem hogy ügyes gyerek vagy szépen kesztyűzgetsz edzésen de hogy mit tudsz az éles meccsen a ringben derül ki . 
KKR13
KKR13 2026. 04. 28. 19:54
Előzmény: #183770  Bpali2

Mészáros (és családtagok) nevén csak azért van a cég, mert aki ilyen lehetőséget kap, az az első alkalommal farol át oda, ahol többet remél (hatalom, pénz) és ahol valós nemzetpolitikai célok sosem jönnek szóba. 
Ez mindenről szólt, nem Orbán pénzmániájáról, azt sokkal csendesebb, szervilisebben is megoldhatta volna a nyugati karvaly tőkével karöltve. 
Flyer 2026. 04. 28. 19:51
Előzmény: #183768  KKR13
Neked nem gyanúsak Mészáros Lőrinc kvalitásai? Te benne láttad tényleg a nagy lehetőséget, amire fel kell tenned a pénzed?
KKR13
KKR13 2026. 04. 28. 19:49
Előzmény: #183767  Bpali2

Hagyjuk már ezt a piaci rizsát, tisztességes úton a nagy ellenfelekkel szemben esélytelen egy "visszavittük az üvegeket" stratégiából felépített magyar cég, a startvonalra is alig jutnak el.
Nehogy már egy 150 x nagyobb népességű, zártabb keretű ország lehetőségeit mérd össze egy, a nyugati oligarcháknak odadobott erőforrás szegény országgal. 
Bpali2 2026. 04. 28. 19:45
Előzmény: #183767  Bpali2
De megtehettük volna hogy a tehetséges fiatal cégvezetői két mondjuk kimüldjük pár évre a világ fejlettebb gazdaságaiba tanulni , látni ; tapasztalni . Most ez a drága Mészáros szerinted egy percig is képezte magát a vállalatirányítás sál kapcsolatban ? Vannak innovációk a cégnek ? . Kb se embere se gépe se tudása de Ő épít .500 céget vezet egy olyan személy aki kb beszèlni sem tud normálisan . Hagyjuk
Unforgiven73 2026. 04. 28. 19:44
KKR13
KKR13 2026. 04. 28. 19:43
Előzmény: #183766  Flyer

Ennyi erővel a gazdasági gyarmatosító, globális erőfölényben lévő, piacot lefölöző nyugati cégek hazánkba érkezése a szocializmus után vagy maga az EU és globális népnyúzó bankszektor is gigamutyi.
Ki és honnan nézi.
Kamionos Gyurikát például a népnyúzó (baloldali - igazából csak színezett) Kunos bankár tömte ki a néptől lerabolt tőkével, hogy megvegye a Volán Tefut. Az is gigamutyi?
A kajak edzőként kárpótlási jegyek üzérkedéséből és szintén banki háttérből megfinanszírozott műtrágya milliárdos is olyan makulátlan. 
Miért Norvégiához tartoznak a hatalmas északi olaj- és gázmezők?
Mert nem több tízmillió embernek (pld-ul: Nagy-Brittánia) kell visszaosztani, hanem pár milliónak.
Az összes globális cég, az őket kezelő holdingok (nyugdíjalapokat beszipkázó) ugyanúgy gigamutyiknak tekinthetőek, néha országok, háborúk, társadalmi adóztatási gyakorlatok sorát döntik el, csak korábban kezdték és nagyobb a háttér, illetve nagyobb a mosdató gépezet.
Bpali2 2026. 04. 28. 19:40
Előzmény: #183764  KKR13
Tudod az az igazság téged nagyon hülyére vettek . Nemzeti Tőkés osztály . Tudod itt az a fő gond hogy az nem így működik, hogy pár ifjú KISZ-es , volt úttörő majd létrehozza . Nem . A nemzeti Tőkés osztályt a piacnak magának kell kitermelnie .. Az hogy egy tudkó gázszerelő nevére kilopom az Állami vagyont , aki alapvető kompetenciákkal sem rendelkezik , az ; mint a mellékelt példa is mutatja nem fog működni . Ami meg véletlen működne arra meg rátelepül a párt . Nem kismókus .. Téged a legnagyobb tisztelettel viseltetve irántad megismétlem átvertek . Nem érti ez az ország mit jelent a kapitalizmus .. A BÉT fele szimpla áfacsaló amatőr banda .  Tudod a nagy Orbán Viktor választhatta volna akár a kínai példát is amikor vegyes vállalatokon keresztül megszerezzük a tudást . Ha már nem meri a hazai cégeket valós piaci környezetben megmérettetni .. 
Flyer 2026. 04. 28. 18:51
Ez a cég nem nemzeti kitörési pont volt, hanem világraszóló gigamutyi.
KKR13
KKR13 2026. 04. 28. 18:50

"Felébredtem, és mindjárt tudtam,
Hiba lett volna várni.
Emelt fővel, mindig előre,
Jobb az egyenes úton járni. 
Nem ismersz még, hát segítek:
Az igazság nekem három.
Hogy honnan jöttem, megtanítom
Még ma - azt garantálom.
Bárkinek adok, de magamnak soha
Nem kérek kegyelmet, Csak érezzem újra, összesimulva 
Azt a nem múló szerelmet
Nem ismersz még, hát segítek:
Az igazság nekem három.
Hogy honnan jöttem, megtanítom Még ma - azt garantálom.
Küzdeni kell az első vérig, 
Fáj majd, de meg kell tenni.
Mikor lemegy a nap, akkor érezzem azt, 
Hogy ma jó volt magyarnak lenni.
Visszamegyek érted, ha lemaradnál,
Majd viszlek a hátamon,
Megkereslek az éjszakában, 
A kabátom rád adom.
Átölellek, ha szomorú vagy, 
A mosolyod elhozom, 
Ringatlak majd, ha elfáradnál,
Az álmodat álmodom."
KKR13
KKR13 2026. 04. 28. 18:39

Megértelek Titeket, valós befektető társak, főleg azok, akik ezt a projektet egy hazai tőkés, nemzeti kitörési pontnak (brandnek) látták, hogy szomorúak vagytok.  
Sajnos ilyen a világ, a leendő miniszterelnök, aki még spekulál is a fenti projekteken, illetve világ életében más dimenzióban élhetet, most bőszen osztja az igazság bonbonokat.
Borítékolható, hogy a következő időszakban a démonizálást csúcsra fogják járatni, mert a hatalmat csak ilyen módon lehet megszilárdítaniuk és sok a új arcnak (fiatalnak) nincs viszonyítási alapja.
Lehet, hogy az életem nagy részének megtakarítását bebukom, mert szerettem volna sikeres nemzeti projekteket, de a lelkiismeretem tiszta és sosem leszek olyan csúszó-mászó féreg, aki a nyugati tőkés érdekeket a hazai elé helyezi, aki a hazájára csak üzleti szempontok szerint tud tekinteni, akinél a hagyományok, kultúra bármikor lecserélhető egy új globális ideológiai platformra, aki az idegeneket isteníti és magát, hazáját szánja, akit csak az irigység és az önzés motivál és természetesnek veszi a spekulációs haszonszerzést.
jang 2026. 04. 28. 18:09
"Lőri nem menekülhetsz a sorsod elől. Újra szembe kell szállnod Darth Péterrel"
palstek 2026. 04. 28. 17:52
Előzmény: #183759  real
Ugye ezt nem gondolod komolyan. Ha mégis, akkor ne tőzsdéz, mert mindened rá fog menni. Nem bántásból írom, hanem mert ez nem így működik.
gibi_ 2026. 04. 28. 17:49
Én azért szorgalmasan fényképezem a hozzászólásaikat. Akinek vasárnap este fél tizenegykor és ma hajnali fél ötkor meg egész nap nincsen más dolga, mint folyamatosan lefelé beszélni az árfolyamot, az manipulátor, szerintem. Üdvözlettel 

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek