Nem. Egyszerű Suzuki 5 éve 4.16 millióért vettem volt, most5.4 ért vinné ismerős azonnal, 78 ezer kilométerrel 😉 De nyilván nem adom, mert nyolc millióért nem akarok egy évet várni új autóra👍
Az látszik, hogy a háborús helyzetet kihasználva igyekeznek minden kisbefektetőt likvidálni a papírból. A kérdés, hogy ezzel mi a cél? A tőzsdéről történő kivezetésen kívül nem látom ennek sok értelmét. Azt se gondolnám, hogy ML le akarná nullázni az ide befektetett pénzét..
Hát nem tudom milyen új autó veszített annyit az árából? Én a bő 5 éve vásárolt új autómat bő 30 %-al drágábban kérik tőlem. Felfordult a piac, jó állapotú használt autókat őrült árakon viszik!!
Nem írtam hogy sok, de azóta a feleségem nem annyira támogat, ha tőzsdézésről van szó.. (persze arra nem emlékszik, amikor előtte rendszeresen 20-50 % profitot realizáltam.. :) ) Egy új autó ára viszont engem szerintem megviselt volna... :(
Ok, de a bevételei jó részét a MOL mint nagykereskedő szerzi. Ők értékesítik emelt nagykereskedelmi áron az üzemanyagot az összes Magyarországon jelenlévő kúthálózatnak, amit a kiskereskedelmi láncok negatív haszonkulccsal kell hogy eladjanak. És azt se feledjük, hogy a Mol jelentős tárolási kapacitással rendelkezik, valószínűleg a nyersolajat (amiből finomítással a benzint és a gázolajat előállították) jelentősen a mostani világpiaci ár alatt vásárolták..
Persze, kinek mennyi a sok. Én egy új autó árát toltam be 650-en. Eladtam 250-en. Úgy vagyok vele az új autó is ennyit vesztett volna az értékéből. De legalább most nem basz az ideg.
Ársapka nélkül 600 Ft fölöt lenne a benya. Kettő közti különbség nagy része immár a MOL-t terheli. Magyaroszágon kb. évi 3,5-4 milliárd liter üzemanyag fogy, naponta kb 10-11 millió liter, legy 10, azzal könnyű számolni. Nettóban számolva most 100 Ft körül lehet a veszteség 1 liter üzemanyagon, azaz MOL kb napi 1 mrd Ft-t bukik az ársapkán. Ez még úgy is megterhelő, hogy minden egyéb máson és más országban szarrá keresi magát. Nagyon durva becslés alapján a negyedéves profit 200 mrd Ft helyett csak 120-140 lesz. Az 1. és a 2. negyedévben is. . Ez még nem a világ vége, de ha a marzsok rossz irányba mozdulnak, a fogyasztás pedig visszaesik más országokban a magas ár miatt, akkor lehet nagyobb is a profit-visszaesés. MIndenesetre nagyon jó lenne egy caskos olajáreseés
Én is károsult vagyok.. 900 ezret toltam ebbe a csodás papírba a 2018-as választás előtt úgy, hogy ha nem váltják le az általam mélységesen gyűlölt NER-t, akkor legalább lesz egy kis vigaszdíjam, némi könnyen jött HUF formájában.. Máig sajnálom, hogy nem adtam el a részvényeimet +20%-nál, bíztam a további növekedésben.. Azóta tartogatom ezt a szart, mert nem akarom realizálni a veszteségeimet. Kérdés: van-e értelme felhígítani az átlagos vételáramat most 100-150 közötti árfolyamon, vagy hagyjam az egészet, és törődjek bele, hogy 2008 óta először buktam nagyot egy papíron?
Jelentem, vettem ma pár száz db-ot és valamennyit adakozok egy segélyszervezetnek, magunkra, szórakozásra már egy jó ideje csak a minimálisat költöm és szerencsére még van munkahelyünk.
Igen, egy reális opció h 2 hét nem kell még és letérdel Ukrajna. Utána lehet újra építkezni. OPUSZkának nincsenek se orosz se ukrán kitettségei, így akár jöhetne is a felpatt. Nade, kérem, ez a FOSH az elmúlt hónapokban, a háború előtt is folyamatosan esett, akkor most miről beszélünk?!? Persze, a remény hal meg utóljára...
MFOR: "Azt írtuk, hogy ez a szálloda a Hunguest Hotels lánc tagja és hogy nem fogadnak menekülteket. Abból indultunk ki, hogy a hálózat a Mészáros Lőrinc által birtokolt Opus Global Zrt. kezében van." . Zrt, hihetetlen... Ennyit nem tudnak. . Azt kérdezték volna meg, hogy a lassan kisemmizett OPUS részvényeseket befogadják, vagy sem? Aki 4 éve 700 körül betolta a 20M lakás árát ide, annak most van 4,2M forintja... Közben az a 20M lakás elmenne 50M-ért gyorsan... Köszönjük Opus. . Opus részvényesként boldogan kijelenthetem, a pénz nem lesz probléma. Mert köszönhetően ennek a foshnak, lassan nem lesz egy ft-sem...
NEW OPUS GLOBAL