A hir, hogy BURRY eppen most felszamolta az Alap-jat, az ominozus merfoldko. Nagyon gyanus, hogy ezt nagyjabol a legrosszabbkor tette, mert egyszeruen nem birta azt az oriasi erzelmi nyomast, ami az utolso par honap AI Rallyjanak ereje okozott nala. . Ez bennem tipikus "contrary signal" gondolatokat indit: most mar tenyleg a bull piac legvegen, amikor a legutolso es leghiresebb BEAR is bedobja a turulkozot es feladja a shortjat, nos, akkor tenyleg megkezdodik a buborek kipukkadasa. .
2025-re a K92 hivatalos termelési sávja 160–185 koz AuEq. Ennek midpointja ~172,5 koz AuEq. A korábban definiált base ár 4 100 USD/oz arany.
Ha ezzel számolunk, akkor a hipotetikus bevétel:
172 500 oz × 4 100 USD ≈ 707 M USD.
A cég utolsó 5 negyedévének nettó profit margin átlaga kb. 44% (Q3/24–Q3/25 alapján). Ezt alkalmazva a becsült nettó profit: 707 M × 44% ≈ 311 M USD. A teljesen felhígított részvényszám ~247,1 M. Erre vetítve a hipotetikus EPS: 311 M USD / 247,1 M ≈ 1,26 USD részvényenként.
K92 Mining Inc. (TSX: KNT, OTCQX: KNTNF). A legutóbbi ár ~13,79 USD (2025. nov.). Fully diluted részvényszám kb. 247 millió. Market cap - 3,49 mrd USD A vállalat egy magas érctartalmú, föld alatti aranytermelő a Kainantu Gold Mine-nal Pápua Új-Guineában. A bevétel gyakorlatilag teljes egészében arany-, ezüst- és réztartalmú koncentrátum értékesítésből származik. Fő projekt: Kainantu Gold Mine (ML150), benne a Kora és Judd erek. A bánya termelésben van, a feldolgozókapacitás 2025-ben 1,2 Mtpa, amit 1,8 Mtpa szintre terveznek emelni 2028-ra. A 2025-re jelzett teljesítmény a fejlesztési terv szerint évi ~259 koz arany, 843 koz ezüst és 36 Mlbs réz nagyságrend. A Blue Lake porfíros arany–réz test jelenleg korai, expanzív feltárási szakaszban van.
P&P készletek (Kainantu): ~1,32 Moz arany, 3,73 Moz ezüst, ~61 kt réz. Mai spot árakkal számolva ezek bruttó in-situ értéke összesen kb. 6,3–6,4 milliárd USD (AI-számítás).
Azert a tegnapi verengzesben az aranybanyaszok eleg jol tartottak magukat, arrol nem beszelve hogy tobb is kitoresben van. Egyebkent en tegnap vettem tobb aranybanyaszt, felvezetoket eladtam, AI-os papirokat meg tartom.
BTC szerintem expanding triangle over throw fázisában van. 95K nálam a kritikus szint. Amíg az nem törik szignifikánsan, addig nálam a bias bullish. Egyelőre egy diagonál részének gondolom. https://imgur.com/P0NHvEu
Mintha a fordulat jelei lennének rövidebb időtávokon az SP, Nasdaq és DAX-ban. Én bízom benne, hogy az arany és ezüst korrigál egy kicsit tovább, hogy nyugodjon meg a piac. Meg én is, mert a pánik (=pozíció felezés) határán állok.
Én sem mindig, de amikor ilyen gyanús a videó, akkor kommenteket nézek először :) Ryan McBeth mondja több videójában és teljesen egyetértek vele. Szabadon fordítva: "Ha egy hír, kép vagy videó az érzelmeidre hat, akkor azt nagyon óvatosan kell kezelni" Ő mondjuk az orosz és kínai dezinformációval kapcsolatban használja ezt. Viszont nagyon sok olyan szenzáció hajhász pénzügyi és/vagy tőzsdével kapcsolatos videó kering, ami a világvégét jósolja, én ezeket is nagy óvatossággal nézem meg, ha egyáltalán megnézem. Ez a lenti videó is ebbe a kategóriában van számomra.
⚠️ DISCLAIMER: This content is inspired by Warren Buffett's public investment philosophy and teachings, but is NOT created by, endorsed by, or affiliated with Warren Buffett or Berkshire Hathaway.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.